Ervaringen met Pomptechniek

8,8
Gemiddelde score van Pomptechniek producten
Gebaseerd op 351 ervaringen
Dennis Rupert
starstarstarstarstar_half
Dennis Rupert
Strategisch beheerder Riolering en Waterhuishouding bij Gemeente Zaanstad
9
Opleiding Pompselectie

"De cursus pompselectie vond ik een intense maar erg leerzame opleiding. Door het huiswerk kon je de theorie in de opleiding direct toepassen op praktijkgerichte problemen. Jos legt de soms abstracte onderwerpen goed uit met het gebruik van beeldspraak. Persoonlijk hadden de huiswerk opdrachten beter aan kunnen sluiten op mijn vakgebied riolering. " - 07-04-2021 10:53

"De cursus pompselectie vond ik een intense maar erg leerzame opleiding. Door het huiswerk kon je de theorie in de opleiding direct toepassen… alles lezen - 07-04-2021 10:53

starstarstarstarstar_half
Ben Veraart
Civil Engineer
9
Basis in pomptechniek

"Zeer interessante opleiding in de basis van de pomptechniek. Als leek in de pomptechniek is mijn interesse zeker opgewekt.
De trainer is, zoals hij zelf zegt, een echte pompidioot met zeer veel kennis en ervaring.
Omdat we slechts met 2 deelnemers waren was er een goede interactie met de trainer. De pompdelen die hij via de online opleiding kon laten zien, maakte alles visueel duidelijker.
Door elk uur even 5min de benen te strekken, vloog de dag voorbij en kon je geconcentreerd blijven opletten.
Persoonlijk heb ik graag op voorhand enkele hand-outs van de presentatie om notities bij te maken" - 12-02-2021 07:14

"Zeer interessante opleiding in de basis van de pomptechniek. Als leek in de pomptechniek is mijn interesse zeker opgewekt. De trainer is, z… alles lezen - 12-02-2021 07:14

starstarstarstarstar_half
Koen Joordens
Monteur
9
Basis in pomptechniek

"Zeer leerzame cursus over pomptechniek. De uitleg was zeer prettig om naar te luisteren. Erg veel geleerd over de basis van pomptechniek en diverse schade beelden, die zeker toepasbaar zijn in de praktijk." - 07-02-2021 13:16

"Zeer leerzame cursus over pomptechniek. De uitleg was zeer prettig om naar te luisteren. Erg veel geleerd over de basis van pomptechniek en … alles lezen - 07-02-2021 13:16

Xavier Crousen
starstarstarstarstar
Xavier Crousen
10
Basis in pomptechniek

"De pompen cursus die ik heb gevolgd van Jos Overschie. Was een zeer leerzame en duidelijke cursus. Powerpoint presentatie was goed verzorgd en er was voldoende voorbeeld materiaal aanwezig voor alles duidelijk te maken!" - 05-02-2021 17:08

"De pompen cursus die ik heb gevolgd van Jos Overschie. Was een zeer leerzame en duidelijke cursus. Powerpoint presentatie was goed verzorgd … alles lezen - 05-02-2021 17:08

starstarstarstarstar_half
Joey Koster
Monteur Cro-Tech
9
Basis in pomptechniek

"Interessante, leerzame cursus van een man met heel veel ervaring en kennis. Legt alles duidelijk uit en beantwoord al je vragen. Wel een lange zit dus veel informatie om te verwerken. " - 05-02-2021 06:25

"Interessante, leerzame cursus van een man met heel veel ervaring en kennis. Legt alles duidelijk uit en beantwoord al je vragen. Wel een lan… alles lezen - 05-02-2021 06:25

starstarstarstarstar
Guido Levaux
Monteur
10
Basis in pomptechniek

"Zeer goed en duidelijk uitgelegd. Met veel passie gebracht. Opleiding is aan te raden voor iedereen in deze sector zodat er een langere en betere standtijd van de pompen en appendages zijn." - 03-02-2021 15:35

"Zeer goed en duidelijk uitgelegd. Met veel passie gebracht. Opleiding is aan te raden voor iedereen in deze sector zodat er een langere en b… alles lezen - 03-02-2021 15:35

Kevin Wojcik
starstarstarstarstar_border
Kevin Wojcik
Wtb monteur
8
Basis in pomptechniek

"Lesstof sluit precies aan, aan onze branche.
Vragen die van uit de praktijk komen, Tackeld Jos feilloos.
De cursus kon nog uren door gaan. Zo veel is er over pompen te vertellen." - 02-02-2021 20:17

"Lesstof sluit precies aan, aan onze branche. Vragen die van uit de praktijk komen, Tackeld Jos feilloos. De cursus kon nog uren door gaan.… alles lezen - 02-02-2021 20:17

Ronald Van Schutterhoef
starstarstarstarstar_border
Ronald Van Schutterhoef
Tweede elektromonteur publieke sector
8
Pompstoringen analyseren en oplossen

"Vandaag een hele interessanter cursus gehad van Jos Overschie.
Veel geleerd en honger naar meer gekregen.
Helaas was de cursus online ivm Corona maar het zeer goed te volgen.

Met vriendelijke groet

R v Schutterhoef " - 28-01-2021 07:28

"Vandaag een hele interessanter cursus gehad van Jos Overschie. Veel geleerd en honger naar meer gekregen. Helaas was de cursus online ivm… alles lezen - 28-01-2021 07:28

starstarstarstar_borderstar_border
Fred Middelburg
Medewerker
6
Pompstoringen analyseren en oplossen

"Niet gericht op hetgeen waar wij het meeste in aanraking komen. Een te algemene cursus, weinig geleerd.Het zou handig zijn na de introductie te vragen aan de cursisten waar er behoefte aan is." - 06-11-2020 15:45

"Niet gericht op hetgeen waar wij het meeste in aanraking komen. Een te algemene cursus, weinig geleerd.Het zou handig zijn na de introductie… alles lezen - 06-11-2020 15:45

Fred bedankt voor je ervaring. We vinden het jammer dat je de cursus op deze manier ervaren hebt juist omdat de cursusinhoud, op verzoek van Jan, speciaal voor jullie bedrijf was samengesteld. Had gerust even tijdens de cursus laten weten over welke onderwerpen je nog meer wilde weten, dan hadden we hierop in kunnen spelen.

- 06-11-2020 15:45
Sebastian de Jongh
starstarstarstarstar
Sebastian de Jongh
Process Engineer
10
Allround pomptechniek

"Zeer leerzame en praktische cursus over centrifugaalpompen. Goede docenten uit de praktijk met verregaande kennis. Op een leuke en interactieve manier leer je veel over de aspecten van de pomptechniek. Door middel van een pompopstelling met transparant leidingwerk en pomphuis krijg je een duidelijk visueel beeld hoe vloeistoffen stromen, hoe een vortex kan ontstaan en wanneer cavitatie ontstaat. De werking van een elektromotor wordt uitgelegd door een opengewerkte elektromotor en is te zien hoe dit aangesloten zit. Daarnaast kun je zinvolle kennis opdoen met betrekking tot o.a. pompgrafieken lezen, leidingsystemen ontwerpen, NPSH berekeningen en drukval over leidingwerk berekenen." - 06-11-2020 11:01

"Zeer leerzame en praktische cursus over centrifugaalpompen. Goede docenten uit de praktijk met verregaande kennis. Op een leuke en interacti… alles lezen - 06-11-2020 11:01

starstarstarstarstar_half
Michiel Janssen
9
Opleiding Pompselectie

"De cursus is zeer geschikt voor mensen die een (centrifugaal) pomp moeten selecteren en beoordelen of deze is geschikt voor de toepassing. De docent is zeer ervaren en komt met praktische voorbeelden" - 03-11-2020 06:37

"De cursus is zeer geschikt voor mensen die een (centrifugaal) pomp moeten selecteren en beoordelen of deze is geschikt voor de toepassing. D… alles lezen - 03-11-2020 06:37

starstarstarstarstar
FH de Jong
Adviseur Waterlevering
10
Opleiding Pompselectie

"Goede opleiding met een gezonde mix van uitleg, discussie en rekenwerk. Een inspirerende cursusleider die veel van het vak afweet. Er moet huiswerk worden gemaakt maar ook dat draagt bij aan het niveau van de opleiding. Het huiswerk wordt besproken dus je hebt direct feedback op hoever je staat. Hierdoor kunnen de lessen goed worden gevolgd." - 21-10-2020 06:09

"Goede opleiding met een gezonde mix van uitleg, discussie en rekenwerk. Een inspirerende cursusleider die veel van het vak afweet. Er moet h… alles lezen - 21-10-2020 06:09

starstarstarstar_halfstar_border
Leo Kamps
Medewerker buitendienst
7
Basis in pomptechniek

"Het was een nuttige dag,veel geleerd van pompen en alles er om heen. Vond wel jammer dat er minder praktijk opdrachten waren. Dat is voor ons mensen in het veld wel belangrijk." - 08-10-2020 17:43

"Het was een nuttige dag,veel geleerd van pompen en alles er om heen. Vond wel jammer dat er minder praktijk opdrachten waren. Dat is voor on… alles lezen - 08-10-2020 17:43

Sebastian de Jongh
starstarstarstarstar_half
Sebastian de Jongh
Process Engineer
9
Basis pompselectie

"Leerzame en leuke cursus om te volgen. Overduidelijk les van een vakidioot, maar Jos weet de kennis goed over te dragen naar de cursisten. Er was goede interactie ondanks dat de cusus virtueel gegeven werd. Inhoudelijk veel geleerd over pompcurves, opvoerhoogte berekenen, leidingverliezen en NPSH. Praktijksituaties van cursisten worden direct gebruikt om berekeningen te maken om te bepalen welke consequenties aanpassingen hebben." - 02-10-2020 16:42

"Leerzame en leuke cursus om te volgen. Overduidelijk les van een vakidioot, maar Jos weet de kennis goed over te dragen naar de cursisten. E… alles lezen - 02-10-2020 16:42

Dik Dekker
starstarstarstarstar_border
Dik Dekker
Allround monteur
8
Allround pomptechniek

"Een veelzijdige cursus waar waar bij alle aspekten behandelt worden over 4 dagen. De cursus wordt op een goede en leerzaame manier gegeven waarbij je vol continu word uitgedaagd en middels proeven antwoorden op vragen worden gevonden. Zo leer je op een bizonder leuke wijze stof die normaal erg taai is. Kortom ik kan een ieder die niet van saaie stof houd deze cursus aanraden.
" - 24-09-2020 16:33

"Een veelzijdige cursus waar waar bij alle aspekten behandelt worden over 4 dagen. De cursus wordt op een goede en leerzaame manier gegeven w… alles lezen - 24-09-2020 16:33

starstarstarstarstar_half
Anne Pruim
Senior Accountmanager
9
Basis in pomptechniek

"Technisch zeer goed onderlegd en breng het op een duidelijke manier. Ruimte voor discussie. Gevoel voor humor. Regelmatig tijd voor een bakje koffie zorgt ervoor dat je fris blijft. Dikke pluim van Pruim" - 24-09-2020 14:13

"Technisch zeer goed onderlegd en breng het op een duidelijke manier. Ruimte voor discussie. Gevoel voor humor. Regelmatig tijd voor een bakj… alles lezen - 24-09-2020 14:13

starstarstarstarstar_half
FH de Jong
Adviseur Waterlevering
9
Basis in pomptechniek

"Voor een basiscursus komt er veel aan de orde en dat is uitstekend. Cursusleider heeft er echt lol in en betrekt iedereen bij de les. Kortom: een aanrader voor iedereen die meer van pompen wil weten en geprikkeld wil worden om nog meer te weten." - 23-09-2020 05:56

"Voor een basiscursus komt er veel aan de orde en dat is uitstekend. Cursusleider heeft er echt lol in en betrekt iedereen bij de les. Kortom… alles lezen - 23-09-2020 05:56

Johannes Meijer
starstarstarstarstar
Johannes Meijer
Trainer
10
Basis in pomptechniek

"Een interesante cursus, alsmede een goede aanvulling op mijn kennis. Duidelijke onderwerpen, en een heldere uitleg, met tijd voor vraag en antwoord. De manier hoe Jos les geeft is super. " - 23-09-2020 02:55

"Een interesante cursus, alsmede een goede aanvulling op mijn kennis. Duidelijke onderwerpen, en een heldere uitleg, met tijd voor vraag en a… alles lezen - 23-09-2020 02:55

Rachida Es Sadki-Missaoui
starstarstarstarstar_border
Rachida Es Sadki-Missaoui
Sales Engineer
8
Masterclass Pompstoringen analyseren en oplossen

"Een prima 2e deel van de training, waarbij dit keer vooral wij zelf aan de slag moesten. Ondanks Corona was het goed verzorgd en werd er goed rekening gehouden met alle voorzorgsmaatregelen." - 21-09-2020 09:23

"Een prima 2e deel van de training, waarbij dit keer vooral wij zelf aan de slag moesten. Ondanks Corona was het goed verzorgd en werd er go… alles lezen - 21-09-2020 09:23

starstarstarstarstar
Stefan Reijers
Technische dienst gemeente
10
Basis in pomptechniek

"in de ochtend weinig zin om dag binnen te zitten. Maar cursus was zeer interessant en veel raakvlakken met ons werk. Veel praktijkvoorbeelden en materiaal. En Jos kan het zeer goed brengen. zou er zo weer een dag voor gaan zitten. " - 14-09-2020 07:09

"in de ochtend weinig zin om dag binnen te zitten. Maar cursus was zeer interessant en veel raakvlakken met ons werk. Veel praktijkvoorbeelde… alles lezen - 14-09-2020 07:09

starstarstarstarstar_border
Willem Hermse
rioolmonteur
8
Basis in pomptechniek

"de cursus was goed soms een beetje rommelig maar wel duidelijk, discussie over bepaalde dingen.
verder wel ervaring op gedaan van div praktijk voorbeelden,van wat er allemaal speelt in de pomp wereld.
wij zitten in het afvalwater en niet in schoonwater. bedank . " - 13-09-2020 15:03

"de cursus was goed soms een beetje rommelig maar wel duidelijk, discussie over bepaalde dingen. verder wel ervaring op gedaan van div prakt… alles lezen - 13-09-2020 15:03

starstarstarstar_halfstar_border
Peter de Nijs
Werfberheer
7
Basis in pomptechniek

"Jos is echt een pompidioot die door zijn rijke ervaring en manier van les geven, de mensen kan boeien en veel kennis kan overdragen. Ik kan een ieder aanraden om deze pompcurses te volgen" - 11-09-2020 05:15

"Jos is echt een pompidioot die door zijn rijke ervaring en manier van les geven, de mensen kan boeien en veel kennis kan overdragen. Ik kan … alles lezen - 11-09-2020 05:15

starstarstarstarstar_border
W.F Hermse
8
Basis in pomptechniek

"De cursus was leerzaam ook omdat het niet alleen over rioolpompen gaat dus zag je ook andere waaiers.goede duidelijke uitleg over verschillende onderwerpen ik ben er zeker wijzer van geworden.bedank Jos" - 10-09-2020 08:38

"De cursus was leerzaam ook omdat het niet alleen over rioolpompen gaat dus zag je ook andere waaiers.goede duidelijke uitleg over verschille… alles lezen - 10-09-2020 08:38

starstarstarstarstar_half
Jelco Hak
Mechanical Engineer
9
Allround pomptechniek

"Zelfs na HBO-werktuigbouw is dit een zeer leerzame en verhelderende cursus. Met praktijkgerichte theorie, voorbeelden en aanbevelingen is het direct toepasbaar in het dagelijkse werk. De achtergrondinformatie is toereikend om te begrijpen wat er gebeurt binnen leidingsystemen. Met het enthousiasme van de instructeurs is de cursus prettig om te volgen." - 13-07-2020 11:53

"Zelfs na HBO-werktuigbouw is dit een zeer leerzame en verhelderende cursus. Met praktijkgerichte theorie, voorbeelden en aanbevelingen is he… alles lezen - 13-07-2020 11:53

starstarstarstarstar_half
Meine Cnossen
Project Engineer
9
Allround pomptechniek

"Veel praktijkvoorbeelden, pomp componenten konden in het echt bekeken worden. Positief dat we zelf metingen konden verrichten, en bij vragen werd er duidelijk antwoord gegeven. Leerzame en leuke cursus om te volgen." - 13-07-2020 06:20

"Veel praktijkvoorbeelden, pomp componenten konden in het echt bekeken worden. Positief dat we zelf metingen konden verrichten, en bij vragen… alles lezen - 13-07-2020 06:20