Hoogsensitiviteit als kracht - Psychologie Magazine

Type product

Hoogsensitiviteit als kracht - Psychologie Magazine

Psychologie Magazine
Logo van Psychologie Magazine

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Leer als HSP beter je grenzen bewaken en breng je bijzondere talenten tot bloei. Maak van je hooggevoeligheid je kracht.

Dit ga je leren:

 • Omgaan met prikkels en overprikkeling
 • Hoe je als hsp tot bloei kunt komen
 • Een positieve(re) kijk te hebben op je eigen hooggevoeligheid
 • Oefenen met meditaties om je zintuigen te kalmeren
 • Een 'prikkeldagboek' bijhouden om zelfinzicht te krijgen

  Waarom deze training?

  Hooggevoeligheid stelt je in staat om meer waar te nemen én om dit diepgaander te verwerken dan anderen. Een karaktereigenschap die veel krachten met zich mee kan brengen, zoals creativiteit en empathie. Wanneer je als HSP je eigen grenzen echter onvoldoende respecteert en te weini…

  Lees de volledige beschrijving

  Veelgestelde vragen

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

  Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Psychologie, Zelfontwikkeling, Zelfbewustzijn, Gezondheid en (Cognitieve) gedragstherapie.

  Leer als HSP beter je grenzen bewaken en breng je bijzondere talenten tot bloei. Maak van je hooggevoeligheid je kracht.

  Dit ga je leren:

  • Omgaan met prikkels en overprikkeling
  • Hoe je als hsp tot bloei kunt komen
  • Een positieve(re) kijk te hebben op je eigen hooggevoeligheid
  • Oefenen met meditaties om je zintuigen te kalmeren
  • Een 'prikkeldagboek' bijhouden om zelfinzicht te krijgen

  Waarom deze training?

  Hooggevoeligheid stelt je in staat om meer waar te nemen én om dit diepgaander te verwerken dan anderen. Een karaktereigenschap die veel krachten met zich mee kan brengen, zoals creativiteit en empathie. Wanneer je als HSP je eigen grenzen echter onvoldoende respecteert en te weinig tijd neemt voor rust en herstel, dan kun je deze krachten uit het oog verliezen. Alle indrukken en dingen die het leven van je vraagt worden dan teveel, met overprikkeling als gevolg.

  In deze online training leer je daarom hoe je als HSP je eigen grenzen kunt leren respecteren, tijd kunt nemen voor rust en herstel en hoe je beter kunt luisteren naar je behoeften, zodat ook jij de vruchten kan gaan plukken van je hooggevoeligheid.

  Nu: met de special Hooggevoelig

  In deze bijzondere editie van Psychologie Magazine lees je alles over hooggevoeligheid.

  Met onder andere:

  • Leven zonder filter: de wetenschap over hoogsensitiviteit
  • Relatietips ‘hij wil meer, ik juist minder’
  • Test: hoe gevoelig zijn je zintuigen?
  • Ook HSP: Liesbeth Kamerling & Victor Mids
  • Zo vind je jezelf terug

  Inhoud van de training

  De training bestaat uit 12 verschillende sessies. We verwachten dat je ongeveer 8 uur nodig hebt om de training te voltooien. 

  Wat is hoogsensitiviteit? 
  Expert Elke van Hoof legt in een video uit wat hoogsensitiviteit is en welke krachten je als hsp hebt. Vervolgens breng je je eigen gevoeligheid in kaart.

  Hoe kijk jij tegen je gevoeligheid aan?
  In de deze sessie ga je meer leren over de eigenschappen van hoogsensitieve personen,ontdek je hoe je zelf tegenover je hoogsensitiviteit staat en hoe je het optimale uit deze eigenschap kunt halen.

  Jouw levensloop als hsp
  Hoogsensitief word je niet, het is een karaktereigenschap die je al je hele leven hebt. In deze sessie ga je kijken welke invloed hoogsensitiviteit heeft gehad op jou als baby, kind, tiener en jongvolwassene. Werd het herkend of werd je weggezet als lastig of verlegen?

  Gevoeligheid in de familie
  In deze sessie ga je je familieleden eens in het licht van hoogsensitiviteit bekijken. Dat kan leiden tot meer begrip voor elkaar. Zeker als je er met elkaar over kunt praten.

  Invloed op je leven
  Je gaat kijken hoe overprikkeld je de afgelopen tijd bent geweest en wat de oorzaken daarvoor waren. Inzicht in je patronen gaat er uiteindelijk voor zorgen dat je meer grip krijgt op de prikkels en kunt voorkomen dat het je teveel wordt.

  Gevoeligheid voor afwijzing
  Iedereen maakt positieve en negatieve ervaringen mee in het leven, maar op hsp’s hebben beide soorten ervaringen meer impact. Hsp’s die nare ervaringen op hebben gedaan als kind, kunnen hierdoor extra gevoelig worden voor stress, afwijzing en kritiek. In deze sessie ga je jouw gevoeligheid voor afwijzing onderzoeken en leer je manieren om er mee om te gaan.

  Proactieve coping
  Hsp’s die grip houden op hun overprikkeling ervaren hun sensitiviteit veel positiever dan hsp’s die zich vaak overspoeld voelen door alle indrukken. De eerste groep mensen plukt vooral de vruchten van hoogsensitiviteit. Wat is hun geheim?

  Plan downtime
  Door de verhoogde prikkelgevoeligheid heeft een hsp meer rust nodig dan gemiddeld; voldoende tijd om alle binnengekomen informatie te verwerken en te herstellen. In deze sessie gaan we kijken hoe je ‘downtime’ het beste kunt inzetten.

  Zelfbeeld
  Veel gevoelige mensen denken een groot deel van hun leven dat er iets mis met ze is. Daarom is het is tijd om je zelfbeeld eens onder de loep te nemen. Want uit onderzoek blijkt dat de manier waarop je je eigen sensitiviteit waarneemt voor een groot deel bepaalt hoe je functioneert.

  Relaties in balans
  Relaties en sociale contacten kunnen voor een hsp behoorlijk lastig zijn. Je wilt dolgraag verbinding met anderen, maar het is je ook snel te veel. In deze sessie ga je leren hoe je beter voor jezelf en de ander kunt zorgen.

  Bewaak je grenzen
  Je hoeft niet mee te gaan in een tempo dat voor jou niet gezond is. Sterker nog, dat is heel onverstandig. Tijd om je grenzen te leren respecteren.

  Wat heb je geleerd?
  In deze sessie is het moment aangebroken om terug te kijken. Wat heb je bereikt en welke dingen wil je nog leren?

  Dit krijg je

  • Inspirerende video’s met psycholoog Elke van Hoof
  • Oefeningen en adviezen om op een andere manier naar je hooggevoeligheid te leren kijken
  • Meditaties en een bodyscan om meer rust in je leven te brengen
  • Exclusieve toegang tot ons online trainingsplatform

  Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

  Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

  (optioneel)
  (optioneel)
  (optioneel)
  (optioneel)

  Heb je nog vragen?

  (optioneel)
  We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
  Meer info vind je in ons privacybeleid.