Praktisch leidinggeven

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Schoonderwoerd
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 9,0 Schoonderwoerd heeft een gemiddelde beoordeling van 9,0 (uit 200 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeDen Bosch
1 dec. 2020 tot 15 dec. 2020
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 1 december 2020, 09:30-16:30, Den Bosch, Bijeenkomst 1/2
event 15 december 2020, 09:30-16:30, Den Bosch, Bijeenkomst 2/2

Beschrijving

Praktisch leidinggeven


Inleiding

In de training Praktisch leidinggeven leer je hoe je medewerkers op de werkvloer instrueert, motiveert, ontwikkelt en de samenwerking bevordert.


Korte omschrijving

Het is handig om bij deze training al enige ervaring met leidinggeven te hebben. Het leidinggeven gaat je goed af en daarom wil je jezelf daar graag verder in ontwikkelen. Dan kun je jouw medewerkers en je team voortaan nog beter begeleiden. Je zoekt naar mogelijkheden om je medewerkers effectiever aan te sturen en te motiveren. Je wilt hen stimuleren vakbekwamer en zelfstandiger te worden in hun werk en je wilt je team beter later samenwerken. Ook wil je jouw inzicht in je eigen persoonlijk le…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Praktisch leidinggeven


Inleiding

In de training Praktisch leidinggeven leer je hoe je medewerkers op de werkvloer instrueert, motiveert, ontwikkelt en de samenwerking bevordert.


Korte omschrijving

Het is handig om bij deze training al enige ervaring met leidinggeven te hebben. Het leidinggeven gaat je goed af en daarom wil je jezelf daar graag verder in ontwikkelen. Dan kun je jouw medewerkers en je team voortaan nog beter begeleiden. Je zoekt naar mogelijkheden om je medewerkers effectiever aan te sturen en te motiveren. Je wilt hen stimuleren vakbekwamer en zelfstandiger te worden in hun werk en je wilt je team beter later samenwerken. Ook wil je jouw inzicht in je eigen persoonlijk leiderschap vergroten. Dit alles leer je tijdens een training praktisch leidinggeven.


Voor wie

De training is bestemd voor mensen die al een tijdje operationeel leidinggeven aan medewerkers op de werkvloer. Je hebt je basiskennis van leiderschap op orde en zoekt nu naar concrete manieren om je medewerkers vakbekwamer en prettiger te laten (samen-)werken. Bij voorkeur heb je de kennis van de training Starten met leidinggeven.


Inhoud

De training start met het formuleren van je leerdoelen in de digitale Ieeromgeving. Daarna heb je telefonisch contact met de trainer over je persoonlijke leervragen en wat je vooral wil bereiken.

We werken gericht aan het verbeteren van je leiderschapsvaardigheden. Dat doen we met afwisselende praktijkgerichte oefeningen, rollenspellen en persoonlijke feedback op je werkwijze en gedrag. Tijdens de training besteden we veel aandacht aan jouw persoonlijke ontwikkeling en ontvang je tips om ook na afloop van de training te blijven leren.

Praktisch leidinggeven wordt gegeven in samenwerking met IPV Training & Advies. Deze training heeft een erkenning van de Stichting CKB voor de functies van Voorman Kabelinfra en Leidinginfra.


Resultaat

Na het volgen van de training:

 • ken je de verschillende stijlen van leidinggeven en heb je inzicht in je eigen voorkeursstijl;
 • heb je geoefend met het toepassen van alle stijlen;
 • ben je in staat het functioneren van je medewerkers positief te beïnvloeden;
 • zijn je communicatieve vaardigheden weer opgefrist en verder versterkt;
 • kun je op een effectieve manier met lastige situaties;
 • heb je persoonlijk advies ontvangen voor je eigen praktijksituaties.


Onderwerpen

 • Stijlen van leidinggeven en deze leren afstemmen op de behoefte van elke medewerker;
 • Oefenen met elke stijl van leidinggeven;
 • Ambitiemanagement met een individueel plan van ontwikkeling;
 • Zelfkennis en reflectie: persoonlijk leiderschap;
 • Lastig gedrag herkennen en beïnvloeden;
 • Motiveren van je medewerkers;
 • Persoonlijk plan van aanpak.

Schoonderwoerd Cooperatie, al 30 jaar trainingen met impact!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.