Leertraject Coachen van collega's

Tijdsduur
Locatie
Op locatie, Online
Startdatum en plaats

Leertraject Coachen van collega's

SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
Logo van SUAS (a company of Schouten & Nelissen)
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,5 SUAS (a company of Schouten & Nelissen) heeft een gemiddelde beoordeling van 8,5 (uit 887 ervaringen)
Beste opleider van Nederland

Winnaar Beste opleider van Nederland 2020: #3 in Vitaliteit & Gezondheid.

Lees meer over Beste Opleider van Nederland 2020.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

8,9
Gemiddeld cijfer voor Leertraject Coachen van collega's
Gebaseerd op 17 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar_half
vd Krol
Business consultant
9
Leertraject Coachen van collega's

"Heb van deze opleiding genoten. Het is goed toepasbaar in de praktijk. Er wordt goed met de coaching vaardigheden geoefend. De opleidingsdagen waren fijn, met super begeleiding. Tussen de opleidingsdagen door ben je veel aan het oefenen en reflecteren. " - 18-01-2023 13:56

"Heb van deze opleiding genoten. Het is goed toepasbaar in de praktijk. Er wordt goed met de coaching vaardigheden geoefend. De opleidingsdag… alles lezen - 18-01-2023 13:56

Startdata en plaatsen

placeWOLFHEZE
12 jul. 2023 tot 11 okt. 2023
computer Online: VIRTUAL CLASS
7 sep. 2023 tot 15 dec. 2023
placeAMERSFOORT
7 nov. 2023 tot 30 jan. 2024
place'S-GRAVENHAGE
15 jan. 2024 tot 8 apr. 2024
computer Online: VIRTUAL CLASS
15 mei. 2024 tot 22 aug. 2024

Beschrijving

Schouten & Nelissen. Sterkmakers.

Organisaties en professionals van nu kunnen niet stil blijven staan. Ze moeten continu veranderen, verbeteren en leren. Wij helpen mensen, teams en organisaties veerkrachtig en vitaal te blijven. Met een uitgebreid aanbod leervormen en oplossingen. En met een aanpak gericht op de mens. Want als je mensen sterker maakt, maak je de organisatie ook sterker.

Resultaat

 • Je hebt een visie op coachen van collega's ontwikkeld die past bij jou
 • Je coacht op basis van respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen
 • Je weet hoe jouw waarden, kwaliteiten en patronen je coaching beïnvloeden
 • Je hebt inzicht in de verschillende rollen van coach, mentor en adviseur
 • Je coacht gericht op actie- en gedragsverandering bij de coachee
 • Je werkt vanuit een gedragswetenschappelijke visie: de kompasvisie

Voor wie?

Voor wie?

Je bent senior medewerker, coördinator of specialist in een organisatie. Je merkt dat, als het niet zozeer gaat over kennis en kunde maar meer over houding en gedrag, het geven van adviezen en het aandragen van oplossingen lang niet altijd werkt. Je hebt…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Coaching, Train de trainer, Co-actief coachen, Business / Executive Coaching en Loopbaancoaching.

Schouten & Nelissen. Sterkmakers.

Organisaties en professionals van nu kunnen niet stil blijven staan. Ze moeten continu veranderen, verbeteren en leren. Wij helpen mensen, teams en organisaties veerkrachtig en vitaal te blijven. Met een uitgebreid aanbod leervormen en oplossingen. En met een aanpak gericht op de mens. Want als je mensen sterker maakt, maak je de organisatie ook sterker.

Resultaat

 • Je hebt een visie op coachen van collega's ontwikkeld die past bij jou
 • Je coacht op basis van respect, gelijkwaardigheid en vertrouwen
 • Je weet hoe jouw waarden, kwaliteiten en patronen je coaching beïnvloeden
 • Je hebt inzicht in de verschillende rollen van coach, mentor en adviseur
 • Je coacht gericht op actie- en gedragsverandering bij de coachee
 • Je werkt vanuit een gedragswetenschappelijke visie: de kompasvisie

Voor wie?

Voor wie?

Je bent senior medewerker, coördinator of specialist in een organisatie. Je merkt dat, als het niet zozeer gaat over kennis en kunde maar meer over houding en gedrag, het geven van adviezen en het aandragen van oplossingen lang niet altijd werkt. Je hebt de oprechte wens om je collega's meer te gaan begeleiden op het vlak van persoonlijke ontwikkeling en effectiever functioneren. Je hebt aantoonbaar hbo werk- en/of denkniveau. Je hebt al eerder gewerkt aan je eigen persoonlijke ontwikkeling en bent in staat om op eigen handelen/gedrag te reflecteren.

Kies voor fysiek of online

Je kunt bij je inschrijving kiezen voor de fysieke variant op één van de locaties in het land of voor de online variant in de ‘virtual classroom’. Wat heeft je voorkeur? Via de ‘virtual class’ garanderen we dezelfde kwaliteit en resultaten. Je leest het op www.suas.nl/opleidingen-en-trainingen/virtual-classroom.

Inhoud

Als coach van collega's heb je vaak meerdere petten op. In dit leertraject ga je leren hoe je uit de rol van mentor, expert of adviseur stapt en in de rol van coach. Tijdens het leertraject ga je collega's coachen. Het leertraject is zo opgebouwd dat je in de trainingsblokken, met behulp van de opdrachten en de supervisie van je trainer, meer dan genoeg in handen krijgt om deze coachingsgesprekken vorm te geven. Je oefent coachingsvaardigheden op de andere deelnemers, maar wordt ook zelf gecoacht. Zelf ervaren en toepassen, experimenteren en reflecteren. Zo ondervind je aan den lijve wat de impact van coachen is én werk je aan je eigen persoonlijke ontwikkeling.

 • Je leert de basisvaardigheden van het coachen, zoals krachtige vragen stellen en luisteren zonder oordeel
 • Je leert een coachinggesprek en -traject  gefaseerd op te bouwen
 • Je focust op talenten, waarden en ambitie als motor voor krachtige keuzes
 • Je leert omgaan met ineffectieve gedragspatronen
 • Je leert beweging creëren: van inzicht naar gecommitteerde actie
 • Je leert gericht feedback te geven en te ontvangen
 • Je leert jezelf kennen als coach

Aan het einde van de training kun je jezelf laten toetsen via het Persoonlijk Portfolio dat je tijdens de training samenstelt. Indien je de toets op het Persoonlijk Portfolio met positief resultaat afrondt, ontvang je het door de NOBCO/EMCC erkende diploma op Foundation niveau.

New Heroes

Tijdens deze training krijg jij toegang tot het online platform New Heroes. Je gaat actief aan de slag met enkele opdrachten uit de leerreizen van New Heroes. Daarnaast kun jij op eigen initiatief verder werken aan je vaardigheden op het gebied van persoonlijke kracht, communicatie en leiderschap. Alles in jouw eigen tempo, waar en wanneer jij het wilt. 

Leerdagen

De totale doorlooptijd van de training bedraagt ruim 3 maanden. Indien je doorgaat met de portfoliotoets is de totale doorlooptijd ongeveer 6 maanden. De training bestaat uit een online kennismakingsgesprek, 1 bijeenkomst van 2 dagen en 2 bijeenkomsten van 1 dag. Daarnaast vinden er tussen de trainingsdagen door intervisiebijeenkomsten plaats en voer je 8 coachingsgesprekken met collega's. Voor een optimaal resultaat is, naast de bijeenkomsten, ongeveer 3 uur zelfstudie per week nodig.

Deelnemers

De maximale groepsgrootte van deze training is 12 deelnemers.

Certificaat 

Na afloop van het leertraject Coachen van collega's ontvang je als je alle voorwaarden hebt voldaan, een certificaat van SUAS. Met dit certificaat heb je een door het bedrijfsleven kwalitatief hoog gewaardeerd certificaat in huis. Indien je ook de toets op het Persoonlijk Portfolio met positief resultaat afrondt, heb je recht op het door het NOBCO/EMCCC erkende diploma op Foundation niveau. Met dit diploma kun je vervolgens jezelf bij de NOBCO aanmelden voor individuele certificering (EIA) op Foundation niveau (voor nadere informatie hierover zie nobco.nl). 

Toets (facultatief)

In de training staat alles ten dienste van jouw ontwikkeling als coach. Wij werken ervarings- en handelingsgericht. Geen droge theorie en alleen praten over casuïstiek. Zelf ervaren en toepassen, experimenteren, feedback, reflecteren én daarmee betekenis geven aan jouw leerervaringen zijn onze ingrediënten om jouw ontwikkeling als coach optimaal vorm te geven. Maar kun je het dan ook? Aan het einde van de training kun je jezelf laten toetsen, middels jouw Persoonlijke Portfolio dat je tijdens en na de trainingsblokken samenstelt.

Europees keurmerk NOBCO/EMCC

Het leertraject Coachen van collega's, inclusief toets, is geaccrediteerd op Foundation niveau door het NOBCO/EMCC. Dit betreft een European Quality Award (EQA), die is ontwikkeld door de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) in nauw overleg met de NOBCO en andere Europese beroepsorganisaties. 

Training

Jouw investering in deze training bedraagt € 2995,00 (exclusief 21% btw). 

Volg je de training particulier of via een btw-vrijgestelde organisatie (bijvoorbeeld overheid, zorginstelling of bank)? Dan bieden wij je de voordelige mogelijkheid om geen btw te betalen, maar slechts een toeslag van 10% over de training en datgene wat onlosmakelijk aan de training verbonden is. De investering bedraagt dan € 3294,50. Dit kun je aangeven bij je inschrijving (online of telefonisch).

Financiering en STAP-budget

Wil je voordeliger studeren? Er zijn verschillende interessante mogelijkheden en wettelijke regelingen om gebruik van te maken. Bekijk ze allemaal op www.suas.nl/financieringsmogelijkheden.

Wil je gebruik maken van de STAP-budget subsidieregeling? Dan kunnen er afwijkende gunstige prijzen en startdata gelden. Alle informatie hierover en de regeling zelf vind je op www.suas.nl/stap-budget.

Materiaal

Jouw investering in het lesmateriaal bedraagt € 131,91 (exclusief btw). Je ontvangt hiervoor:

 • Coachen en Hoe (waaier)
 • Succeskit SUAS NL
 • Goud (boek)
 • 6 mnd toegang tot online trainingen van New Heroes
 • Persoonlijke licentie voor de leeromgeving MijnSN
 • Syllabus

Arrangement

Voor het gebruik van de accommodatie, koffie/thee, een uitgebreid lunchbuffet en hoofdgerecht betaal je in totaal € 280,00 (exclusief btw). Indien een lesdag virtueel wordt gegeven komen de arrangementskosten voor die dag te vervallen.

Optioneel

Je kunt optioneel een overnachting bijboeken voor € 115,00 (exclusief 9% btw). Dit kun je na je inschrijving telefonisch of per mail aan ons doorgeven.

8,9
Gemiddeld cijfer voor Leertraject Coachen van collega's
Gebaseerd op 17 ervaringen
starstarstarstarstar_half
vd Krol
Business consultant
9
Leertraject Coachen van collega's

"Heb van deze opleiding genoten. Het is goed toepasbaar in de praktijk. Er wordt goed met de coaching vaardigheden geoefend. De opleidingsdagen waren fijn, met super begeleiding. Tussen de opleidingsdagen door ben je veel aan het oefenen en reflecteren. " - 18-01-2023 13:56

"Heb van deze opleiding genoten. Het is goed toepasbaar in de praktijk. Er wordt goed met de coaching vaardigheden geoefend. De opleidingsdag… alles lezen - 18-01-2023 13:56

starstarstarstarstar_half
Bert de Vries
9
Leertraject Coachen van collega's

"Een leerzame training met verrassende nieuwe inzichten op wat coaching inhoudt. Zeer deskundige trainer en ontzettende fijne groep cursisten. Veel ruimte voor het oefenen als aspirant coach met realistische coachvragen (van medecursisten). Heeft mij geïnspireerd om door te gaan voor formele certificering." - 11-03-2022 11:01

"Een leerzame training met verrassende nieuwe inzichten op wat coaching inhoudt. Zeer deskundige trainer en ontzettende fijne groep cursisten… alles lezen - 11-03-2022 11:01

starstarstarstarstar
Bert de Vries
Interne consultant
10
Leertraject Coachen van collega's

"Een leerzame training met verrassende nieuwe inzichten op wat coaching inhoudt. Zeer deskundige trainer en ontzettende fijne groep cursisten. Veel ruimte voor het oefenen als aspirant coach met realistische coachvragen (van medecursisten). Heeft mij geïnspireerd om door te gaan voor formele certificering. " - 18-02-2022 07:22

"Een leerzame training met verrassende nieuwe inzichten op wat coaching inhoudt. Zeer deskundige trainer en ontzettende fijne groep cursisten… alles lezen - 18-02-2022 07:22

starstarstarstarstar_border
Tanja Janssen
Sales Support Officer
8
Leertraject Coachen van collega's

"Goede voorbeelden, goed inspelen op wat er in het moment gebeurde, zelfs online. Zeer kundig en transparante communicatie. De portal vind ik niet altijd even duidelijk en ook de reactie van de trainer daarop. We hebben geen afspraken gemaakt over de reactie tijd maar door de opties van vragen stellen aan de trainer zit er toch ergens een verwachting in dat dit binnen x dagen gebeurt. mogelijk hierin iets toevoegen om verwachtingen te managen" - 22-02-2021 12:08

"Goede voorbeelden, goed inspelen op wat er in het moment gebeurde, zelfs online. Zeer kundig en transparante communicatie. De portal vind ik… alles lezen - 22-02-2021 12:08

starstarstarstarstar_border
Holland, Jos
8
Leertraject Coachen van collega's

"Hele goede en vooral leerzaam traject. En om niet te vergeten humor. Zeker het werken in groepsverband erg leerzaam. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De organisatie waardeer ik met een 8. De accommodatie krijgt van mij een 8." - 20-03-2020 00:00

"Hele goede en vooral leerzaam traject. En om niet te vergeten humor. Zeker het werken in groepsverband erg leerzaam. Ik geef de trainer van … alles lezen - 20-03-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Hoekstra, Pieter
9
Leertraject Coachen van collega's

"Een training waar je zelf van groeit, praktijkgericht, verdiepend en af en toe confronterend. Je doet een stevige hoeveelheid ervaring op en gaat naar huis met een praktische aanpak, een gedegen visie, een profiel van jezelf en veel leerervaringen. " - 12-03-2020 00:00

"Een training waar je zelf van groeit, praktijkgericht, verdiepend en af en toe confronterend. Je doet een stevige hoeveelheid ervaring op en… alles lezen - 12-03-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Meijers, Bert
9
Leertraject Coachen van collega's

"Mooi praktijkgericht, je leert coachen en je leert jezelf beter kennen + ontwikkelen. Ik geef de trainer van deze cursus een 10. De organisatie waardeer ik met een 9. De accommodatie krijgt van mij een 8." - 05-03-2020 00:00

"Mooi praktijkgericht, je leert coachen en je leert jezelf beter kennen + ontwikkelen. Ik geef de trainer van deze cursus een 10. De organis… alles lezen - 05-03-2020 00:00

starstarstarstarstar
Sarchosakis-Veldman, Christien
10
Leertraject Coachen van collega's

"Een zeer waardevolle training voor zowel mijn eigen ontwikkeling als mens, maar ook om het geleerde in de praktijk te brengen en mijn collega's te kunnen faciliteren en stimuleren om hun persoonlijke ontwikkeling te werken." - 29-01-2020 00:00

"Een zeer waardevolle training voor zowel mijn eigen ontwikkeling als mens, maar ook om het geleerde in de praktijk te brengen en mijn colleg… alles lezen - 29-01-2020 00:00

starstarstarstarstar
Hielke Penninga
10
Leertraject Coachen van collega's

"De training is zeer prettig en een aanrader voor mensen die coachend aan de slag willen binnen hun eigen werkomgeving. De training heeft een grote toegevoegde waarde. De trainer geef ik een 10." - 17-01-2020 00:00

"De training is zeer prettig en een aanrader voor mensen die coachend aan de slag willen binnen hun eigen werkomgeving. De training heeft een… alles lezen - 17-01-2020 00:00

starstarstarstarstar
Folkers, Harm
10
Leertraject Coachen van collega's

"Zeer goed. Omwille van de tijdsdruk/werkdruk kan ik het najaar niet verder met het vervolg. Ik geef de trainer van deze cursus een 10. De organisatie waardeer ik met een 8. De accommodatie krijgt van mij een 9." - 10-01-2020 00:00

"Zeer goed. Omwille van de tijdsdruk/werkdruk kan ik het najaar niet verder met het vervolg. Ik geef de trainer van deze cursus een 10. De or… alles lezen - 10-01-2020 00:00

starstarstarstarstar_half
Dupree, Floor
9
Leertraject Coachen van collega's

"Ik heb deze training met enorm veel plezier gedaan. Het lesmateriaal is duidelijk en de trainingsdagen van veel toegevoegde waarde. Ik heb in korte tijd veel geleerd en mijzelf kunnen ontwikkelen. " - 07-01-2020 00:00

"Ik heb deze training met enorm veel plezier gedaan. Het lesmateriaal is duidelijk en de trainingsdagen van veel toegevoegde waarde. Ik heb i… alles lezen - 07-01-2020 00:00

starstarstarstarstar_border
Hosman, Rob
8
Leertraject Coachen van collega's

"Heel uitdagend en leerzaam. Ik kan dit echt aanbevelen. Ik geef de trainer van deze cursus een 8. De organisatie waardeer ik met een 8. De accommodatie krijgt van mij een 9." - 27-12-2019 00:00

"Heel uitdagend en leerzaam. Ik kan dit echt aanbevelen. Ik geef de trainer van deze cursus een 8. De organisatie waardeer ik met een 8. De a… alles lezen - 27-12-2019 00:00

starstarstarstarstar_border
Mesie, André
8
Leertraject Coachen van collega's

"Door te werken met (steeds nieuwe) persoonlijke coachingsvragen worden de trainingsdagen en intervisiebijeenkomsten zeer effectief voor het herijken van mijn eigen waarden en ambities. Ik merk nu al dat ik hierdoor effectiever gedrag vertoon bij het bewust maken van keuzes, zowel privé- als werkgerelateerd." - 23-12-2019 00:00

"Door te werken met (steeds nieuwe) persoonlijke coachingsvragen worden de trainingsdagen en intervisiebijeenkomsten zeer effectief voor het … alles lezen - 23-12-2019 00:00

starstarstarstarstar_half
A. Heijes
9
Leertraject Coachen van collega's

"Het is best een pittige training die veel van jou als cursist vraagt. Dat moet je je wel realiseren voordat je er aan begint. Ik geef de trainer van deze cursus een 9. De organisatie waardeer ik met een 8. De accommodatie krijgt van mij een 8." - 19-12-2019 00:00

"Het is best een pittige training die veel van jou als cursist vraagt. Dat moet je je wel realiseren voordat je er aan begint. Ik geef de tra… alles lezen - 19-12-2019 00:00

starstarstarstarstar_border
Immers, Arnold
8
Leertraject Coachen van collega's

"De opzet van de training, de grootte van de groep en de inzet van de trainster maakt dat het voor mij een succes is geworden. De trainer geef ik een 8." - 18-12-2019 00:00

"De opzet van de training, de grootte van de groep en de inzet van de trainster maakt dat het voor mij een succes is geworden. De trainer g… alles lezen - 18-12-2019 00:00

starstarstarstarstar_half
Henzen, Annelinde
9
Leertraject Coachen van collega's

"De training heeft mij persoonlijk veel gebracht. Geweldig dat je hiervoor eigen coachingsvragen gebruikt en niet aan de hand van casussen/rolspellen aan de slag gaat. Het feit dat je het zelfde doorleeft als dat jouw coachees doen geeft de coachingstrajecten meer body. Geweldige ervaringen." - 18-12-2019 00:00

"De training heeft mij persoonlijk veel gebracht. Geweldig dat je hiervoor eigen coachingsvragen gebruikt en niet aan de hand van casussen/ro… alles lezen - 18-12-2019 00:00

starstarstarstarstar_half
Koos Ouwehand
Business Information Analyst - BIS BLS BIM Ink en BDM BSC
9
Leertraject Coachen van collega's

"Mix van theorie en praktijk en de intensieve samenwerking met mede-studenten is mij heel goed bevallen. Ik heb vooral veel over mezelf geleerd en tot inzicht gekomen dat ik meer wil en ga doen met coachen. Lesruimte was 3 van de 4 dagen niet prettig. Somber en donker." - 13-03-2019 07:24

"Mix van theorie en praktijk en de intensieve samenwerking met mede-studenten is mij heel goed bevallen. Ik heb vooral veel over mezelf gelee… alles lezen - 13-03-2019 07:24

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.