Master of Safety

Tijdsduur

Master of Safety

Pilz Nederland
Logo van Pilz Nederland
Opleiderscore: starstarstar_halfstar_borderstar_border 4,5 Pilz Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 4,5 (uit 2 ervaringen)

Tip: op zoek naar cursussen, trainingen of opleidingen over dit onderwerp? Bekijk enkele alternatieven!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.

Pilz Nederland biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Het congres Master of Safety

Master of Safety is hét congres over veiligheid. In 1 dag leert u alles over risicogedrag, leiderschap, machineveiligheid, voedselveiligheid en cyber security.
Met diverse toonaangevende sprekers (http://www.masterofsafety.nl/) hebben wij een interessant programma (http://www.masterofsafety.nl/programma/) voor u samengesteld. Aan het einde van de dag gaat u naar huis als Master of Safety.

Sprekers

College 1: Theorie Risico en Risicogedrag door Jan Tournois
Tijdens dit college leert u de oorzakelijke aspecten van gedrag. U leert over het concept organisatiegedrag en wat gedrag beïnvloedt. Tijdens dit college komt u erachter waarom mensen de dingen doen die zij do…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: HVK (Hogere Veiligheidskunde), Veiligheidskunde, VCA, MVK (Middelbare Veiligheidskunde) en Veiligheidsmanagement.

Het congres Master of Safety

Master of Safety is hét congres over veiligheid. In 1 dag leert u alles over risicogedrag, leiderschap, machineveiligheid, voedselveiligheid en cyber security.
Met diverse toonaangevende sprekers (http://www.masterofsafety.nl/) hebben wij een interessant programma (http://www.masterofsafety.nl/programma/) voor u samengesteld. Aan het einde van de dag gaat u naar huis als Master of Safety.

Sprekers

College 1: Theorie Risico en Risicogedrag door Jan Tournois
Tijdens dit college leert u de oorzakelijke aspecten van gedrag. U leert over het concept organisatiegedrag en wat gedrag beïnvloedt. Tijdens dit college komt u erachter waarom mensen de dingen doen die zij doen. Kortom, oorzakelijke aspecten van het menselijk gedrag. U krijgt handvatten aangereikt om in de praktijk de oorzaken van risicogedrag te kunnen meten en/ of observeren.

College 2: Leiderschap door Jan Tournois
Bij leiderschap focust Jan Tournois zich op organisatorische aspecten die invloed hebben op het gedrag van de mens, zoals de wil om verantwoordelijkheid te nemen (eigenaarschap), correct te communiceren, organisatie support te leveren (feedback willen geven aan collega bijvoorbeeld) etc. In het kort behandelt hij een aantal onderzoeken die in de praktijk grote waarde hebben gegeven en geven, o.a. het motivational model van Rickli en het onderzoek van Gallup. Jan neemt de bezoekers mee in de wereld van het werkend brein en laat zien wat zich in die bovenkamers afspeelt. Hij vertelt dat veiligheid veel meer is dan regels die je oplegt en het naleven hiervan. De winst zit hem in gepercipieerde rechtvaardigheid, of anders gezegd het gevoel geaccepteerd en gerespecteerd te worden op een eerlijke wijze.
Pas als we dat begrijpen en doen zullen medewerkers werkelijk gewillig worden om mee te werken en zullen zij meer gemotiveerd zijn om zich veilig(er) te gedragen.

College 3: Voedselveiligheid en – hygiëne door ervaringsdeskundige
Inhoud volgt.

College 4: In 10 stappen voldoen aan de Machinerichtlijn door Martijn Drost en Ed van Hal
De Machinerichtlijn. Voor veel fabrikanten leidt alleen het woord al tot een verhoogde bloeddruk. Want die richtlijn maakt deel uit van de wet, de wet staat vol verplichtingen. Om daar nu doorheen te lezen is voor velen al een bottle neck…. Maar vormt de Machinerichtlijn nu echt zo’n hoofdpijndossier? Hoe zit het stelsel van wetgeving nu in elkaar? En hoe kunt u normen gebruiken om tot een veilige machine in gebruik te komen?
In hun lezing over machineveiligheid nemen Martijn Drost en Ed van Hal u mee in de wet- en regelgeving die geldt voor de veiligheid van machines. Beiden van huis uit techneuten die altijd trachten om een zo pragmatisch mogelijke aanpak en benadering te evenaren. Een belangrijk onderdeel binnen veilige machines is de CE-markering. Hoe pakt u dit aan? En welke regels gelden er rondom deze spraakverwarrende keuring… of is het nu markering? Uiteraard wisselen Martijn en Ed theorie af met praktische geleerde lessen en handvatten. Zij laten u zien dat het CE-markeringstraject niet lastig is, maar juist geld kan opleveren!

College 5: Cybercrime is niet wat je denkt… - Loren Roosendaal
Nadat hij als kleine jongen zijn passie voor computers ontdekte, werkte Loren tijdens zijn middelbare schooljaren met een internationaal team van softwareontwikkelaars aan games die, al voor zijn afstuderen, miljoenen keren werden gespeeld. Onderweg hielp hij op school de IT-beheerders om gaten in hun beveiliging te dichten, waardoor de inhoud van de studentenadministratie praktisch op straat lag. Vandaag de dag gebruikt Loren zijn know-how en technologie om serieuze problemen op te lossen. De bedrijven die door hem zijn opgericht leveren levensreddende trainingssoftware voor o.a. reddingswerkers en soldaten en leeroplossingen voor corporaties met tienduizenden medewerkers. Hiernaast is Loren actief als Directeur van het Centrum voor Digitale Transformatie aan de universiteit van Nyenrode, daar helpt hij de raden van bestuur en directie van grootbedrijven en multinationals om te gaan met de snel veranderende (digitale) wereld.
Loren neemt je graag mee op een reis door de wereld van cybercrime, een reis die wellicht een stuk minder digitaal en technisch is dan je zou verwachten. Hij toont op basis van praktische voorbeelden waar hem de echte gevaren zitten en laat zien hoe groot de impact kan zijn als het mis gaat. Met zijn inzichten op het gebied van cybercrime geeft Loren je een denkkader mee, waardoor je de uitdagingen op dit gebied beter kunt plaatsen en begrijpt welke stappen je kunt zetten om te zorgen dat jij en je bedrijf veiliger en beter voorbereid in de digitale wereld staan!

Masterclass Machineveiligheid – 4 dagen

Na het volgen van MasterClass  heeft de cursist een gedegen kennisniveau om veiligheidsvraagstukken in de praktijk aan te pakken en hiervoor oplossingen te vinden.

Er zijn nog geen ervaringen.

    Deel je ervaring

    Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

    Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.