Verhalende journalistiek

Niveau
Tijdsduur
Logo van Scriptplus

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Scriptplus biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Amsterdam

Beschrijving

Cursussen voor professionele schrijvers & professionals die veel schrijven.

De wereld verandert en de manier waarop mensen daarover schrijven verandert mee. Waar voorheen kale feiten het belangrijkst waren, komen daar tegenwoordig verhalen van individuele personen of groepen bij. Alles staat of valt bij het perspectief: vertel je een verhaal vanuit jezelf, vanuit iemand anders, of juist met een zekere afstand tot de betrokkenen? Ook voor journalisten is een dergelijke aanpak steeds belangrijker geworden. Om te concurreren met nieuwsjagers en het internet, bekwamen ze zich steeds meer in spannende, beeldende en menselijke verhalen. In zulke artikelen kruipt de lezer onder de huid van een hoofdpersoon, of belicht je een aspect dat in de reguliere verslaggeving steevas…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Cursussen voor professionele schrijvers & professionals die veel schrijven.

De wereld verandert en de manier waarop mensen daarover schrijven verandert mee. Waar voorheen kale feiten het belangrijkst waren, komen daar tegenwoordig verhalen van individuele personen of groepen bij. Alles staat of valt bij het perspectief: vertel je een verhaal vanuit jezelf, vanuit iemand anders, of juist met een zekere afstand tot de betrokkenen? Ook voor journalisten is een dergelijke aanpak steeds belangrijker geworden. Om te concurreren met nieuwsjagers en het internet, bekwamen ze zich steeds meer in spannende, beeldende en menselijke verhalen. In zulke artikelen kruipt de lezer onder de huid van een hoofdpersoon, of belicht je een aspect dat in de reguliere verslaggeving steevast wordt vergeten.

Het genre Verhalend Schrijven

Tijdens deze interactieve cursus Verhalend Schrijven leer je hoe je van naakte gegevens een lopend verhaal maakt dat beklijft – zonder de waarheid geweld aan te doen. Je leert hoe je van bronnen personen van vlees en bloed maakt, hoe je gebeurtenissen omvormt tot filmische scènes, en hoe je gegevens tot een dwingende structuur met spanningsopbouw omsmeedt. Ook aan bod komen dialogen, perspectief en schrijfstijl: allemaal elementen waar je als tekstschrijver je lezers een plezier doet en daarmee zelf voordeel mee kunt doen. Zo worden verhalen beeldender en indringender, menselijker en spannender. Dat is verhalend schrijven (ook wel literaire journalistiek, storytelling of verhalende non-fictie).

Wat leer je in de cursus Verhalend Schrijven?

In zes workshops van twee-en-een-half uur leer je omgaan met de gereedschappen van het verhalend schrijven. Waar komen ze vandaan, en vooral: wat kún je ermee? Welke bestaan er en vooral: wat dóe je ermee? Zo wordt wat je leert in deze cursus direct toegepast. Je bedenkt een onderwerp (of liever nog vóórdat je aan de cursus begint) en een invalshoek; je begint met de research en maakt eventuele interviewafspraken. Zo werk je aan de bouwstenen van je verhaal. In de zesde en laatste workshop presenteer je de eindopdracht. Deze bestaat uit het verhaal dat je in de cursus hebt geschreven. Dan heb je je bekwaamd in de belangrijkste schrijftechnieken van het verhalend schrijven.

Voor wie?

De cursus Verhalende journalistiek is bestemd voor iedereen met enige schrijfervaring of ambities in de richting van de verhalende journalistiek. Omdat de uitwerking in hoge mate persoonlijk is, heeft in principe iedereen (ongeacht ervaring) er baat bij. Wil je meer mensen pakken met jou verhaal door beeldend schrijven en heb je enige schrijfervaring, meld je dan aan voor deze cursus.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze adviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heeft u nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.