Instructie Verantwoord Alcoholschenken

Tijdsduur
Logo van Picabia Opleidingen
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Picabia Opleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 679 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Allergenen training

Voedselallergie is een toenemend gezondheidsprobleem. Er zijn steeds meer gasten en consumenten met specifieke dieetbeperkingen. Daarnaast is er nieuwe wetgeving waardoor het verplicht is geworden om allergeneninformatie te geven. Hier heeft u mee te maken als u werkt in de horeca. Het geven van de juiste allergeneninformatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar vraagt wel aandacht en betrokkenheid. Tijdens de praktische allergenen training leren de deelnemers waar zij op moeten letten, hoe zij moeten omgaan met uw producten en hoe zij uw gasten op de juiste manier kunnen informeren over de veertien allergenen. Dit alles aan de hand van een uitgebreid stappenplan waardoor z…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Conflicthantering, Beïnvloeden, Communicatieve vaardigheden, Werkdruk en Omgaan met weerstand.

Allergenen training

Voedselallergie is een toenemend gezondheidsprobleem. Er zijn steeds meer gasten en consumenten met specifieke dieetbeperkingen. Daarnaast is er nieuwe wetgeving waardoor het verplicht is geworden om allergeneninformatie te geven. Hier heeft u mee te maken als u werkt in de horeca. Het geven van de juiste allergeneninformatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar vraagt wel aandacht en betrokkenheid. Tijdens de praktische allergenen training leren de deelnemers waar zij op moeten letten, hoe zij moeten omgaan met uw producten en hoe zij uw gasten op de juiste manier kunnen informeren over de veertien allergenen. Dit alles aan de hand van een uitgebreid stappenplan waardoor zij na de cursus goed voorbereid zijn

Verplichting

Bedrijven moeten informatie kunnen verstrekken aan hun gasten over de aanwezigheid van de veertien allergenen in niet verpakte producten. Dat mag schriftelijk, mondeling of digitaal.

Doel Allergenen training

Tijdens de ééndaagse training leren de deelnemers de verplichte allergenenwet op een eenvoudige manier in de praktijk toe te passen en zijn zij voorbereid op allergenenvragen van gasten. Na het volgen van deze training beschikken u en uw medewerkers in één dag over de verplichte kennis van allergenen en de Allergenenwetgeving!

Cursusonderwerpen

  • Wat houdt de allergenen wetgeving in
  • Wat is voedselallergie en voedselintolerantie
  • Welke wettelijke allergenen zijn er
  • In welke producten zitten allergenen
  • Samenstellen van allergenen informatie
  • Allergeneninformatie communiceren naar gasten

Voor wie

Voor ondernemers maar ook medewerkers van horeca bedrijven, sportkantines, zorginstellingen, buurthuizen of verenigingsgebouwen. Er is geen vooropleiding vereist.

Allergenen certificaat

Aansluitend op de training wordt een toets afgenomen. De toets is schriftelijk en bestaat uit 25 meerkeuzevragen. Wanneer deze moet een voldoende wordt afgesloten ontvangen de deelnemers het allergenen-certificaat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Picabia Opleidingen, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.