Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Marco Bakker

Microbiologie voor de voedingsmiddelenindustrie

Précon Food Management
Logo van Précon Food Management

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Précon Food Management biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Inleiding

Bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenketen dienen beheersmaatregelen te treffen om de voedselveiligheid en voedselkwaliteit zeker te stellen. Beheersing van het microbiologische aspect vormt een cruciale factor. Het schatten van de microbiologische risico's en het treffen van adequate beheersmaatregelen, vereist kennis over de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen. De training voorziet hierin en vult dit aan met praktijkvoorbeelden.

Leerdoel

Tijdens de training leren de deelnemers potentiële microbiologische gevaren te bepalen in de eigen praktijksituatie. Tevens weten zij de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen te koppelen aan de …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Medische Microbiologie, Medische Fysica, Immunologie, Hematologie en Moleculaire Biologie.

Inleiding

Bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenketen dienen beheersmaatregelen te treffen om de voedselveiligheid en voedselkwaliteit zeker te stellen. Beheersing van het microbiologische aspect vormt een cruciale factor. Het schatten van de microbiologische risico's en het treffen van adequate beheersmaatregelen, vereist kennis over de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen. De training voorziet hierin en vult dit aan met praktijkvoorbeelden.

Leerdoel

Tijdens de training leren de deelnemers potentiële microbiologische gevaren te bepalen in de eigen praktijksituatie. Tevens weten zij de eigenschappen en levensvoorwaarden van micro-organismen te koppelen aan de eigenschappen van een voedingsmiddel en het bereidingsproces. Bovendien kunnen zij beheersmaatregelen aandragen om de groei van micro-organismen tegen te gaan.

Doelgroep

Deze training is ontwikkeld voor leidinggevenden en medewerkers die op een praktische wijze microbiologische basiskennis willen opdoen. De training is met name bedoeld voor hen die betrokken zijn bij het beheersen en bewaken van voedselveiligheid en hygiëne. De training is afgestemd op mbo-/hbo-niveau.

De training

De training bestaat uit twee dagdelen waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen. Na afloop van de training ontvangen de deelnemers een praktisch naslagwerk en een deelname certificaat. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Indeling van micro-organismen;
  • Ideale groeiomstandigheden voor micro organismen;
  • De wijze waarop en snelheid waarmee micro-organismen zich vermeerderen;
  • Voedselveiligheid: voedselinfectie en -vergiftiging;
  • Productveranderingen als gevolg van microbiologische groei;
  • Beoordeling van microbiologische analyseresultaten;
  • Microbiologische parameters en productkenmerken.

De SDU praktijkgids 'Microbiologische criteria' is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 68,34 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier.

Tarieven

Open inschrijving

Verschillende keren per jaar organiseren wij de training op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele medewerkers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 510,00 exclusief btw. Het trainingsmateriaal en het deelnamecertificaat zijn bij deze kosten inbegrepen. Tijdens de klassikale training serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.

In-company

De training is ook zeer geschikt als in-company training. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij doen u graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op uw praktijksituatie en de specifieke wensen van uw organisatie.

Précon Food Management B.V. is een toonaangevend consultancy- en trainingsbureau met ruim 20 jaar ervaring in de internationale voedingsmiddelenketen, toeleverende industrieën en logistiek. De dienstverlening van Précon richt zich op de kennisgebieden Voedselveiligheid & Kwaliteit, Procesverbetering, Organisatie en Wet- & Regelgeving. Précon is ISO 9001:2008 gecertificeerd voor al haar activiteiten en heeft een CEDEO-erkenning voor maatwerk bedrijfsopleidingen en een CEDEO-erkenning voor organisatie advies.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.