Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach

Niveau
Tijdsduur
Trainers
Denise Dechamps+7
Logo van School voor Presentatiecoaching
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,4 School voor Presentatiecoaching heeft een gemiddelde beoordeling van 9,4 (uit 90 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
Kim Effern
starstarstarstarstar
Kim Effern
Here you go presentatiecoaching
10
Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach

"Denise is de onbetwiste expert in haar vakgebied, het gemak waarmee zij met lichaamstaal 'speelt' tijdens deze masterclass is inspirerend. Ik vond haar een warme persoonlijkheid met oog voor het individu, maar wellicht wilde ze zo graag overkomen ;-)
Ik heb veel geleerd voor en over mij persoonlijk, maar ook praktische tips en adviezen gekregen die een coachingsessie waarin lichaamstaal besproken wordt naar een hoger plan kunnen tillen." - 09-11-2018 08:00

"Denise is de onbetwiste expert in haar vakgebied, het gemak waarmee zij met lichaamstaal 'speelt' tijdens deze masterclass is inspirerend. I… alles lezen - 09-11-2018 08:00

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

School voor Presentatiecoaching biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Utrecht

Beschrijving

Je kunt iedereen leren beter te presenteren!
Praktijkgericht en direct toepasbaar! 
- 6-daagse Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach
- 10-daagse Opleiding tot Professioneel Presentatietrainer
- Masterclassprogramma

Masterclasses

In het najaar kun je ter verdieping meedoen aan de Masterclasses. Door deelname aan het Masterclass-programma kun je het Certificaat Professioneel Presentatiecoach behalen. In het programma komt o.a. Stem, Storytelling, PowerPoint, Presentatietrainen van groepen,  Camerapresentatie en Lichaamstaal aan bod. Ook deze dagen worden verzorgd door top-professionals binnen hun vakgebied.

Zie hier de overzichtelijke agenda van het aanbod in 2018-2019: https://www.schoolvoorpresentatiecoaching.nl/agenda/

Lichaamstaal
4 november 2019

Docent: Denise Dechamps

We communiceren de hele dag met familie, vrienden, collega’s, (potentiële) klanten, vreemden en met onszelf. In een gesprek bestaa…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Je kunt iedereen leren beter te presenteren!
Praktijkgericht en direct toepasbaar! 
- 6-daagse Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach
- 10-daagse Opleiding tot Professioneel Presentatietrainer
- Masterclassprogramma

Masterclasses

In het najaar kun je ter verdieping meedoen aan de Masterclasses. Door deelname aan het Masterclass-programma kun je het Certificaat Professioneel Presentatiecoach behalen. In het programma komt o.a. Stem, Storytelling, PowerPoint, Presentatietrainen van groepen,  Camerapresentatie en Lichaamstaal aan bod. Ook deze dagen worden verzorgd door top-professionals binnen hun vakgebied.

Zie hier de overzichtelijke agenda van het aanbod in 2018-2019: https://www.schoolvoorpresentatiecoaching.nl/agenda/

Lichaamstaal
4 november 2019

Docent: Denise Dechamps

We communiceren de hele dag met familie, vrienden, collega’s, (potentiële) klanten, vreemden en met onszelf. In een gesprek bestaat onze communicatie voor minimaal 60% uit non-verbale signalen. Lichaamstaal in onze communicatie staat centraal in deze interactieve, science-based Masterclass o.l.v. specialist Denise Dechamps. We kijken naar de lichaamstaal van je coachee en hoe je deze positief kunt beïnvloeden. Maar ook zul je tot inzicht komen over je eigen non-verbale communicatie als coach en de invloed daarvan op je coachee en/of de deelnemers aan je training.

Coaching bij camerapresentatie
11 november 2019
Docent: Roeland Kooijmans

Voor veel mensen is presenteren voor publiek een enorme hobbel, die met zorgvuldige training, coaching en veel geduld te overwinnen is. Presenteren op camera stelt nóg hogere eisen aan de spreker. Zaal en publiek zijn gereduceerd tot een locatie en een camera, zonder contact met toehoorders en zonder hun feedback. In deze Masterclass is er ook aandacht voor hoe je een collega of client ondersteunt die een webinar gaat geven. Je leert praktische technieken waarmee je een presentator voor een camera naturel, overtuigend en professioneel kunt laten optreden. Dat gebeurt door elkaar te cameracoachen en zelf voor de camera te spreken.

PowerPoint
18 november 2019

Docent: Sander Reijn – Presentatie-architect

Vaak zijn PowerPoints een stortvloed aan data en feiten zonder emotie of verhaal. Een overzicht van de omzet, het aantal projecten, de planning voor de komende periode, een status update of een nieuw plan. Als presentatiecoach kun je dan het verschil maken door een een PowerPoint op te zetten of om een bestaande presentatie te verbeteren. Dat vereist dat je zodanig vertrouwd bent met het programma dat je de mogelijkheden kent om PowerPoint op een effectieve, aantrekkelijke en boeiende manier in te zetten.

  • Wanneer is PowerPoint van toegevoegde waarde?
  • Hoe maak je een PowerPoint die wel boeit?
  • Hoe bouw je een PowerPoint ‘snel’ om tot een visueel sterke presentatie.
  • Hoe zorg je ervoor dat visuele boodschappen blijven hangen?

We beperken de technische PowerPoint kennis tot een aantal elementaire vaardigheden die je direct kunt gebruiken. Geen voorkennis vereist, wel zelf een laptop met PowerPoint meenemen.

Stem, breng je coachen in een natuurlijke presentatieSTEMming
27 november 2019

Docent: Chantal Goossens

De stem is een krachtig instrument om af te stemmen op de ander. Je leert stem, adem en lichaam te gebruiken voor bevrijding van spanning. In deze workshop staat het volgende centraal:

– Hoe klink ik zelf als coach? Wat is het effect van mijn stem op de coachee?
– Hoe kom ik bij mijn natuurlijke stemgeluid?
– De presentatiekracht van je authentieke stem.
– Wat zijn hoorbare ‘obstakels’ van jouw coachee en hoe kan je die ‘gebruiken’?
– We coachen elkaar in stemgebruik. Zo leer je tijdens deze Masterclass je mogelijkheden kennen om de stem als ingang te gebruiken. Stemtraining is vooral ‘doen’; zelf voelen en ervaren.

Storytelling; de persoonlijke werkelijkheid als verhaal
2 december 2019

Docent: Mieke Bouma

Een goed verteld – persoonlijk – verhaal is de meest krachtige manier om de hoofden en de harten van je publiek te raken. Het is de beste manier om verbinding te maken en geloofwaardig te zijn. Op inspirerende wijze helpt Mieke je hoe je kernachtige en wezenlijke verhalen kunt opdiepen en die zo kunt componeren dat je je punt maakt en je belofte waarmaakt. Leer hoe je van saaie feiten en obligate data een waarachtig verhaal met een wezenlijke kernboodschap maakt, een verhaal dat raakt. In deze Masterclass maak je kennis met de basisprincipes van storytelling en krijg je tips hoe je jouw coachee kunt inspireren om zijn unieke verhaal te vertellen.

Hoe train ik een groep?
10 december 2019

Docent: Marit Weiss

Nu je aan de slag gaat als 1-op-1 Presentatiecoach is de kans groot dat je ook zal worden gevraagd om meerdere mensen tegelijk te coachen. Vanaf 5 deelnemers zou je dat ‘trainen’ kunnen noemen. Het geven van een groepstraining vraagt om andere vaardigheden, kwaliteiten en inzichten. In deze Masterclass worden deze algemene trainersvaardigheden besproken, onderzocht en geoefend. Je leert o.a. hoe je een training ontwerpt, veiligheid creëert, de deelnemers centraal stelt en hoe je als trainer niet meer geeft dan je te bieden hebt. Moeiteloze energie, inspiratie en creativiteit voor de deelnemer ontstaat wanneer de trainer deze waardes eerst aan zichzelf gunt.
Aan deze Masterclass kun je ook deelnemen als je nog niets anders bij de School voor Presentatiecoaching hebt gevolgd.
Voor wie zich het specifieke vak van presentatietrainer wil toe-eigenen is er de Opleiding tot Presentatietrainer, bestaande uit 4 dagen met tussentijdse opdrachten.

Verdiepingsdag; presentatiecoachen en zélf presenteren
16 december 2019
Docenten: Arold Langeveld

Louis van Gaal was zelf geen geweldige voetballer. Maar wel een begenadigd coach! Hoe zit dat eigenlijk? Moet je zelf ‘perfect’ kunnen presenteren wanneer je als presentatiecoach anderen daarin bijstaat? Nee, zeker niet. Maar omdat het van belang is dat je zelf hebt doorleefd waar je cliënten tegenaan lopen, is het goed om te onderzoeken wat er met jou zelf gebeurt wanneer je presenteert. Daarom zullen we in deze Masterclass een verdiepingsslag slaan in een kleine groep m.b.t presentatiecoachen én zelf presenteren. Dus ook jouw eigen spreekstijl wordt onder de loep gelegd. Zorgvuldig bekijken we  hoe ook jij zelf met meer spreekkracht en ontspanning voor een groep zou kunnen staan. Ook heel handig in het licht van jouw persoonlijke marketing. Als jij jezelf onstspannen en authentiek kunt presenteren, zullen klanten sneller met jou in zee gaan als presentatiecoach of -trainer. Een perfecte Masterclass om al je kennis van de lenteleergang te verdiepen zodat je met meer diepgang, inzicht en zelfvertrouwen verder kunt als presentatiecoach.

Supervisie op jouw coachstijl (voor certificering)
19 en 20 december 2019

Docent: Arold Langeveld en Roeland Kooijmans
Maximaal 2 x 6 personen

‘Supervisie op jouw coachstijl’ is het slotstuk van jouw opleiding tot Professioneel Presentatiecoach. In een 1-op-1 sessie met je eigen coachee zal je presentatiecoachen op basis van wat je geleerd hebt in de 6-daagse opleiding en in de overige masterclasses. Docenten Arold Langeveld en Roeland Kooijmans begeleiden je hierbij om heel helder te krijgen wat jouw talent en kracht is als presentatiecoach. Ook wordt er gekeken naar  jouw eventuele valkuil en onderzocht hoe je kunt voorkomen daar in te stappen. Bij goed gevolg ontvang je op de dag zelf het certificaat Professioneel Presentatiecoach.

9,5
Gemiddeld cijfer voor Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach
Gebaseerd op 4 ervaringen
Kim Effern
starstarstarstarstar
Kim Effern
Here you go presentatiecoaching
10
Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach

"Denise is de onbetwiste expert in haar vakgebied, het gemak waarmee zij met lichaamstaal 'speelt' tijdens deze masterclass is inspirerend. Ik vond haar een warme persoonlijkheid met oog voor het individu, maar wellicht wilde ze zo graag overkomen ;-)
Ik heb veel geleerd voor en over mij persoonlijk, maar ook praktische tips en adviezen gekregen die een coachingsessie waarin lichaamstaal besproken wordt naar een hoger plan kunnen tillen." - 09-11-2018 08:00

"Denise is de onbetwiste expert in haar vakgebied, het gemak waarmee zij met lichaamstaal 'speelt' tijdens deze masterclass is inspirerend. I… alles lezen - 09-11-2018 08:00

Christien Stoker
starstarstarstarstar_border
Christien Stoker
Strategisch communicatieadviseur en Presentatiecoach
8
Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach

"Erg interessante masterclass over Lichaamstaal gevolgd!. Veel kennis opgedaan, goed wetenschappelijk onderbouwd. Dat maakte het sterk. Ik had nog wel meer video willen kijken om lichaamstaal te leren interpreteren. De oefeningen waren leuk om te doen. En goed dat net als bij de modules Presentatiecoaching de nadruk sterk ligt op eigen observatie. Zelf geloof ik er niet helemaal in dat je toe moet werken naar perfecte lichaamstaal. Dit staat een beetje op gespannen voet met de authenticiteit die ook belangrijk is. Niet alle lichaamstaal is storend als het niet effectief is." - 08-11-2018 19:09

"Erg interessante masterclass over Lichaamstaal gevolgd!. Veel kennis opgedaan, goed wetenschappelijk onderbouwd. Dat maakte het sterk. Ik ha… alles lezen - 08-11-2018 19:09

Hanna Broersen
starstarstarstarstar
Hanna Broersen
Presentatiecoach in opleiding
10
Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach

"In 1 woord: fantastisch! Het was een hele inspirerende dag. Ik heb Denise als een hele fijne, intelligente, inspirerende vrouw ervaren. Het liefst zou ik nog verder met haar aan de slag gaan! " - 07-11-2018 19:38

"In 1 woord: fantastisch! Het was een hele inspirerende dag. Ik heb Denise als een hele fijne, intelligente, inspirerende vrouw ervaren. Het … alles lezen - 07-11-2018 19:38

Petra Barendse-Janssen
starstarstarstarstar
Petra Barendse-Janssen
Eigenaresse Bezoek Agriport, excursies - BABS - Presentatiecoach -Trotse moeder van 4 kinderen.
10
Masterclassprogramma Opleiding tot Professioneel Presentatiecoach

"Ik ben ontzettend blij dat ik de master Lichaamstaal van Denise Dechamps heb gevolgd. Veel van geleerd. Heel bijzonder om te ontdekken hoe lichaamstaal een verschil kan maken in communicatie. Gedreven, enthousiaste en professionele trainster! Deze master is echt een aanrader!!" - 07-11-2018 19:27

"Ik ben ontzettend blij dat ik de master Lichaamstaal van Denise Dechamps heb gevolgd. Veel van geleerd. Heel bijzonder om te ontdekken hoe l… alles lezen - 07-11-2018 19:27

Denise Dechamps - Lichaamstaal
Denise Dechamps
Lichaamstaal
9,5
Mieke Bouma - Storytelling
Mieke Bouma
Storytelling
Sander Reijn - PowerPoint
Sander Reijn
PowerPoint
Roeland Kooijmans - Speakers Coach & Teacher in Presentation coaching
Roeland Kooijmans
Speakers Coach & Teacher in Presentation coaching
Marit Weiss - Organisatieadviseur, trainer en (loopbaan)coach
Marit Weiss
Organisatieadviseur, trainer en (loopbaan)coach
Arold P.R. Langeveld - Oprichter School voor Presentatiecoach & Executive Presentatiecoach van de top
Arold P.R. Langeveld
Oprichter School voor Presentatiecoach & Executive Presentatiecoach van de top
9,4

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.