cogNIAM Core - een introductie op cogNIAM

Niveau
Tijdsduur

cogNIAM Core - een introductie op cogNIAM

PNA Group
Logo van PNA Group

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Tijdens deze ééndaagse introductieworkshop laten wij u kennismaken met de cogNIAM methode.

PNA's cogNIAM® methode structureert, borgt én legt verbanden tussen semantiek, data, regels en processen in uw organisatie. Zo wordt verspilling van kennis, tijd en geld voorkomen. cogNIAM is dé manier om de samenhang van kennis – binnen uw organisatie of tussen uw en een andere organisatie – helder te maken. Het biedt u de mogelijkheid om informatie systeemonafhankelijk te identificeren, analyseren, structureren en borgen, zodat er veel doelgerichter en flexibeler kan worden gewerkt. Dankzij de brede toepasbaarheid van de methode kan iedereen vanuit eenzelfde referentiekader eenvoudige vaardigheden e…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Procesmanagement, Kwaliteitsmanagement, Projectmanagement, Programmamanagement en Projectmedewerker.

Tijdens deze ééndaagse introductieworkshop laten wij u kennismaken met de cogNIAM methode.

PNA's cogNIAM® methode structureert, borgt én legt verbanden tussen semantiek, data, regels en processen in uw organisatie. Zo wordt verspilling van kennis, tijd en geld voorkomen. cogNIAM is dé manier om de samenhang van kennis – binnen uw organisatie of tussen uw en een andere organisatie – helder te maken. Het biedt u de mogelijkheid om informatie systeemonafhankelijk te identificeren, analyseren, structureren en borgen, zodat er veel doelgerichter en flexibeler kan worden gewerkt. Dankzij de brede toepasbaarheid van de methode kan iedereen vanuit eenzelfde referentiekader eenvoudige vaardigheden en voorschriften aanleren en gebruiken. Door bovendien op een systematische wijze concrete voorbeelden te geven en kennis te ontsluiten, wordt snel tot de kern van de zaak doorgedrongen en ontstaat een scherpe kijk op oplossingen. Organisaties verkrijgen vlot eenduidige en reproduceerbare resultaten. De methode is daarin zeer zorgvuldig. Nauwkeurig. En vooral heel duidelijk en eenduidig. Het sluit het hebben van meerdere interpretaties uit. Aanwezige kennis is nog maar voor één uitleg vatbaar en minimaliseert structureel fouten. Het verbetert de communicatie zowel intern als extern.

CogNIAM is dus een methode om de structuur van informatie, de betekenis ervan en de regels die erop gelden vast te leggen. Dit gebeurt binnen één “kennisdomein”: bijvoorbeeld een bedrijf of werkgebied.

CogNIAM helpt mensen om informatie inzichtelijk te maken en om het makkelijker te maken om met grote hoeveelheden ervan te werken. Het doel is om één bron samen te stellen waarin op een éénduidige manier de betekenis en structuur staat beschreven van alle relevante informatie binnen een bepaald kennisdomein.

Onderwerpen die tijdens deze ééndaagse basisworkshop aan bod komen zijn begripsdefinities, datamodelleren, werken met concrete voorbeelden en proces- en regelmodelleren.

Deze workshop vormt de juiste basis om aansluitend een meer diepgaande workshop van PNA te volgen, zoals de workshops BPMN 2.0, DMN, FBM en de uitgebreide 5-daagse workshop cogNIAM.

#cogNIAM #processen #regels #data #semantiek #kennismodellering #kennismanagement #cogNIAMCore

PNA - Knowledge Partner

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.