Chemie - pH en neutralisatie - over zuren, basen en buffers

Type product
Totale lesduur

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product. Procles biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's:

's-Hertogenbosch, Antwerpen, Breda, Brugge, Brussel, Dordrecht, Eindhoven, Gent, Middelburg, Terneuzen, Tilburg

Beschrijving

Hoe zuren en basen herkennen? Waardoor wordt een pH allemaal beïnvloed? Waarvoor worden buffers gebruikt?

Na de cursus kunt u een zuur en een base herkennen, weet u dat een stof zelfs zowel zuur áls basisch kan zijn, weet u wat een buffer is en waarom deze nuttige eigenschappen heeft. Geeft de neutralisatie van het afvalwater problemen? Kloppen de online metingen niet met die van het labo en is de pH-regeling moeilijk te tunen? Hier leert u hoe dat komt:

pH en neutralisatie - over zuren, basen en buffers

In deze cursus is veel plaats voor praktijkvoorbeelden, theoretische afleidingen zijn tot een minimum beperkt. Uw trainer maakt bovendien tijd vrij om in te spelen op uw specifieke noden.

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Hoe zuren en basen herkennen? Waardoor wordt een pH allemaal beïnvloed? Waarvoor worden buffers gebruikt?

Na de cursus kunt u een zuur en een base herkennen, weet u dat een stof zelfs zowel zuur áls basisch kan zijn, weet u wat een buffer is en waarom deze nuttige eigenschappen heeft. Geeft de neutralisatie van het afvalwater problemen? Kloppen de online metingen niet met die van het labo en is de pH-regeling moeilijk te tunen? Hier leert u hoe dat komt:

pH en neutralisatie - over zuren, basen en buffers

In deze cursus is veel plaats voor praktijkvoorbeelden, theoretische afleidingen zijn tot een minimum beperkt. Uw trainer maakt bovendien tijd vrij om in te spelen op uw specifieke noden.

Voor wie?

De cursus richt zich op operatoren of andere werknemers die met zuren en basen werken.

Programma

  • Herhaling moleculen
  • Zure en basische eigenschappen van water
  • Sterkte van zuren en basen in waterig midden
  • De pH en pOH van een oplossing
  • Invloed van temperatuur op de pH
  • Buffers
  • Zuurbase titratie

Praktische informatie

  • Gewenste voorkennis: Chemische structuren
  • Mogelijkheden: klassiek (1 dag), e-learning, blended
  • Maatwerk mogelijk

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.