Allergenendeclaratie

Type product
Tijdsduur
Logo van Picabia Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Picabia Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 677 ervaringen)

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Allergenendeclaratie in de Horeca

Allergenen Training:

Horecabedrijven en instellingen zijn wettelijk verplicht informatie te geven aan gasten of er allergenen in het eten zijn verwerkt. Ieder bedrijf dat eet- en drinkwaren bereidt en verkoopt is verplicht om deze allergeneninformatie beschikbaar te hebben. Tijdens de praktische allergenen training leren de deelnemers hoe zij deze allergeneninformatie eenvoudig kunnen samenstellen en de gasten goed kunnen informeren.

Doel Allergenen Training:

Tijdens de één-daagse training leren de deelnemers de verplichte allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en zijn zij voorbereid op allergenenvragen van gasten. Na het vol…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Adembescherming, SOG, Arbo, Risico-inventarisatie & evaluatie en Veiligheidskunde.

Allergenendeclaratie in de Horeca

Allergenen Training:

Horecabedrijven en instellingen zijn wettelijk verplicht informatie te geven aan gasten of er allergenen in het eten zijn verwerkt. Ieder bedrijf dat eet- en drinkwaren bereidt en verkoopt is verplicht om deze allergeneninformatie beschikbaar te hebben. Tijdens de praktische allergenen training leren de deelnemers hoe zij deze allergeneninformatie eenvoudig kunnen samenstellen en de gasten goed kunnen informeren.

Doel Allergenen Training:

Tijdens de één-daagse training leren de deelnemers de verplichte allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en zijn zij voorbereid op allergenenvragen van gasten. Na het volgen van deze training beschikken jij en je medewerkers in één dag over de verplichte kennis van allergenen en de allergenenwetgeving!

Inclusief Allergenen Certificaat:

Aansluitend op de training wordt de toets afgenomen. De toets is schriftelijk en bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers direct het Allergenen Certificaat. De certificeringskosten zijn bij de cursuskosten inbegrepen.

Voor wie?

Voor ondernemers en medewerkers van horecabedrijven. Maar ook voor medewerkers in zorginstellingen, sportkantines, verenigingen of buurthuizen.

Toelatingseisen:

Er is geen vooropleiding vereist.

De kosten:

Voor deze 1-daagse training bedragen de kosten €215,- p.p. en er wordt geen BTW in rekening gebracht.

De trainingskosten zijn inclusief handig en praktisch naslagwerk, lunch, koffie en thee en het certificaat.

Cursusonderwerpen:

  • Wat houdt de allergenenwetgeving in?
  • Wat is voedselallergie en voedselintolerantie?
  • Welke wettelijke allergenen zijn er?
  • In welke producten zitten allergenen?
  • Samenstellen van allergeneninformatie
  • Receptuur en ingrediënten
  • Allergenenbeleid en etikettering
  • Allergeneninformatie communiceren naar gasten
Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.