Etikettering en claims

Niveau
Tijdsduur
Trainer
Ellis van Diermen
Logo van Précon Food Management

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Précon Food Management biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Inleiding

Voedingsmiddelenproducerende bedrijven en retailorganisaties zijn verantwoordelijk voor de verstrekking van complete en juiste informatie via een etiket en andere commerciële uitingen. De wettelijke regels waaraan men zich moet houden staan vermeld in Verordening (EU) Nr. 1169/2011 'Verstrekking van voedselinformatie aan consumenten'. Onderwerpen als misleiding, benaming, ingrediëntendeclaratie, oorsprongsvermelding en voedingswaarde worden behandeld tijdens de workshop. Middels vele praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te gaan, kunnen de deelnemers aan het einde van de workshop een etiket opstellen en controleren. Ook komt het onderwerp voedings- en gezondheidsclaims aan …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Opsporing, Criminologie, Brandveiligheid, Externe Veiligheid en Inbraakbeveiliging.

Inleiding

Voedingsmiddelenproducerende bedrijven en retailorganisaties zijn verantwoordelijk voor de verstrekking van complete en juiste informatie via een etiket en andere commerciële uitingen. De wettelijke regels waaraan men zich moet houden staan vermeld in Verordening (EU) Nr. 1169/2011 'Verstrekking van voedselinformatie aan consumenten'. Onderwerpen als misleiding, benaming, ingrediëntendeclaratie, oorsprongsvermelding en voedingswaarde worden behandeld tijdens de workshop. Middels vele praktijkvoorbeelden en door zelf aan de slag te gaan, kunnen de deelnemers aan het einde van de workshop een etiket opstellen en controleren. Ook komt het onderwerp voedings- en gezondheidsclaims aan bod en leren de deelnemers antwoord te geven op de vraag "Welke claims mogen niet, maar nog belangrijker, wat is wél mogelijk op mijn product?".

Leerdoel

Door deel te nemen aan de workshop krijgt de deelnemer inzicht in:

  • Het vinden van de juiste en meest recente wetgeving;
  • Misleiding in relatie tot afbeeldingen en commerciële uitingen;
  • De verplichte vermeldingen op het etiket, inclusief uitzonderingen;
  • Formulering van de benaming;
  • Notatie van de ingrediëntlijst, inclusief kwid en additieven;
  • Vermelding van allergenen;
  • Formulering van de houdbaarheidsdatum en traceerbaarheid;
  • Verplichting herkomstetikettering;
  • Voedingswaardetabel inclusief afwijkingen en uitzonderingen.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor medewerkers van voedingsmiddelenproducerende bedrijven, distributeurs en retailers. Specifiek voor hen die betrokken zijn bij het etiketteren van levensmiddelen, zoals labelaars, specificatiebeheerders, kwaliteitsmedewerkers, ontwerpers en marketingmedewerkers die verantwoordelijkheid dragen voor de eindproducten en hun etiketten. De training is afgestemd op mbo+/hbo-niveau.

De training

De eendaagse workshop is interactief en praktisch opgezet. Voorafgaand aan de trainingsdag kunnen vraagstukken en voorbeeldverpakkingen ingestuurd worden, de trainer zal deze input tijdens de training zoveel mogelijk aan bod laten komen. Iedere deelnemer wordt verzocht één of meerdere producten mee te nemen, die tijdens de workshop door de deelnemers zelf beoordeeld zullen worden. Na afloop van de workshop ontvangen de cursisten een deelnamecertificaat.

De volgende wetgeving wordt tijdens de workshop behandeld:

  • Verordening (EU) nr. 1169/2011;
  • Verordening (EU) nr. 1333/2008 (toegestane additieven, toegestane hoeveelheid, notering);
  • Verordening (EU) nr. 1334/2008 (natuurlijke aroma's, notering);
  • Verordening (EU) nr. 1924/2006 (goedgekeurde claims, eisen voor gebruik van claims, verschil tussen ingrediëntenclaim, voedingsclaim en gezondheidsclaim).

De SDU praktijkgids 'Consumenteninformatie en etikettering van levensmiddelen' is een uitstekende aanvulling op het cursusmateriaal. Een exemplaar kost € 76,97 en kan besteld worden via het aanmeldingsformulier op onze website.

Tarieven

Open Inschrijving

Verschillende keren per jaar organiseren wij de training op basis van open inschrijving. Dit maakt het opleiden van individuele medewerkers financieel aantrekkelijk. Deelnemen kan voor € 490,00 exclusief btw. Het trainingsmateriaal en het deelnamecertificaat zijn bij deze kosten inbegrepen. Tijdens de klassikale training serveren wij tussen de middag een heerlijke lunch.

In-company

De training is ook zeer geschikt als in-company training. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Wij doen u graag een aantrekkelijk voorstel dat aansluit op uw praktijksituatie en de specifieke wensen van uw organisatie.

Précon Food Management B.V. is een toonaangevend consultancy- en trainingsbureau met ruim 20 jaar ervaring in de internationale voedingsmiddelenketen, toeleverende industrieën en logistiek. De dienstverlening van Précon richt zich op de kennisgebieden Voedselveiligheid & Kwaliteit, Procesverbetering, Organisatie en Wet- & Regelgeving. Précon is ISO 9001:2008 gecertificeerd voor al haar activiteiten en heeft een CEDEO-erkenning voor maatwerk bedrijfsopleidingen en een CEDEO-erkenning voor organisatie advies.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.