Veiligheidsladder NEN

Tijdsduur
Logo van Schreurs Groep B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Schreurs Groep B.V. biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch

Beschrijving

*Indien u meer informatie over deze cursus wenst, gelieve direct contact met ons opnemen via info@schreurs-groep.nl*

Steeds meer bedrijven beseffen dat het verbeteren van de veiligheid binnen de organisatie niet alleen geborgd kan worden door middel van procedures en instructies, maar dat ook het veiligheidsbewustzijn en het veiligheidsgedrag van de gehele organisatie hierbij een belangrijke rol spelen. Ook vanuit opdrachtgevers wordt vaker een eis gesteld aan de veiligheidscultuur binnen een bedrijf. Zowel ProRail als TenneT eisen van hun leveranciers dat ze laten zien op welk niveau de veiligheidscultuur binnen het bedrijf zit. Ook de deelnemers aan de Couvernance Code Veiligeheid in de B…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Veiligheidsbewustzijn, NEN, Veiligheidskunde, HVK (Hogere Veiligheidskunde) en MVK (Middelbare Veiligheidskunde).

*Indien u meer informatie over deze cursus wenst, gelieve direct contact met ons opnemen via info@schreurs-groep.nl*

Steeds meer bedrijven beseffen dat het verbeteren van de veiligheid binnen de organisatie niet alleen geborgd kan worden door middel van procedures en instructies, maar dat ook het veiligheidsbewustzijn en het veiligheidsgedrag van de gehele organisatie hierbij een belangrijke rol spelen. Ook vanuit opdrachtgevers wordt vaker een eis gesteld aan de veiligheidscultuur binnen een bedrijf. Zowel ProRail als TenneT eisen van hun leveranciers dat ze laten zien op welk niveau de veiligheidscultuur binnen het bedrijf zit. Ook de deelnemers aan de Couvernance Code Veiligeheid in de Bouw (GCVidB) hebben afgesproken dat zij zich laten certificeren op basis van de Veiligheidsladder en dat ook hun leveranciers hierin mee moeten.

De Basiscursus Veiligheidsladder behandelt de doelstelling, opzet en inhoud van de Veiligheidsladder, en maakt inzichtelijk hoe bedrijven aan de slag kunnen met de Veiligheidsladder als instrument voor het meten en verbeteren van de veiligheidscultuur binnen de organisatie. Ook wordt ingegaan op de begrippen houding en gedrag en worden handvatten geboden voor de implementatie van een verbetercultuur. De Basiscursus Veiligheidsladder richt zich voornamelijk op bedrijven die een ambitie hebben op Trede 2 en Trede 3.

Op dag 2 van de cursus wordt een verdieping aangeboden met betrekking tot de diverse meet- en verbeterinstrumenten in de Veiligheidsladder. Aan bod komen het onderzoeken van ongevallen en incidenten, het uitvoeren van observatierondes, werkomgevingsinspecties en praktijkbeoordelingen alsmede het uitvoeren van interne gedragsaudits. Hiernaast wordt ingegaan op de mogelijkheden van het verbeteren van de Veiligheidscultuur binnen de organisatie.

Doelgroep 

Voor iedereen die binnen zijn/haar werkzaamheden de ambitie heeft zich minimaal te bevinden op trede 2 of hoger.

Locatie

Seats2Meet, centraal station van 's-Hertogenbosch

Kosten

Kosten voor deze cursus bedragen €1.425,- (excl. BTW)

Duur

2 dagen van 09:00 - 16:00 uur

Dagprogramma

Dag 1: Basiscursus Veiligheidsladder NEN

 • wat is de Veiligheidsladder
 • toepassingsgebied
 • opbouw en inhoud van de VL
 • toelichting lastige begrippen in de VL
 • veiligheidsgedrag en -cultuur
 • implementatie van de veiligheidsladder

 Dag 2 (verdieping): meten en verbeteren met de Veiligheidsladder

 • tools voor het meten van houding en gedrag
 • analyse van meldingen, incidenten en ongevallen
 • het uitvoeren van werkomgevingsinspecties
 • het uitvoeren van gedragsobservaties
 • het uitvoeren van praktijkbeoordelingen
 • het uitvoeren van gedragsaudits
 • het veranderen van de veiligheidscultuur

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Schreurs Groep B.V., om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.