Ontspannen opvoeden - Psychologie Magazine

Type product

Ontspannen opvoeden - Psychologie Magazine

Psychologie Magazine
Logo van Psychologie Magazine

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Als ouder kun je heel wat vragen hebben over de opvoeding. De training Ontspannen opvoeden helpt je verder met nieuwe tips en inzichten.

Dit ga je leren:

  • Minder strijd hebben met je kind
  • Voorkomen dat je kind verslaafd raakt aan beeldschermen
  • Hoe je als ouder positief en relaxed blijft
  • Hoe je met speciale dagboekoefeningen jezelf helpt

Deze online training is gemaakt in samenwerking met kinderpsycholoog Tischa Neve

Tischa Neve (1970) is kinderpsycholoog, en opvoedkundige, moeder van Dim (2009) en pleegmoeder. Sinds het opvoedtv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het g…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Als ouder kun je heel wat vragen hebben over de opvoeding. De training Ontspannen opvoeden helpt je verder met nieuwe tips en inzichten.

Dit ga je leren:

  • Minder strijd hebben met je kind
  • Voorkomen dat je kind verslaafd raakt aan beeldschermen
  • Hoe je als ouder positief en relaxed blijft
  • Hoe je met speciale dagboekoefeningen jezelf helpt

Deze online training is gemaakt in samenwerking met kinderpsycholoog Tischa Neve

Tischa Neve (1970) is kinderpsycholoog, en opvoedkundige, moeder van Dim (2009) en pleegmoeder. Sinds het opvoedtv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders coachte, richt zij zich op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen.

Inhoud van de training

De training bestaat uit 14 verschillende sessies. Je bent er ongeveer 8 uur mee bezig om de training te voltooien. 

Welkom
In deze eerste sessie krijg je alles aangereikt om de training tot een succes te maken. Ook maak je kennis met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve, die je tijdens de training zal begeleiden met leuke video’s en audio’s.

Perfecte ouders bestaan niet
In deze sessie ga je afstand doen van het idee dat er maar één manier is om ‘een goede moeder’ of ‘een goede vader’ te zijn. Want wie zegt wat goed is? Het gaat erom dat je kind de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. En dat geeft jou ook meer ontspanning en vrijheid.

Samen een team
Onderzoek welke basisregels over opvoeden jij en je (ex)partner hanteren en waar je soms discussie over hebt. Op basis daarvan maken jullie een lijst met basisafspraken waar je het allebei over eens bent en krijg je tips om die ook consequent door te voeren.

Aandacht voor je kind
De aandacht die je geeft, zorgt voor een goed contact en een liefdevolle verbinding met je kind. En dat is weer heel belangrijk voor zijn ontwikkeling. Maar hoe vind je hier genoeg de tijd en rust voor? Dat leer je in deze sessie.

Rust, routines en regelmaat
‘Regelmaat’ klinkt misschien een beetje saai. Maar hoe duidelijker de structuur van jullie dag is voor je kind, hoe makkelijker die verloopt. Met routines en regelmaat kun je bijvoorbeeld de ochtend- en avondspits veel relaxter maken.

Voor jezelf zorgen
Veel ouders hebben de neiging om hun eigen behoefte aan rust en ontspanning opzij te zetten. Maar juist als vader of moeder heb je momenten nodig waarop je oplaadt en even afstand neemt van je gezin en werk. In deze sessie leer je jezelf af en toe op de eerste plaats te zetten.

Positief communiceren
Positief communiceren is niet: je kind de hemel in prijzen bij alles wat hij doet. Daar wordt jij maar moe en je kind een beetje lui van. Maar met gerichte complimenten en een positieve benadering, kun je wel veel bijdragen aan de ontwikkeling van je kind.

Je eigen emoties managen
Kinderen kunnen met hun gedrag allerlei emoties bij je oproepen. Maar niet alleen hun gedrag, ook jijzelf en wat je hebt meegemaakt speelt daarbij een rol. Jouw emoties worden daardoor getriggerd. Deze sessie gaat over het herkennen van die triggers en hoe je daar op een goede manier op kunt reageren.

Word je kinds emotiecoach
Misschien heb je zelf vroeger geleerd om emoties weg te stoppen: niet huilen, niet jaloers doen, niet laten zien dat je bang bent… Inmiddels er veel onderzoek gedaan naar emoties waaruit blijkt dat je ze beter wél de ruimte kunt geven. En dat geldt dus ook voor de emoties van je kind, al heeft hij daarbij wel jouw coaching nodig.

Zo maak je afspraken en regels
In elk gezin zijn afspraken en regels nodig. Maar wat is precies het verschil en wat doe je als je kind zich er niet aan houdt? Daar gaat deze sessie over. En ook over hoe je het samen kunt vieren als het goed gaat.

Grenzen stellen zonder straffen
‘Ga jij maar even uitrazen op de gang.’ Of: ‘Als je zo doorgaat krijg je geen toetje.’ Grenzen stellen aan onze kinderen, doen we meestal door te straffen. Maar zo’n maatregel blijkt om verschillende redenen geen goed idee. Hoe geef je dan wél aan dat je kind een grens over is gegaan?

Beeldschermen aan banden
Hoe leuk gamen of ‘Insta’ ook is, het heeft invloed op onder andere de slaap, sociaal-emotionele ontwikkeling en de gezondheid van je kind. In deze sessie leer je meer over die risico’s en over welke beeldschermregels en -afspraken je kunt maken.

Een sociaal kind
Vriendjes en vriendinnetjes zijn belangrijk voor een kind. Als je zoon of dochter weinig aansluiting vindt bij andere kinderen of vaak ruzie heeft, is het logisch dat je je daar zorgen over maakt. Deze sessie gaat over sociaal gedrag bij kinderen en wat jouw rol daarbij kan zijn.

Tot slot
Je bent bij de laatste sessie van deze online cursus Ontspannen opvoeden aangekomen. Een mooi moment om terug te blikken en te kijken waar je nu staat ten opzichte van de eerste sessie. Wat heb je geleerd? Welke doelen heb je gehaald? Met nog een laatste boodschap van Tischa.

Dit zeggen anderen over deze online training

Bas
Fijn om erbij te pakken als het even moeilijk gaat, door de concrete en praktische toepassingen

Julia
Door de inleidende filmpjes kreeg ik het gevoel niet de enige te zijn die tegen bepaalde dingen aanloopt, erg fijne sessies

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.