Training Digicoach in de zorg (online)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Training Digicoach in de zorg (online)

Q-Academie, opleidingspartner voor de zorg
Logo van Q-Academie, opleidingspartner voor de zorg

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeUtrecht
8 mrt. 2022 tot 12 apr. 2022
placeUtrecht
16 mei. 2022 tot 20 jun. 2022

Beschrijving

Digitalisering binnen de zorg is essentieel om goede zorg te kunnen blijven leveren. Optimale inzet van digitale middelen valt of staat met de digitale vaardigheden (digivaardigheden) van zorgprofessionals. Van groot belang dus om ervoor te zorgen dat deze vaardigheden binnen jullie organisatie op peil zijn! Als digicoach ga jij hiermee aan de slag: jij bent de spin in het web bij het vergroten van de digivaardigheden van je collega’s. Dat vraagt niet alleen om kennis over de digitale organisatie van jouw zorginstelling, maar ook om de vaardigheden om effectief samen te werken en anderen te coachen, op te leiden en te begeleiden bij de inzet van digitale middelen. Een veelzijdige en uitdagen…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Sport, Digitale transformatie, Verandermanagement, Innovatiemanagement en Innovatie.

Digitalisering binnen de zorg is essentieel om goede zorg te kunnen blijven leveren. Optimale inzet van digitale middelen valt of staat met de digitale vaardigheden (digivaardigheden) van zorgprofessionals. Van groot belang dus om ervoor te zorgen dat deze vaardigheden binnen jullie organisatie op peil zijn! Als digicoach ga jij hiermee aan de slag: jij bent de spin in het web bij het vergroten van de digivaardigheden van je collega’s. Dat vraagt niet alleen om kennis over de digitale organisatie van jouw zorginstelling, maar ook om de vaardigheden om effectief samen te werken en anderen te coachen, op te leiden en te begeleiden bij de inzet van digitale middelen. Een veelzijdige en uitdagende rol!

Wat is een digicoach?
Digitalisering staat hoog op de agenda in de zorg. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft de ambitie om zorginnovaties breed en snel binnen de Nederlandse zorg te implementeren. Een belangrijke randvoorwaarde hiervoor is de digitale vaardigheid van de gebruiker: de zorgprofessional. Als digicoach vervul jij een cruciale rol hierbij. Jij bent een zorgprofessional die affiniteit heeft met digitalisering én je collega’s kan coachen bij het inzetten van digitale middelen en het vergroten van de digitale vaardigheden. In deze rol vorm jij de brug tussen zorgmedewerker, technologie en bedrijfsvoering.

Over de training Digicoach
In twee uitgebreide, interactieve en praktische trainingsdagen doe jij de benodigde kennis en vaardigheden op om succesvol als digicoach aan de slag te kunnen gaan. De training is gebaseerd op de Q-Leerformule, waardoor deze goed aansluit op de praktijk. Theorie wordt snel afgewisseld met oefening en reflectie. En met praktijkopdrachten en een persoonlijk actieplan kun je het geleerde direct toepassen in jouw organisatie.

Met een gevulde rugzak aan de slag in de praktijk
Wil je de nieuw aangeleerde vaardigheden onder begeleiding in de praktijk brengen en hier gerichte feedback op ontvangen? Wij bieden de mogelijkheid om deze tweedaagse training aan te vullen met intervisie- en coachingsmomenten. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden!

Na afloop van de training:

 • Weet je wat jouw rol als digicoach inhoudt en kun je hier effectief vorm aan geven.
 • Ben je op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de zorg.
 • Weet je wie de stakeholders zijn in het digitale landschap van de eigen organisatie.
 • Ken je de toegevoegde waarde van digitale vaardigheden voor goede zorgverlening en weet je welke digitale vaardigheden zorgprofessionals nodig hebben.
 • Weet je welke applicaties en zorgoplossingen er binnen jouw organisatie zijn en ontwikkel je de vaardigheden om daarmee te werken of ken je de juiste personen om hierbij te helpen.
 • Heb je kennisgemaakt met de organisatieprocessen en de samenhang tussen systemen en stakeholders rondom slimme (zorg)oplossingen binnen de organisatie.
 • Kun je problemen met digitale systemen en zorgoplossingen herkennen, benoemen en aankaarten bij de juiste personen binnen de organisatie.
 • Weet je een brug te slaan tussen zorgprofessionals en ICT-ondersteuners (zoals applicatiebeheer of proceseigenaar).
 • Weet je hoe je in de zorg verstandig en bewust omgaat met informatiebeveiliging en kun je dit ook aan collega’s uitleggen.
 • Weet je hoe je aansluit op de professionele belevingswereld van de digistarter bij het werken met digitale middelen.
 • Heb je kennisgemaakt met verschillende instrumenten en technieken (zoals coaching, didactiek en leertools) om de digistarter te motiveren en begeleiden in het vergroten van de digitale vaardigheden.
 • Bezit je de handvatten om een start te maken in het effectief samenwerken met betrokken collega’s op het gebied van het vergroten van digivaardigheid van de (zorgprofessionals in) de organisatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Sport.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Q-Academie, opleidingspartner voor de zorg, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.