Digitale weerbaarheid en privacy

Type product
Tijdsduur
Logo van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

Versterk de digitale weerbaarheid van je medewerkers. Door middel van praktische handreikingen en voorbeelden van herkenbare situaties worden medewerkers bewust gemaakt van digitale dreigingen en leren zij deze op een adequate wijze te voorkomen.

In alle sectoren is het van groot belang dat informatie goed beveiligd wordt. Digitale dreigingen komen in alle sectoren voor. Denk bijvoorbeeld aan de thuiszorg. Hoe zorg je ervoor dat gevoelige patiëntgegevens niet op straat komen te liggen? Of als je in de commerciële sector werkt waarbij medewerkers regelmatig met iPads, laptops en/of usb-sticks met gevoelige informatie op pad gaan. Hoe voorkom je dan een datalek door verlies of diefstal? En ho…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Fysieke & Mentale Weerbaarheid, Privacy (algemeen overzicht), Assertiviteit, Stress en Emotionele intelligentie.

Versterk de digitale weerbaarheid van je medewerkers. Door middel van praktische handreikingen en voorbeelden van herkenbare situaties worden medewerkers bewust gemaakt van digitale dreigingen en leren zij deze op een adequate wijze te voorkomen.

In alle sectoren is het van groot belang dat informatie goed beveiligd wordt. Digitale dreigingen komen in alle sectoren voor. Denk bijvoorbeeld aan de thuiszorg. Hoe zorg je ervoor dat gevoelige patiëntgegevens niet op straat komen te liggen? Of als je in de commerciële sector werkt waarbij medewerkers regelmatig met iPads, laptops en/of usb-sticks met gevoelige informatie op pad gaan. Hoe voorkom je dan een datalek door verlies of diefstal? En hoe zorg je ervoor dat derden geen toegang kunnen krijgen tot camerabeelden van particuliere beveiligingsbedrijven? Heeft je medewerker per ongeluk een phishingmail geopend of ingelogd op het bedrijfsnetwerk op een open WIFI? Vaak zijn het je eigen medewerkers die cybercriminelen vrij spel geven. Hoe bescherm je je organisatie hiertegen?

In het algemene deel worden fundamentele dreigingen besproken, zoals malware en ransomware, phishing en vormen van datalekken. Het beschermen van de online privacy en het veilig omgaan met wachtwoorden komen aan de orde. Medewerkers krijgen praktische tips en tools om digitale dreigingen te minimaliseren. In de training is de beroepscontext altijd het uitgangspunt waarbij het draait om het digitaal veilig kunnen uitoefenen van het beroep.

Tijdens het keuzedeel kan er dieper op één van de volgende onderwerpen worden ingegaan:

Open source intelligence challenge
Medewerkers proberen aan de hand van openbare bronnen (linked-in, facebook, twitter) het wachtwoord van een website te resetten. De challenge laat zien dat persoonlijke informatie op internet vaak herleidbaar is naar het wachtwoord.

Hacking demonstratie
Een demonstratie van het hacken van een IP-Camera of een Webshop. Ook is het mogelijk om een demonstratie te geven van een phishing campagne. 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), 
Europees ook aangeduid als GPDR: de nieuwe wetgeving omtrent inzake privacy en datalekken, die op 25 mei 2018 de Wet Bescherming Persoonsgegevens heeft vervangen. Wat betekent dit voor je organisatie en/of voor je medewerkers? De docent geeft hierover praktische handreikingen.

Workshop kwetsbaarheid van Internet of Things 
Wat is het Internet of Things (IoT) en welke dreigingen brengt dit met zich mee? Ervaar het in dit keuzedeel. De docent geeft een demonstratie van een bekende IoT zoekmachine en geeft tips over het goed beveiligen van IoT apparaten.

In overleg met een dienst ICT van een organisatie kan de training Digitale Weerbaarheid en Privacy nog verder worden afgestemd op de specifieke behoeftes van een organisatie.

De training Digitale Weerbaarheid en Privacy bestaat uit een algemeen deel van 90 minuten en uit een keuzedeel van 30 minuten. De training kan in overleg ook volledig op maat worden ontwikkeld.

Locatie: in overleg met werkgever in Leeuwarden of in-company

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.