Reorganisatie en arbeidsrechtelijke aandachtspunten**, Financieel, insolventie en ondernemingsrecht

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Sdu Opleidingen & Events
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Sdu Opleidingen & Events heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 1 ervaring)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeBreukelen
17 mrt. 2022

Beschrijving

Door veranderde marktomstandigheden of tegenvallende bedrijfsresultaten zien veel bedrijven zich vaak genoodzaakt om hun organisatie kritisch onder de loep te nemen en waar nodig te reorganiseren. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kunnen dit lange en ingewikkelde trajecten zijn, die moeten worden doorlopen waarbij met veel verschillende zaken rekening moet worden gehouden. Wat zijn de belangrijkste regels die u in acht moet nemen als er ontslagen gaan vallen? In tegenstelling tot het verleden kunnen ontslagaanvragen bij reorganisaties nu alleen bij het UWV ingediend worden. Hoe werkt dit en welke procedures moeten daarbij worden gevolgd? Wat is de status van een sociaal plan bij een…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Reorganisatie, Sociaal plan, Insolventierecht / Faillissementsrecht / WSNP, Ondernemingsrecht en Reïntegratie.

Door veranderde marktomstandigheden of tegenvallende bedrijfsresultaten zien veel bedrijven zich vaak genoodzaakt om hun organisatie kritisch onder de loep te nemen en waar nodig te reorganiseren. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kunnen dit lange en ingewikkelde trajecten zijn, die moeten worden doorlopen waarbij met veel verschillende zaken rekening moet worden gehouden. Wat zijn de belangrijkste regels die u in acht moet nemen als er ontslagen gaan vallen? In tegenstelling tot het verleden kunnen ontslagaanvragen bij reorganisaties nu alleen bij het UWV ingediend worden. Hoe werkt dit en welke procedures moeten daarbij worden gevolgd? Wat is de status van een sociaal plan bij een reorganisatie? En wanneer en hoe benadert u de bonden en de ondernemingsraad?

Tijdens deze cursus nemen ervaren docenten de belangrijkste regelgeving, aandachtspunten en procedures bij reorganisaties met u door. U leert een reorganisatietraject in goede banen te leiden en af te ronden en valkuilen te vermijden. Uiteraard krijgt actuele jurisprudentie rondom reorganisaties daarbij uitgebreid de aandacht. In het programma is voldoende tijd gereserveerd voor interactie en het stellen van vragen. 

Bestemd voor:
 advocaten en (bedrijfs)juristen

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.