APICS CPIM deel 1 zelfstudie+coaching (e-learning) (Basics of Supply Chain Management)

Niveau
Tijdsduur
Logo van ProQua B.V
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9 ProQua B.V heeft een gemiddelde beoordeling van 9 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

ProQua B.V biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Enschede, Maastricht, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Venlo

Beschrijving

Met deze APICS CPIM-opleiding leer je alles op het gebied van productie- en voorraadbeheer en je contact met verschillende afdelingen en leveranciers verbeteren.

Dit is de internationale opleiding op het gebied van Operations Management. CPIM staat voor Certified in Production and Inventory Management en richt zich op professionals die willen doorgroeien.

Met een APICS CPIM certificaat laat je zien dat je over de nodige vakinhoudelijke kennis beschikt aangaande productie- en voorraadbeheer.

De opleiding richt zich op de interne operationele processen van een organisatie en geeft je verdieping in de gebieden Materials Management, Master Scheduling, Forecasting, Production Planning en meer.…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: CPIM, APICS/CSCP, Supply Chain Management (SCM), Voorraadbeheer en Logistiek management.

Met deze APICS CPIM-opleiding leer je alles op het gebied van productie- en voorraadbeheer en je contact met verschillende afdelingen en leveranciers verbeteren.

Dit is de internationale opleiding op het gebied van Operations Management. CPIM staat voor Certified in Production and Inventory Management en richt zich op professionals die willen doorgroeien.

Met een APICS CPIM certificaat laat je zien dat je over de nodige vakinhoudelijke kennis beschikt aangaande productie- en voorraadbeheer.

De opleiding richt zich op de interne operationele processen van een organisatie en geeft je verdieping in de gebieden Materials Management, Master Scheduling, Forecasting, Production Planning en meer. CPIM focust voor 80% op de interne processen, aandacht voor externe relaties beslaat 20% van het studiemateriaal.

Het is bij uitstek het diploma voor de maakindustrie. Met wereldwijde industry acceptance is het een begrip bij werkgevers en recruiters. In 2018 Wereldwijd meer dan 110.000+ CPIM gecertificeerden.

APICS kennis en het internationaal erkende APICS certificaat leveren je bij uitstek mogelijkheden om:

 • Je rol als supply chain professional binnen je bedrijf of afdeling prominenter vorm te geven
 • Een bijdrage te leveren bij invoering of wijziging van ERP systemen en processen
 • Aan te tonen dat je de internationale taal van de supply chain beheerst
 • Contacten met afdelingen van je bedrijf of leveranciers elders in de wereld te verbeteren
 • Opgenomen te worden in een internationale community van professionals

ProQua is de erkende APICS International Partner in Nederland. Wij leveren je diverse studieopties CPIM, het meest actuele APICS CPIM studiemateriaal, de bijbehorende CPIM examens en niet onbelangrijk gestructureerde APICS maintenance.

Wat is CPIM

CPIM is een internationaal, gecertificeerd Supply Chain trainingsprogramma op HBO+ niveau. Het weerspiegelt de meest actuele inzichten op het gebied van productie logistiek van proces tot en met de uitvoering, voorraadbeheer en kwaliteitsbeheersing.

CPIM focust voor 80% op de interne processen: purchasing, forecasting, S&OP, Master Production Scheduling, MRP, Execution of Operations, inventory management. Aandacht voor externe relaties beslaat 20% van het studiemateriaal.

Waarom kiezen voor een APICS CPIM studie?

Uit het APICS 2018 supply chain, compensation and career survey report is gebleken dat promotie en financiële verbetering de hoofdredenen zijn om een supply chain studie te gaan volgen. 

Daarnaast is investeren in jezelf noodzakelijk vanwege de dynamiek en het hoge tempo aan veranderingen in het (internationale) werkveld en het feit dat de loopbaan steeds langer gaat duren, vanwege de steeds verder opschuivende pensioenleeftijd.

Met een internationaal erkend APICS certificaat, dat gezocht wordt door recruiters en werkgevers ben jij na afronding een gewilde kandidaat. Want APICS geldt als de wereldwijde standaard voor Supply Chain Management (SCM).

Wat is de Doelgroep

 • Professionals die in een (internationale) productielogistieke omgeving (gaan) werken.
  o.a. logistiek medewerkers, planners, productiemanagement, voorraadbeheerders
 • Werknemers die betrokken zijn of worden bij de implementatie van ERP-pakketten
 • Consultants

Toelatingseisen

Een HBO denkniveau, of MBO aangevuld met de nodige werkervaring en een goede beheersing van de Engelse taal is gewenst om de CPIM opleiding met succes af te ronden. Verder  is bereidheid tot deelname aan groepsdiscussies, huiswerk en lesvoorbereiding belangrijk.

Studiemateriaal APICS CPIM

 • APICS CPIM Learning systems voor part 1
 • Combinatie van studieboeken met een online study tool ( oefenvragen | CPIM exam content manual | APICS glossary | flash cards
 • APICS mobile Dictionary App (free)

Part 1: 600 pagina’s en 500 online oefenvragen.

Examen CPIM

Deel1 / part1 wordt afgesloten met een 3½ uur durend multiple choice examen. Het APICS examen is het gehele jaar op meerdere plaatsen in Nederland on demand beschikbaar. Het examen is via computer based testing.( ook testen in het buitenland is mogelijk)

Wil je geen examen afleggen, dan kun je een deelname certificaat ontvangen.
Voorwaarden: alleen geldig bij klassikale deelname en mits bij alle lessen actief aanwezig geweest.

Beschikbaarheid

ProQua biedt diverse studieopties CPIM. Deze zijn alle passend  in een combinatie van werken en studeren.

CPIM dag- en avondtraining. VILT sessies synchroon
CPIM zelfstudie: zonder begeleiding, E-learning/ met begeleiding/ met examentraining
Versneld of normaal tempo
Individueel of samen met collega's (op locatie in jouw bedrijf)

Kostenoverzicht

Deze CPIM optie bestaat uit studieboeken + APICS online learning system + 3 uur coaching. Deze prijs exclusief APICS examen.

Waaruit bestaat de coaching?

 • Contact met de mogelijkheid tot het stellen van studievragen via email, telefoon en/of video call (bijv. Skype).
 • Één persoonlijke afspraak van 3 uur met je coach. Deze afspraak wordt in onderling overleg met jou vastgesteld. Bijvoorkeur bij ProQua in Den Bosch.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met ProQua B.V, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.