Action Learning Hoger Management

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Pons Academie
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,9 Pons Academie heeft een gemiddelde beoordeling van 8,9 (uit 21 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
8 okt. 2021 tot 17 jun. 2022
5% korting
Toon rooster
event 8 oktober 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Introductie
event 9 oktober 2021, 09:30-16:30, Utrecht, lesdag 1: de veranderende samenleving
event 29 oktober 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 2: Strategisch management
event 30 oktober 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 3: Strategisch management
event 12 november 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 4: HRM 1
event 13 november 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 5: HRM 2
event 26 november 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 6: HRM 3
event 27 november 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 7: Projectmanagement
event 10 december 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 8: Financieel management
event 11 december 2021, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 9: Communicatie
event 21 januari 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 10: Begeleiden van je team
event 22 januari 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 11: Inclusie
event 25 maart 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 12: Leiderschap
event 26 maart 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 13: Leiderschap
event 14 mei 2022, 09:30-16:30, Utrecht, Lesdag 14: Leiderschap
event 17 juni 2022, 09:00-16:30, Utrecht, Afrondend Examen

Beschrijving

Bedrijfskundige én psychologische kennis: de post-hbo leergang Hoger Management van de Pons Academie biedt een totaal pakket voor de leidinggevende en manager. Je doet een schat aan kennis op uit zowel de bedrijfskundige, als de sociaal wetenschappelijke disciplines en past deze meteen toe in hun eigen organisatie. Je leert bovendien een een unieke en bewezen methode om problemen in je organisatie op te lossen: Action Learning! Doordat je gedurende de opleiding al met een belangrijke uitdaging in je eigen organisatie aan de slag gaat, krijg je meteen een Return On Investment.

Gedurende deze opleiding staat je eigen werkpraktijk centraal. De in de lesdagen gepresenteerde kennis kun je direct…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Hoger management, Action Learning, Middle management, Managementvaardigheden en Performance Management.

Bedrijfskundige én psychologische kennis: de post-hbo leergang Hoger Management van de Pons Academie biedt een totaal pakket voor de leidinggevende en manager. Je doet een schat aan kennis op uit zowel de bedrijfskundige, als de sociaal wetenschappelijke disciplines en past deze meteen toe in hun eigen organisatie. Je leert bovendien een een unieke en bewezen methode om problemen in je organisatie op te lossen: Action Learning! Doordat je gedurende de opleiding al met een belangrijke uitdaging in je eigen organisatie aan de slag gaat, krijg je meteen een Return On Investment.

Gedurende deze opleiding staat je eigen werkpraktijk centraal. De in de lesdagen gepresenteerde kennis kun je direct toepassen in je werkpraktijk. Je werkt gedurende de opleiding aan de oplossing van een concreet probleem in je eigen organisatie, waarbij je vanzelfsprekend begeleid wordt door een ervaren Action Learning begeleider.

Wij geloven in persoonlijk onderwijs, daarom bestaan onze groepen uit maximaal elf deelnemers. Alle docenten kunnen zo hun lesdagen zo goed mogelijk op de vragen die in de groep leven afstemmen. Zo kunnen wij jou en je organisatie het beste leren kennen en je het beste ondersteunen in jouw leerproces. 

In deze opleiding koppelen we de ‘harde’ bedrijfskundige kennis aan de ‘zachte’ kennis uit de sociale wetenschappen, zoals de organisatiepsychologie. Wij geloven namelijk dat het één niet zonder het ander kan. Goed management betekent een heldere ‘hygiënische’ bedrijfsvoering door goede plannen, een gezond financieel klimaat, met daarnaast aandacht voor de onderstroom binnen de organisatie. Deze twee elementen komen terug gedurende de hele opleiding: op lesdagen, maar ook in leerteambijeenkomsten en individuele opdrachten.

De opleiding bestaat naast plenaire bijeenkomsten uit leerteam-bijeenkomsten met vier tot zes studenten. Tijdens deze leerteam-bijeenkomsten van elk twee uur wordt er gewerkt aan het Action Learning Project. Er zijn tien leerteambijeenkomsten, waarvan vijf begeleid. De plenaire bijeenkomsten bestaan uit een introductie, veertien lesdagen en de eindpresentaties (het examen). 

De lesdagen zijn gepland in blokken van ieder twee of drie dagen. De thema’s die aan de orde komen zijn onder meer:

  • Bedrijfskundige kennis (onder meer: strategisch management, human rescources management, interne communicatie, verandermanagement);
  • Managementvaardigheden (onder meer: leiderschap, Action Learning)
  • Onderstroom in organisaties (onder meer: organisatiepsychologie, maar ook werken met teams)
  • Duurzame inzetbaarheid en inclusiviteit en diversiteit.

De opleiding bestaat uit een viertal modules:

De organisatie en haar omgeving - In deze module staat de vraag op welke wijze jouw organisatie kan reageren op de veranderende omgeving centraal. Hierin worden de uitgangspunten van strategisch management en maatschappelijk verantwoord ondernemen behandeld.

Teamvorming - In deze module komen de uitgangspunten van goed personeelsmanagement aan de orde en wordt aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid en zelfsturende teams.

Het beste in je mensen naar boven halen - In deze module kom je alles te weten over de bovenstroom en de onderstroom in organisaties, groepsdynamica en vitaliteit.

Leiderschap - Natuurlijk is er een module die jouzelf als leider centraal stelt. De focus ligt op verschillende vormen van leiderschap, verandercompetenties , weerbaarheid en veerkracht.

Naast de vier modules is er een module projectmanagement en financieel management om je concrete vaardigheden op dat gebied te vergroten.

Om deel te kunnen nemen heb je een hbo-opleiding succesvol afgerond, of werkervaring op hbo-niveau. Je hebt een leidinggevende of beleidsadviserende functie, bijvoorbeeld als HRM-adviseur of beleidsmedewerker. Wanneer je niet aan bovenstaande eisen voldoet, nodigen wij je uit voor een intakegesprek. Op basis van dat gesprek wordt besloten over je toelating.

Na succesvolle afronding ben je van harte welkom om deel te nemen aan onze kenniskring. Wij organiseren diverse keren per jaar inspirerende bijeenkomsten rondom verschillende thema's die we afsluiten met een gezamenlijke lunch. Thema's die al eens aan bod zijn gekomen zijn bijvoorbeeld omgaan met verlies en rouw (ook na organisatieveranderingen),  ontwikkelingen rondom de participatiesamenleving en technieken uit NLP en TA. Speciaal voor alumni van deze opleiding is er eens per jaar een door een coach begeleide bijeenkomst waarin je uitwisselt over vraagstukken die in je eigen organisatie spelen. 

Het werkveld is enorm in ontwikkeling en heeft behoefte aan mensen die inspireren, innoveren en zichzelf en anderen willen ontwikkelen. Pons Academie ondersteunt mensen die met mensen werken om dit te bereiken. Wij bieden in praktijkgerichte en hoogwaardige opleidingen, geloven in persoonlijk onderwijs en werken daarom alleen met kleine opleidingsgroepen. Na afronding van een opleiding houden we graag contact met je en ben je van harte welkom op de kenniskring. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Pons Academie, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.