HACCP Principes en achtergronden

Niveau
Tijdsduur

HACCP Principes en achtergronden

Précon Food Management
Logo van Précon Food Management

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Inleiding

Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan de discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Daarbij is het prettig om een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP. Om grip te krijgen op de praktijk is het heel goed om oefeningen te doen die laten zien welke kanten je op kunt met een gevarenanalyse. Natuurlijk is de praktische uitvoering daarbij van groot belang. Het blended trainingstraject ‘Principes en Achtergronden van HACCP’ geeft je de meest up-to-date kennis over gevaren- en risicoanalyses. De praktische oefeningen geven je genoeg bagage om met de juiste kennis en vaardigheden aan te schuiven bij het HACCP-team.

De training …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: HACCP, Voedingsdeskundige, Horeca, Sociale Hygiene en Voedselveiligheid.

Inleiding

Als lid van een HACCP-team wil je graag actief meedoen aan de discussies over gevaren, risico’s en beheersmaatregelen. Daarbij is het prettig om een goed overzicht te hebben van de verschillende stappen van HACCP. Om grip te krijgen op de praktijk is het heel goed om oefeningen te doen die laten zien welke kanten je op kunt met een gevarenanalyse. Natuurlijk is de praktische uitvoering daarbij van groot belang. Het blended trainingstraject ‘Principes en Achtergronden van HACCP’ geeft je de meest up-to-date kennis over gevaren- en risicoanalyses. De praktische oefeningen geven je genoeg bagage om met de juiste kennis en vaardigheden aan te schuiven bij het HACCP-team.

De training bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een e-learning training waarin de HACCP-stappen en bijbehorende theorie worden behandeld. Het tweede deel is een klassikale training waarin de inhoud van de e-learning training door middel van een aantal praktijkcases wordt toegepast en verder uitgediept. Door deze klassikale opzet kun je ook leren van de inzichten en ervaringen van de andere deelnemers.

In de training maak je kennis met de Food-Safety-Bow-Tie, een overzichtelijk schema dat een uniek en verhelderend beeld geeft van de mogelijke oorzaken en gevolgen van onveilige voeding. De training is daardoor niet alleen interessant als opstapcursus; ook de doorgewinterde kwaliteitsmanager krijgt weer eens een frisse blik op HACCP. En natuurlijk heb je met deze training aantoonbaar voldaan aan de opleidingseisen in de Europese Verordening 852/2004, de FSSC 22000 en de IFS- en de BRC-standaard.

Leerdoel

Na deze training zijn de deelnemers zodanig bekend met de essentiële basisbegrippen en principes van HACCP, dat zij in staat zijn het HACCP-systeem te optimaliseren. Tevens weten zij de boodschap van HACCP op een heldere manier uitdragen naar de organisatie en met goede antwoorden te komen op vragen van inspecteurs en auditoren.

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die actief betrokken is bij het HACCP-team van uw organisatie. De training is afgestemd op mbo+/hbo-niveau.

De training

Het blended trainingstraject begint met een e-learning training, gevolgd door een klassikale training. Je kunt de e-learning training doen in je eigen tempo en op ieder gewenst moment. Het enige wat je nodig hebt, is een computer met internet. Na de e-learning training volgt een klassikale trainingsdag. Voor dit klassikale deel verwelkomen we je graag op ons kantoor in Bunnik.

Het blended trainingstraject biedt een compleet maar compact overzicht van de verschillende voedselveiligheidsaspecten. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • HACCP in ‘The General Principles of Food Hygiene’ van de Codex Alimentarius;
  • HACCP in Europese wetgeving en in beoordelingsstandaarden als BRC, IFS en ISO 22000;
  • HACCP-principes (in 12 stappen volgens de Codex);
  • Allergenen en chemische, microbiologische en fysische besmettingen;
  • Verschillende benaderingen voor de gevaren- en risicoanalyse;
  • Beheersen, verifiëren en valideren van de CCP’s en het HACCP-systeem.

De SDU praktijkgids ‘HACCP: Gevaren- en risicoanalyse’ is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 71,76 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier op onze website.

Tarieven

Open inschrijving

Verschillende keren per jaar organiseren wij dit trainingstraject op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele deelnemers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 510,- exclusief btw. Het trainingsmateriaal en het deelnamecertificaat zijn bij deze kosten inbegrepen. Tijdens de klassikale training serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.

In-company

De training is ook zeer geschikt als in-company training. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij doen u graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op uw situatie.

Précon Food Management B.V. is een toonaangevend consultancy- en trainingsbureau met ruim 20 jaar ervaring in de internationale voedingsmiddelenketen, toeleverende industrieën en logistiek. De dienstverlening van Précon richt zich op de kennisgebieden Voedselveiligheid & Kwaliteit, Procesverbetering, Organisatie en Wet- & Regelgeving. Précon is ISO 9001:2008 gecertificeerd voor al haar activiteiten en heeft een CEDEO-erkenning voor maatwerk bedrijfsopleidingen en een CEDEO-erkenning voor organisatie advies.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: HACCP.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.