Management & leidinggeven

Tijdsduur
Logo van ZAKENWIJZER BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,6 ZAKENWIJZER BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,6 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

ZAKENWIJZER BV biedt dit product standaard aan in de volgende regio's: Dordrecht

Beschrijving

Groei in management en leidinggeven

Alles verandert. Nu jij nog!


We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert, maken leidinggevenden daar deel van uit. Er is nieuw voorbeeldgedrag nodig. Leidinggeven volgens principes en methoden die wél werken. Luisteren en begrijpen in plaats van commando’s en instructies. Van afhankelijkheid naar zelfmanagement van medewerkers. Het (op)leiden van mensen en managen van processen. Samenwerking gebaseerd op passie en bevlogenheid met focus op het behalen van doelen en resultaten.

Het 10 daagse MD-traject van ZAKENWIJZER
Deze opleiding is verdeeld over tien thema’s en wordt verzorgd door ervaren trainers met veeljarig…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Neem contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Leidinggeven, Leiderschap, Coachend Leidinggeven, Persoonlijk Leiderschap en Leidinggeven aan professionals.

Groei in management en leidinggeven

Alles verandert. Nu jij nog!


We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert, maken leidinggevenden daar deel van uit. Er is nieuw voorbeeldgedrag nodig. Leidinggeven volgens principes en methoden die wél werken. Luisteren en begrijpen in plaats van commando’s en instructies. Van afhankelijkheid naar zelfmanagement van medewerkers. Het (op)leiden van mensen en managen van processen. Samenwerking gebaseerd op passie en bevlogenheid met focus op het behalen van doelen en resultaten.

Het 10 daagse MD-traject van ZAKENWIJZER
Deze opleiding is verdeeld over tien thema’s en wordt verzorgd door ervaren trainers met veeljarige praktijkervaring. Met uitzondering van de zomermaanden worden deze thema’s in tien dagdelen gegeven. Samen met de uitgebreide studiesyllabus beschikken deelnemers over essentiële, praktisch toepasbare kennis in leiderschap en management. In overleg is het mogelijk om in te tekenen voor individuele thema’s en/of themapakketten.

BLOK 1: Principes in Management & Leidinggeven

‘de essentie van management & leidinggeven

Er is veel, héél veel geschreven over management & leidinggeven Het is onmogelijk alles te weten. Daarom behandelen we de belangrijkste principes die je echt moet weten. 
Wat zijn de laatste inzichten in management & leidinggeven? Hoe bouw en creëer ik een geweldige organisatie en welke strategie kan ik hiervoor gebruiken? Hoe voorkom ik dat ik wel weet wat ik wil maar strand in de uitvoering en daardoor mijn doelen niet realiseer?

 • Talenten & DNA
 • Belangrijkste managementprincipes
 • Jouw eigen gedrag
 • Van reactief naar proactief gedrag
 • Doelen en bestemming
 • Vertaling naar de praktijk

Resultaat – Je beschikt over kennis van de belangrijkste denkers in management & leidinggeven die nog elke dag met succes worden toegepast in organisaties. Met de uitgebreide syllabus van dit onderdeel heb je een uniek en geordend naslagwerk waarin 
alle inspirerende essenties nog eens kort en bondig zijn weergegeven.

BLOK 2. Leidinggeven & Coachen

‘situationeel leiden, begeleiden, steunen, delegeren en coachen’

Waarom doen medewerkers niet wat ik zeg? Herkenbaar? Om effectief leiding te geven moet je jouw stijl van leidinggeven afstemmen op de medewerker. Een beginner stuur je heel anders aan dan een ervaren kracht. Maar ook een nieuwe taak vraagt een andere stijl. Kennis van situationeel leidinggeven is: “Leidinggeven om een ander iets te laten doen dat jij wilt, omdat hij het zelf wil.” (Dwight Eisenhower). In dit onderdeel behandelen we ook de vaardigheid van coaching. Met coaching kun je jouw medewerker (collega of team) helpen doelen te realiseren, te reflecteren en zelfmanagement te ontwikkelen.

 • Leiderschapsstijlen
 • Persoonlijke stijl
 • 4 stijlen van leidinggeven
 • Welke stijl past bij welke medewerker?
 • Vereiste vaardigheden
 • Succesvol coachen

Resultaat – Je beschikt over de kennis en vaardigheden om situationeel leidinggeven toe te passen in de praktijk en je kent de basisprincipes van coaching. In de syllabus komen de verschillende situaties van situationeel leidinggeven uitgebreid aan de orde. Ook kun je teruglezen wanneer en hoe je coaching als instrument zo effectief mogelijk inzet.

BLOK 3: Functionerings- & beoordelingsgesprekken

‘personeelsgesprekken: vragenstellen, luisteren, begrijpen en beoordelen’

In gesprek gaan met een medewerker is misschien wel het lastigste onderdeel van je leidinggevende taak. Vooral als de medewerker niet doet wat jij zegt. Hoe pak je dat nu aan, zonder dat er een conflict ontstaat? De meeste leidinggevenden worstelen hiermee en weten niet goed hoe ze dit effectief moeten aanpakken. Soms durven ze het gesprek om die reden niet eens aan te gaan. Bang om verkeerd begrepen te worden en nog meer problemen te veroorzaken. In dit dagdeel behandelen we verschillende gesprekssoorten en technieken. Ook de voorbereiding en structuur van zo’n gesprek is erg belangrijk om het functioneren van een medewerker echt bespreekbaar te maken.

 • Communicatie & feedback geven
 • Voorbereiding
 • Verschil tussen een functionerings- en beoordelingsgesprek
 • Structuur van deze gesprekken
 • Correctiegesprek
 • Slechtnieuwsgesprek
 • Do’s en don’ts
 • Praktijkcasussen

Resultaat: Je beschikt over kennis van de verschillende gesprekssoorten en de daarbij behorende gespreksstructuren. Maar ook de do’s and don’ts. Je zult zien dat als je weet hoe je een dergelijk gesprek moet voeren, je ze ook durft aan te gaan. En met succes!
In de bijbehorende syllabus staan de verschillende soorten gesprekken uitgebreid behandeld, inclusief gespreksstructuren en talloze voorbeelden. Een geweldig praktisch naslagwerk wat helpt in de voorbereiding van al je personeelsgesprekken.

BLOK 4: Timemanagement

‘hoe kom ik van chaos tot orde en krijg ik grip op mijn tijd’

Wie wil er niet efficiënt en met plezier werken zonder stress? In dit dagdeel leer je je werk effectief en efficiënt in te delen. Maar ook hoe je een keuze kunt maken om iets direct te doen, het uit te stellen, of te delegeren om zo je ‘in- bakje’ leeg te werken. Je leert doelen stellen en gefocust te blijven als de situatie verandert. Je weet werk als ‘projecten’ te herkennen en deze effectief te plannen. Je snapt hoe jij je e-mail en papierwerk efficiënt kan organiseren en je prettig te voelen om iets gewoon niet te doen.

 • Wat zijn mijn tijdvreters?
 • Prioriteiten stellen (urgent VS belangrijk)
 • Succesvol delegeren
 • Positief nee zeggen
 • Hoe organiseer ik mijn werk en houd ik overzicht?
 • Waar zit je persoonlijkheid in de weg?
 • Persoonlijk actieplan

Resultaat: Je hebt orde en inzicht in je werkzaamheden. Al je acties en taken zijn voortaan geborgd in een waterdichte unieke Time Management tool. Je leert je hoofd leegmaken om geconcentreerd en gefocust je werk met hoge kwaliteit en creativiteit uit voeren.

BLOK 5: Zelfleiderschap

‘ik wil veranderen… maar waarom doe ik het dan niet?’

Welke factoren beïnvloeden je gedrag bij persoonlijke veranderingen? Hoe kun je samen met anderen eindelijk die verandering doorvoeren die je zo graag wilt? Hoe kun je het 
succes van veranderpogingen van jezelf, je medewerkers en die van je organisatie structureel vergroten? Antwoorden op deze en andere vragen zijn onmisbaar voor het begrijpen en leiden van je eigen gedrag… én dat van anderen.

 • De lastigste persoon op aarde ben jezelf!
 • Onbewust versus bewust gedrag
 • Veranderen in 3 fasen
 • Vaardigheden voor zelfleiderschap
 • Waarom veranderpogingen vaak mislukken
 • Hoe veranderpogingen wel lukken
 • Het voorkomen van terugval

Resultaat: Je hebt geleerd hoe je met succes nieuwe en effectieve gewoontes kunt ontwikkelen in blijvende en duurzame veranderingen. Je snapt beter waarom je werknemers veranderen moeilijk vinden en waar de valkuilen zitten voor organisatieveranderingen waar jij leiding aan moet geven. Je leert niet alleen verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gedrag, maar je bent ook in staat zelfmanagement en zelfredzaamheid te ontwikkelen bij je werknemers.

BLOK 6: Psychologie

‘we zien de dingen niet zoals ze zijn … we zien ze zoals wij zijn’

Als manager geef je leiding aan medewerkers om processen vorm te geven en doelen te realiseren. Dat gaat je echt een stuk makkelijker af als je beter zou begrijpen hoe andere mensen denken en hoe zij beslissingen nemen. Sterker nog: als jij beter zou begrijpen hoe jouw eigen brein werkt en besluiten neemt, kun jij je medewerkers beter begrijpen en krijg je meer voor elkaar. Als leidinggevende moet je gewoon meer weten hoe denken en gedrag werkt.

 • Basisprincipes van psychologie
 • Hoe werkt ons brein?
 • 8 psychologische modellen
 • Beinvloeden
 • Communicatie & relatie
 • Praktische tips

Resultaat: Je snapt veel beter hoe je brein werkt. Je ontdekt hoe jij beter je werk kunt doen, effectief oplossingen kunt realiseren en meer van je medewerkers gedaan krijgt. Doordat jij begrijpt hoe jouw brein ‘werkt’, begrijp je ook veel beter hoe en waarom werknemers denken, spreken en doen, zoals ze doen.

BLOK 7: Onderhandelen

‘samen winnen is altijd de beste uitkomst’

Onderhandelen doen we elke dag met als doel: duurzame overeenstemming! Wij leren je het best mogelijke resultaat uit iedere onderhandeling te halen, zonder de goede relatie met de ander te verbreken. Deze onderhandelingsprincipes zijn onder andere gebaseerd op wereldwijd bekende onderhandelingsmethoden. Je leert unieke methoden toepassen om te voorkomen dat je in winnen of verliezen terecht komt. Samen winnen als de beste uitkomst!

 • Wie ben jij als onderhandelaar?
 • Verschillende typen onderhandelaars
 • Voorbereiding
 • Eerst begrijpen
 • Een win-win situatie creëren
 • Gouden tips

Resultaat: Je beschikt over kennis en vaardigheden om in je onderhandelingen het best mogelijke resultaat te behalen. Zonder dat de ander zich een verliezer voelt. Je leert je zorgvuldig voor te bereiden en welke gespreksstructuur je het beste kunt kiezen. Je bent in staat om complexe onderhandelingen in een plezierige sfeer succesvol af te ronden.

BLOK 8: Verandermanagement

‘waarom sommige bedrijven een sprong vooruit maken en anderen niet’


In de wereld om ons heen veranderen organisaties in een razendsnel tempo. En toch mislukken die veranderingen in de meeste gevallen. De noodzaak van het voortdurend transformeren en verbeteren van prestaties van mensen en organisaties vraagt om effectieve en vernieuwende methoden die wél werken. Wat is toch het geheim van organisaties die wél in staat zijn om veranderingen te laten slagen en werknemers hier gemotiveerd in mee te krijgen? In dit dagdeel leer je de laatste inzichten in verandermanagement en hoe je medewerkers zover krijgt dat ze niet de handrem aantrekken maar meehelpen duwen.

 • Waarom veranderen?
 • Van goed naar geweldig
 • Leiderschap in veranderprocessen
 • 8 fases van veranderen
 • Veranderen en gedrag
 • Waarom veranderprocessen falen
 • Hoe veranderprocessen slagen!

Resultaat: je bent op de hoogte van de laatste inzichten van verandermanagement. Je weet welke valkuilen en bedreigingen er zijn en wat je vooral niet moet doen. Als geen ander weet je dat je alleen niet veel bereikt. Je hebt daarom geleerd hoe je medewerkers, collega’s kunt motiveren, inspireren en uitdagen aan dit proces deel te nemen.

BLOK 9: Arbeidsrecht

‘wat jij moet weten van arbeidsrecht en sociale zekerheid’

In dit dagdeel krijg je relevante kennis en inzichten op het gebied van arbeidsrecht en sociale zekerheid. Arbeid en de wettelijke spelregels veranderen niet alleen regelmatig, maar moeten vooral heel precies worden toegepast. Het arbeidsrecht is complex en veelomvattend. Om in het arbeidsrecht overeind te blijven, heb je naast kennis ook vaardigheden nodig. Het gaat niet om standaard antwoorden, want iedere situatie is uniek en vraagt om een passende oplossing. We besteden aandacht aan de arbeidsovereenkomst, disfunctioneren, ontslag, ziekte en arbeidsongeschiktheid en het toepassen van wet en regelgeving op de werkvloer.

 • Arbeidsovereenkomst
 • Disfunctioneren
 • Dossieropbouw
 • Ontslag
 • Arbeidsongeschiktheid
 • Actuele wet- en regelgeving

Resultaat: Door het volgen van dit thema doe je zowel kennis als vaardigheden op en kun je dit direct in de praktijk toepassen. Je komt niet meer voor verassingen te staan en je hebt geleerd op cruciale momenten de juiste beslissingen te nemen. Maar ook wat je vooral niet moet doen! Je bent op de hoogte van de belangrijkste wetten en regels in het arbeidsrecht en sociale zekerheid.

BLOK 10: Verzuimmanagement

‘verzuim = 80% gedrag – en soms is een werknemer niet ziek maar boos’

Hoe kom ik in gesprek met mijn zieke werknemer, zonder dat hij dit ervaart als een controle? Durf ik mijn werknemer te wijzen op zijn inspanningsverplichting? 
Dit onderdeel leert jou effectieve tools toe te passen, die noodzakelijk zijn voor het voeren van effectieve verzuimgesprekken. Ga deze gesprekken niet langer uit de weg en maak verzuim bespreekbaar! Daarnaast krijg je inzicht in veel voorkomende verzuimcasussen. Plus de noodzakelijke kennis over de Wet Verbetering Poortwachter en wat je moet weten over reïntegratie en preventie.

 • Noodzakelijke kennis van wetgeving (WVP)
 • Verzuim & gedrag
 • Communicatie & verzuim
 • Aannemen van de ziekmelding
 • Hoe ga je om met een onterechte ziekmelding
 • Omgaan met weerstand
 • Gesprekstechnieken
 • Concrete afspraken maken met je werknemer

Resultaat: Je leert anders naar verzuim te kijken. Maar belangrijker nog: je leert te communiceren met je zieke werknemer zonder hem/haar het gevoel te geven dat je hem niet vertrouwd. Je bent in staat effectief een bijdrage te leveren aan de versnelling van het re-integratieproces van jouw zieke werknemer. Je begrijpt dat ziek zijn maar in 20% van de gevallen medisch is te verklaren. In alle andere gevallen gaat het om gedrag van jou, je organisatie en de zieke werknemer. Gedrag wat jij positief weet te beïnvloeden.

Deze training bestaat uit 10 dagdelen van 13:00 t/m 17:00.

Deze training in-company? Neem contact met ons op voor meer informatie via 078 615 9692.

Let op! U kunt tussenstijds instromen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen voor dit product. Heb jij een vraag? Neem contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.