Cursus Introductie reliability engineering

Niveau
Tijdsduur

Cursus Introductie reliability engineering

Pragma Nederland
Logo van Pragma Nederland
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,5 Pragma Nederland heeft een gemiddelde beoordeling van 6,5 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Pragma is expert op het gebied van assetmanagement en ISO 55000. Wij hebben ruime ervaring met het geven van cursussen over diverse assetmanagementonderwerpen. Wilt u uw assetmanagementkennis vergroten? Wij helpen u graag!

Wilt u weten wat reliability engineering is? Bent u benieuwd of uw onderhoudsconcept verder geoptimaliseerd kan worden? Wilt u de intervalverdeling in uw risicomatrix kunnen onderbouwen? Of wilt u rekenen aan gegevens die passen bij afkortingen als RAMS, Restlevensduur, Weibull of life cycle data-analyse? De cursus ‘Introductie reliability engineering’ geeft antwoord op deze vragen en daagt u uit kritisch naar eigen uw eigen assets en data-managementsystemen te kijken. Na de cursus kunt u gefundeerd een keuze maken met welke gegevens u uw onderhoud verder kunt afstemmen op uw doelstellingen rondom betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudbaarheid (mantainability). Met de kennis uit de cu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Software Testing, Programmeren (algemeen), OO (Object Oriented) Programmeren, Informatica en ISTQB.

Pragma is expert op het gebied van assetmanagement en ISO 55000. Wij hebben ruime ervaring met het geven van cursussen over diverse assetmanagementonderwerpen. Wilt u uw assetmanagementkennis vergroten? Wij helpen u graag!

Wilt u weten wat reliability engineering is? Bent u benieuwd of uw onderhoudsconcept verder geoptimaliseerd kan worden? Wilt u de intervalverdeling in uw risicomatrix kunnen onderbouwen? Of wilt u rekenen aan gegevens die passen bij afkortingen als RAMS, Restlevensduur, Weibull of life cycle data-analyse? De cursus ‘Introductie reliability engineering’ geeft antwoord op deze vragen en daagt u uit kritisch naar eigen uw eigen assets en data-managementsystemen te kijken. Na de cursus kunt u gefundeerd een keuze maken met welke gegevens u uw onderhoud verder kunt afstemmen op uw doelstellingen rondom betrouwbaarheid, beschikbaarheid en onderhoudbaarheid (mantainability). Met de kennis uit de cursus bent u (nog) beter in staat om de zin en onzin van uw onderhoudsconcepten te scheiden en methodes als RCM te onderbouwen.

Waarom reliability engineering?
Reliability engineering draait om het bestuderen van de mogelijkheid van een asset om aan de gestelde eisen te voldoen, gedurende een bepaalde tijd en onder vastgestelde condities. Hierbij gaat het om de relatie tussen gewenste prestaties, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de assets. Assets zijn de gebruiksmiddelen van een organisatie, zoals productielijnen, procesinstallaties, zuiveringsinstallaties, industriële ovens, energiecentrales, sluizen, persleidingen, kunstwerken en (vaar)wegen. Veel organisaties zijn al jaren actief op het gebied van onderhoudsmanagement en hebben een onderhoudsbeheersysteem ingericht op basis van een doordacht onderhoudsconcept, al of niet afgestemd op acceptabele risico’s voor alle bedrijfswaarden. Maar blijkt de praktijk te kloppen bij de aannames van destijds? Zijn de assets nog gelijk of zijn er extra of overbodige onderdelen in (het onderhoud van) de assets aangebracht?

Vorm
De cursus duurt twee dagen. De onderwerpen worden per blok behandeld. De theoretische onderwerpen worden vertaald naar de praktijk van de deelnemers. Onze docenten hebben allemaal hun sporen verdiend op het gebied van risicomanagement en reliability engineering. Vanuit deze ervaring onderbouwen zij de lessen met veel praktijkvoorbeelden, zodat het theoretische gedeelte direct gaat leven. Zo kunt u gericht een afweging maken voor toepassing binnen uw organisatie. En u heeft handvatten om ermee aan de slag te gaan.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Pragma Nederland, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.