Jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement

Niveau
Tijdsduur

Jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement

Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid
Logo van Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 7,9 Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid heeft een gemiddelde beoordeling van 7,9 (uit 17 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Deze opleiding is een flinke impuls voor jouw ontwikkeling!

De opleiding zorgmanagement stelt de bedrijfskundige benadering in zorgmanagement centraal en is een perfecte aanvulling op jouw kennis en ervaring in de zorg. Deze opleiding is een waardevolle investering voor jezelf en jouw organisatie.

Na deze opleiding heb je:

 • Een Post Bachelor Diploma, na één jaar studie
 • Instroom in 2e jaar Master Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties
 • Een strategisch bedrijfskundig jaarplan voor jouw organisatie(onderdeel)
 • Een stevige basis om met kracht en overtuiging jouw visie te geven

Al meer dan 800+ bedrijfskundig zorgmanagers opgeleid!
Let op: de voorgaande edities waren snel vol gebo…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Zorgmanagement, Bedrijfskunde, Gezondheidszorg, MBA Zorg/Welzijn en Zorg en Welzijn.

Deze opleiding is een flinke impuls voor jouw ontwikkeling!

De opleiding zorgmanagement stelt de bedrijfskundige benadering in zorgmanagement centraal en is een perfecte aanvulling op jouw kennis en ervaring in de zorg. Deze opleiding is een waardevolle investering voor jezelf en jouw organisatie.

Na deze opleiding heb je:

 • Een Post Bachelor Diploma, na één jaar studie
 • Instroom in 2e jaar Master Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties
 • Een strategisch bedrijfskundig jaarplan voor jouw organisatie(onderdeel)
 • Een stevige basis om met kracht en overtuiging jouw visie te geven

Al meer dan 800+ bedrijfskundig zorgmanagers opgeleid!
Let op: de voorgaande edities waren snel vol geboekt! Wil je zeker zijn van een plaats voor de jaaropleiding die start in 2022 of 2023, dan contact op met opleidingsadviseur:
[...] | [...]

8 modules in 1 jaar

 1. Strategisch management
 2. Financieel management
 3. Marketing, kwaliteit en klantgerichtheid
 4. Organisatie-ontwikkeling en informatiemanagement
 5. Zorglogistiek
 6. Leidinggeven en persoonlijke effectiviteit
 7. Strategisch HR management
 8. Verandermanagement

(digitale) Voorlichtingsmiddag

Op 10 oktober 2022 organiseren wij een gratis (digitale) voorlichtingsmiddag over deze inspirerende Jaaropleiding Zorgmanagement. Tijdens deze bijeenkomst krijg je aanvullende informatie over de opleiding, waarbij ruim aandacht is voor inhoud, studiebelasting, vooropleidingseisen en financiën.

Schrijf je direct in voor de voorlichtingsmiddag [geen link] of neem voor vragen contact op met: [...], T:[...]. Je ontvangt van ons eind september dan de uitnodiging en aanvullende informatie over ZOOM en hoe je in jouw digitale klaslokaal komt. We starten om 14.00 uur en de voorlichting zal tot ongeveer 15.00 uur duren.

[https://www.youtube.com/embed/0OkvdA_tros] [https://www.youtube.com/embed/WMyAqWvLre4]

Geef jouw carrière een impuls

Wil je makkelijker kunnen schakelen van dagelijkse incidenten naar strategisch beleid? En zo de zorgprocessen en jouw functioneren optimaliseren? Met deze opleiding geef jij jezelf de kans om jouw kennis en ervaring in de zorg verder uit te bouwen met een officieel diploma.

Persoonlijke coach

Via de online leeromgeving word je uitgenodigd om een intake formulier in te vullen om jouw leerdoelen te bepalen. Gedurende de opleiding heb je regelmatig een individueel voortgangsgesprek met jouw persoonlijke coach. Zo ben je verzekerd van jouw persoonlijke groei en worden jouw opleidingsdoelstellingen gegarandeerd behaald.

Na deze opleiding

Heb je een erkend Post-Bachelor Diploma van Fontys. Je hebt een strategisch bedrijfskundig jaarplan ontwikkeld voor jouw organisatie(onderdeel) en je hebt een stevige basis om met kracht en overtuiging jouw visie te geven. Ook is het mogelijk om na deze opleiding toegelaten te worden tot het 2e jaar van de geaccrediteerde Master Management & Innovatie in maatschappelijke organisaties [geen link] van HAN Masterprogramma's GGM van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dat betekent dat je na deze opleiding met slechts één jaar extra studie jouw Mastertitel MA M&I kunt behalen. De tweejarige Masteropleiding is NVAO-geaccrediteerd.

Afgestemd op jouw dagelijkse praktijk

Praktijkgerichtheid is, naast voldoende theoretische onderbouwing, een essentieel uitgangspunt in deze opleiding. Ervaren docenten (uit de praktijk) begeleiden jou bij diverse praktijkopdrachten die gebaseerd zijn op jouw eigen werksituatie. Je leert jouw eigen bedrijfskundige visie te ontwikkelen en deze krachtig en overtuigend uit te dragen in jouw organisatie.

Jouw individuele jaarplan

Elke deelnemer werkt gedurende de opleiding aan een integraal jaarplan, toegesneden op de werksituatie. Het jaarplan concretiseert jouw strategische plannen op de korte en middellange termijn, volgens de principes van integraal management en het INK-model. Iedere module-opdracht verschaft de nodige input en onder begeleiding van een deskundige analyseer je de eigen organisatie-eenheid, stelt verbeteringen voor en ontwerp je een verbeterd proces met bijbehorend implementatieplan.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor:

Management, afdelingshoofden, teamleiders en overig midden en hoger kader uit o.a.:

 • Ziekenhuizen
 • Verpleeghuizen
 • Ouderenzorg
 • Thuiszorg
 • Geestelijke gezondheidszorg
 • Jeugdzorg
 • Gehandicaptenzorg
 • Overige zorginstellingen

Het is de ideale opleiding voor managers, beleidsmedewerkers en projectleiders die verder geschoold willen worden in kwalitatief zorgmanagement en in de bedrijfskundige benadering van (zorg)organisaties.

Reacties van deelnemer, docenten en werkgever

Karsjen Koop (deelnemer)

Teammanager Enschede, Ambulance Oost"De Bedrijfskundige Opleiding Zorgmanagement is een verrijking en verbreding van mijn kennis. De opleiding stimuleert tot nadenken over marktwerking in de zorg. De bedrijfskundige benadering kan ik dagelijks gebruiken bij vraagstukken over efficiency in de ambulancezorg. En vooral de diversiteit van de cursisten is verfrissend en stimulerend."

Hans Brusse (deelnemer)

Teamleider Woonzorg, GGNet“Ik heb (opnieuw) ervaren dat de energie die ik in de studie heb gestoken, zich dubbel en dwars in mijn werk heeft terugbetaald. Ik had ruimte om zaken meer op afstand te benaderen. Met name de financiële module was voor mij zeer waardevol. Het heeft me handvatten gegeven om achter de cijfers te kijken.”

Mark van Lier (deelnemer)

Directeur Centrale Huisartsen Post Westland“Het voordeel van deze opleiding is dat het helemaal op de praktijk is gericht. De opdrachten kun je toepassen in je dagelijkse werk. Daarnaast is de inbreng van je mede-studenten erg inspirerend!”

Michel Verhoeven (docent)

Zelfstandig controller, o.a. in de zorg. Zijn specialiteit is het analyseren van het 'verhaal achter de cijfers.
"Als zorgmanager kun je niet meer om financieel management heen. Het gaat niet zozeer om de cijfers maar de bedrijfskundige analyse achter de cijfers. Ik laat je ervaren dat cijfers niet moeilijk zijn en dat je het, met humor en inspiratie, kan laten leven!!!"

Conny Witteman (deelnemer)

Afdelingsmanager CVA-revalidatieafdeling in verpleeghuis Stichting Sint Jacob“Deze opleiding heeft mij geleerd om afdelings - overstijgend te kijken. Het is belangrijk om te weten waar je sterkten en je zwaktes als organisatie liggen. Ondernemen wordt ook voor afdelingsmanagers steeds belangrijker!”

Marc van Tuyn (deelnemer)

Bedrijfsmanager OCM / Orthopedie in Máxima Orthopedisch Centrum“De opleiding geeft veel handvatten die goed bruikbaar zijn, nu de zorg zo in beweging is. Daarnaast biedt het contact en de interactie met collega’s uit totaal verschillende werkvelden veel inspiratie”

Ypie Osinga (deelnemer)

Manager centrum plastische chirurgie, Medisch Centrum Leeuwarden“De opleiding geeft richting en structuur aan mijn ideeën. Vooral de module Strategisch Management heb ik daarbij als waardevol ervaren. Mijn analytisch blik werd daarbij verbreed. Iets waar ik behoefte aan had in de nieuwe
functie die toch meer bedrijfsmatig is geworden. Je gaat ook anders naar je eigen organisatie kijken. Ik kwam er achter dat die al behoorlijk ver is in allerlei ontwikkelingen terwijl ik vaak erg gericht was op alles wat we nog niet ontwikkeld hebben. Dit werkt erg stimulerend.”

Erik Schensema (docent)

Manager, Organisatieadviseur, Trainer en Coach in de zorg
De dynamiek in de zorgsector vraagt om 'bedrijfskundige' zorgmanagers die in staat zijn, om de organisatieprocessen (zorglogistiek) te analyseren en te optimaliseren. Eenvoudig en logisch. Met veel energie en creativiteit zoek ik samen met studenten naar oplossingen voor bestaande "bottlenecks".

Wijnand Bruinsma (deelnemer)

Senior Inkoper, ZorgserviceXL"Deze opleiding heeft mij geleerd afdelingsoverstijgend te kijken. Het is belangrijk de sterktes en zwaktes van je organisatie te kennen. Bedrijfsmatig inzicht wordt voor ieder in de zorg steeds belangrijker."

Sacha Nijen-Twilhaar (deelnemer)

Teammanager Kraam en Verloskunde, Meander Medisch Centrum"Het is veel meer dan kennis opdoen. Je maakt ook een persoonlijke ontwikkeling door. Bedrijfsmatig kijken naar je eigen functioneren en dat van anderen wordt een vanzelfsprekendheid."

Helma Janssen (deelnemer)

Afdelingshoofd Neurologie / Brain Care, Amphia Ziekenhuis Breda.“Binnen het Amphia Ziekenhuis wordt een nieuwe organisatiestructuur opgezet wat een meer bedrijfsmatige aanpak vraagt. Ik wil hieraan graag mijn bijdrage leveren, daarom ben ik deze bedrijfskundige opleiding begonnen. Vooral de module ‘Strategisch Management’ heeft mij veel inzicht en praktische handvatten gegeven.”

Colette Jeuken (deelnemer)

Zorgcoördinator, Wooncentrum De Burcht in Rotterdam“Ik heb geleerd communicatie met medewerkers anders te bekijken en te benutten. Medewerkers zien je aanpak vaak als zakelijk, ik noem het nu duidelijk! Simpel maar zéér bruikbaar!”

Mrs. Allard Kremer (deelnemer)

afdelingshoofd in het verpleeg- en verzorgingstehuis Amstelring Loc Bornholm te AmsterdamLees nu het interview met afgestudeerde Mrs. Allard Kremer over haar ervaringen met de opleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement. Lees hier het interview [geen link]

Kimja Schouten (deelnemer)

gen. consulentIk heb vooral erg veel over mijzelf geleerd. De reflectie op mijzelf en mijn eigen handelen. Ik begrijp nu beter waarom ik bepaalde dingen doe zoals ik ze doe. Uiteraard heb ik veel praktische dingen geleerd zoals begrotingen lezen en begrijpen, een jaarplan maken, door middel van tabellen risico’s in kaart brengen. En prioriteiten stellen. Ook zie ik nu scherper hoe dingen gebeuren en ontwikkelen. Ik doorzie processen makkelijker en kan er soepeler op anticiperen.

Lieke Hollegie (deelnemer)

Adviseur Kwaliteit en Beleid, Vivium ZorggroepDe samenwerking met de andere deelnemers ervaar ik als zeer positief. Het was een leuke groep mensen waar ik veel van heb geleerd. Het is een gevarieerde groep, maar wel allemaal uit de zorg. Goed en leerzaam om met elkaar kennis en ervaringen te delen.

Manel Verbruggen (deelnemer)

Hoofd Radiologie, St. Antonius ZiekenhuisAlle facetten bij het aansturen van mijn afdeling hebben meer inhoud gekregen voor mij doordat ik de opleiding heb gedaan.

Joke Mintjes (deelnemer)

Teamleider, Groene Hart ZiekenhuisSamenwerking met de deelnemers vond ik zinvol omdat je ook kennismaakt met andere aspecten uit de gezondheidszorg. Iedere deelnemer had een andere werkgever en ook gaf leiding in andere zorginstellingen.

Jan Groen (werkgever)

Divisiemanager Woonondersteuning AmerpoortAmerpoort is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ca 2000 medewerkers begeleiden en verzorgen zo’n 2000 cliënten. Als Divisiemanager Woonondersteuning stuurt Jan Groen 600 medewerkers aan die 24-uur per dag intramurale diensten verlenen. Vier van zijn managers liet Jan deelnemen aan de Bedrijfkundige Opleiding Zorgmanagement. Lees hier het interview. Lees hier het interview [geen link]

Suuske Vastbinder - Verbeeten (deelnemer)

Coördinerend verpleegkundige, Zorggroep De LarenMooi dat er verschillende zaken samen komen en dat je de organisatie steeds beter leert kennen doordat je op verschillende manieren door de organisatie heen loopt. Marketing zorgt dat je vele zaken belicht. Interessant om hier met elkaar doorheen te lopen. Ook leuk dat je van verschillende organisaties te horen krijgt hoe bepaalde zaken aangepakt worden, waaruit je je eigen conclusie kan trekken en ook ideeen mee kan nemen naar je eigen organisatie, wat dan weer met enthousiasme werd deze stof gebracht en veel feedback vanuit de groep gevraagd, wat een leuke interactie bracht.

Een paar tips om van deze opleiding een succes te maken:

 1. Plan alle maandagen tijdens de opleiding vrij voor jezelf: voor alle lesdagen, maar ook de andere maandagen om aan je opdrachten te werken;
 2. Plan voor elke lesdag een dag per week in om aan de opleiding te werken (creëer ruimte, tijd terug geven kan altijd!)
 3. Zorg voor een coach in je eigen organisatie: om mee te sparren, om feedback van te krijgen (hoe kunnen jouw ideeën/plannen voet aan de grond krijgen in de organisatie?).
 4. Zorg dat werk (manager) en privé (partner, kinderen, familie, vrienden) op de hoogte zijn en rekening houden met jouw opleiding
 5. Houd het ritme van de opleiding aan en stel niet uit!
[https://www.youtube.com/embed/ttzQIcknswQ]

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.