Overtuigend en autentiek optreden in het politieke debat

Type product
Tijdsduur

Overtuigend en autentiek optreden in het politieke debat

Periklesinstituut
Logo van Periklesinstituut

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

In elke gemeenteraad en provinciale staten wordt gedebatteerd. Of het nu om een aannemen van een motie, het duiden van een antwoord van de wethouder of gedeputeerde óf over het besluiten over een beleidsvoorstel is.Met het debat besluit de gemeenteraad over zaken die alle inwoners aangaan. Niet gek dat je als raads- of statenlid over excellente debatvaardigheden moet beschikken. Ze presenteren hun politieke standpunten goed onderbouwd en betogen overtuigend en authentiek. Ze zijn óók in staat weerleggingen, tegenargumenten en betogen van opponenten te analyseren en van weerwoord te voorzien. Kortom, goede raadsleden zijn in staat om de rest van de wereld uit te leggen waarom hún idee het bes…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Overtuigen, Adviesvaardigheden, Mondelinge communicatie, Beïnvloeden en Netwerken.

In elke gemeenteraad en provinciale staten wordt gedebatteerd. Of het nu om een aannemen van een motie, het duiden van een antwoord van de wethouder of gedeputeerde óf over het besluiten over een beleidsvoorstel is.Met het debat besluit de gemeenteraad over zaken die alle inwoners aangaan. Niet gek dat je als raads- of statenlid over excellente debatvaardigheden moet beschikken. Ze presenteren hun politieke standpunten goed onderbouwd en betogen overtuigend en authentiek. Ze zijn óók in staat weerleggingen, tegenargumenten en betogen van opponenten te analyseren en van weerwoord te voorzien. Kortom, goede raadsleden zijn in staat om de rest van de wereld uit te leggen waarom hún idee het beste is voor de gemeente — en de plannen van de ander maar niks.  

De training Politieke debatvaardigheden va het Periklesinstituut helpt u aan hoogwaardige technieken en methoden om het debat goed te voeren én deze in de context van het politieke debat toe te passen.  Bij de traininge maken we gebruik van de jarenlange ervaring van het Periklesinstituut bij het verbeteren van het politieke debat. Met bijna vijftig gemeenten werkt het Periklesinsitituut aan het verbeteren van de politieke besluitvorming, we zagen meer dan driehonderd gemeenteraden vergaderen en trainden honderden politici, werkzam op alle mogelijke bestuurslagen van Nederland.

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Overtuigen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.