Jaaropleiding Management Assistent Master

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Secretary Management Institute
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Secretary Management Institute heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 239 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeLa Vie Utrecht & online
10 mrt. 2022 tot 9 feb. 2023

Beschrijving

Dit wordt jouw persoonlijk professioneel groeitraject

Door de unieke Management Assistent Master maak je een gigantische stap in jouw ontwikkeling en vergroot je jouw waarde voor je organisatie.

 • Persoonlijk: verbeter je eigen kennen en kunnen. Je leert veel over jezelf, ontwikkelt een stabielere persoonlijkheid en maakt keuzes die goed voelen. Je weet hoe je anderen positief beïnvloedt en je komt sneller tot de kern.
 • Professioneel: verbeter jouw organisatie. Jouw persoonlijke groei zorgt ook voor professionele groei. Je komt met onderbouwde initiatieven, denkt mee op MT- en directieniveau en handelt meer (managers)taken succesvol af. Je bereidt beleidsstukken voor en denkt mee met je mana…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Dit wordt jouw persoonlijk professioneel groeitraject

Door de unieke Management Assistent Master maak je een gigantische stap in jouw ontwikkeling en vergroot je jouw waarde voor je organisatie.

 • Persoonlijk: verbeter je eigen kennen en kunnen. Je leert veel over jezelf, ontwikkelt een stabielere persoonlijkheid en maakt keuzes die goed voelen. Je weet hoe je anderen positief beïnvloedt en je komt sneller tot de kern.
 • Professioneel: verbeter jouw organisatie. Jouw persoonlijke groei zorgt ook voor professionele groei. Je komt met onderbouwde initiatieven, denkt mee op MT- en directieniveau en handelt meer (managers)taken succesvol af. Je bereidt beleidsstukken voor en denkt mee met je manager.

Je toont dit aan met het diploma op HBO+ niveau: een waardevolle aanvulling op je CV. Wanneer we aan deelnemers vragen What’s in it for you?, antwoorden ze vol overtuiging: 'Een leukere baan met meer inhoud en een enthousiaste manager die veel meer taken en verantwoordelijkheden aan mij overlaat.'

Bekijk het 10-daagse programma

 

Jouw resultaat na één jaar

Je maakt een gigantische stap in jouw ontwikkeling. Je versterkt je positie als assistant op hoog niveau binnen jouw organisatie. Na afloop van deze jaaropleiding:

 • fungeer jij als sparringpartner van je manager
 • sta jij sterker in je schoenen
 • ondersteun jij je manager in het nemen van bedrijfsbrede beslissingen
 • anticipeer jij proactief en komt zelf met initiatieven
 • versterk jij je positie binnen de organisatie
 • leg jij meer verbanden tussen diverse afdelingen

Handig: download de brochure voor een compleet en printbaar overzicht van deze opleiding

 

Veranker jouw groei tijdens én na de Management Assistent Master

Door de interactieve lessen, concreet studiemateriaal, jouw leerdoelen, verdieping in actuele ontwikkelingen een werken aan praktijkopdrachten pas je de nieuw verworven kennis, inzichten en vaardigheden direct toe in jouw dagelijkse praktijk.

 • Praktijkopdrachten: pas het geleerde direct toe

  Drie weken voor aanvang van de eerste lesdag ontvang je jouw voorbereidingsopdracht. Iedere lesdag start met een concrete praktijkopdracht, die je tijdens de komende maand uitvoert. De praktijkopdracht is gekoppeld aan het thema van de les en is prima uitvoerbaar tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden. Houd ermee rekening dat je per lesdag minstens 20 uur voorbereiding en nawerk nodig hebt.

 • Reflectie naar je leerdoelen

  Iedere lesdag begint met een korte reflectie op de uitgevoerde praktijkopdrachten van de vorige lesdag, waarbij steeds de koppeling met jouw leerdoelen wordt gelegd. De lessen en praktijkopdrachten staan in verbinding met jouw leerdoelen.

 • Persoonlijke coaching van de docent

  Het tempo van de opleiding ligt hoog. De hele opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van docent Diana Mouw-van Riel, ook op afspraak voor en na de lessen. In de online leeromgeving vind je informatie over de opleiding en opdrachten. Voor aanvang van de opleiding ontvang je een inlogcode en een uitnodiging om jouw profiel aan te maken.

 • Business paper (miniscriptie): professioneel advies voor jouw organisatie

  Jouw leerdoelen, praktijkopdrachten en professioneel advies over een managementvraagstuk binnen jouw organisatie bundel je in een waardevolle business paper. Vaak wordt het advies hieruit deels of zelfs geheel door de organisatie overgenomen. Ook geef je door deze paper blijk van jouw kennis en kunde van management & organisaties en je zet jezelf als professional intern op de kaart.

 • Memorandum: persoonlijke leidraad voor lastige situaties in de toekomst
  Gedurende de hele opleiding houd je een memorandum bij. Daarin noteer je zaken die belangrijk zijn voor jouw groeiproces. Dit geeft je inzicht in de route die je volgt tijdens de opleiding en de manier waarop je omgaat met eventuele kuilen of hobbels op je pad. Hierdoor sta je sterker in je schoenen, weet je om te gaan met weerstand en blokkades en ben je een sparringpartner op hoog niveau.

 

Is deze jaaropleiding your next step?

De Management Assistent Master past perfect bij je, als:

 • je senior in je functie bent, ambitieus bent en je zaken goed op orde hebt;
 • je communiceert op gelijkwaardig niveau met je manager en je wilt hier excelleren;
 • je geen tijd hebt voor een 4-jarige bacheloropleiding, maar wél op dat niveau en met die kennis wilt groeien;
 • je minimaal 8 tot 10 jaar werkervaring en HBO denk- en werkniveau hebt.

 

Tip: stel je vraag

Twijfel je of deze jaaropleiding interessant is voor jou? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Marjan via 040 - 2 974 947. Zij helpen je verder en regelen - indien gewenst - een telefonische intake met de docent.

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze jaaropleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor! Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen: in dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel.

 

Wat zeggen andere seniors die de opleiding gevolgd hebben?

Lees de persoonlijke blogs:

 • De ontdekkingsreis van Tanja Dijk 
 • Geslaagd met het hoogste punt ooit: het verhaal van Simone van Gerwen
 • Het effect van een secretaresse opleiding
 • Een jaar na de opleiding Secretary Management Master
 • Willen is kunnen: de loopbaan van Janneke Sluiter
 • Met dit voorwoord inspireerde directiesecretaresse Marianne haar collega’s (Of: Lees meer voorwoorden uit scripties)

Of lees enkele reviews:

'In de loop van de tijd ben ik mij bewust geworden van het feit dat ik meer in mij heb dan ik zelf voor mogelijk heb gehouden. Daarnaast vond ik het delen van ervaringen en informatie met mijn medecursisten heel waardevol. De diversiteit aan onderwerpen maakt dat ik nu heel anders naar onze organisatie kijk. Ik heb me de organisatie meer eigen gemaakt waardoor ik mijn manager in de toekomst nog beter kan ondersteunen. Ik heb een fantastisch jaar gehad!'

'Ongelooflijk wat je in een jaar kunt leren, de inzichten die je krijgt in het bedrijf waar je werkt en wat voor resultaat dit oplevert voor jezelf en het bedrijf. Dat alles onder de deskundige begeleiding van Hanneke, die je uitdaagt en inspireert, alles in een prima sfeer, met medestudenten van hetzelfde niveau uit totaal verschillende bedrijven. Interessant, leerzaam, verrijkt, verdiept. Goed voor je zelfvertrouwen en ontwikkeling. Een ervaring die ik niet had willen missen. De investering in uren is meer dan wordt aangegeven, maar is wat het je oplevert zeker waard.'

Lees meer reviews

 

Na afloop van iedere opleiding of congres ontvang je het certificaat met studiepunten (2 studiepunten per dag). Als je 12 studiepunten hebt gehaald, ontvang je het SMI Assistant Degree. Hiermee laat je zien dat je het belangrijk vindt continu te investeren in jezelf en jouw ontwikkeling. Dit wordt ook meer en meer van je verwacht en is dus erg interessant voor jouw organisatie én CV!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.