Opleiding Psychologie voor de managementassistent

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Secretary Management Institute
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Secretary Management Institute heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 239 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeLa Vie Utrecht & online
5 apr. 2022 tot 31 mei. 2022

Beschrijving

Functioneer zakelijk beter door 5 competenties

 1. Groei door zelfkennis
 2. Weet wat je wilt en kunt door zelfontwikkeling
 3. Ga beter om met lastige situaties door flexibel reageren
 4. Werk beter samen met verschillende personen
 5. Doorbreek gewoontes door zelfsturing

Je leert de ander én jezelf beter kennen. Je schat situaties beter in waardoor je direct komt met de oplossing. Je werkt met veel zelfvertrouwen en dat straal je uit! Je oefent jouw functie met meer plezier en professionaliteit uit.

'Tijdens de opleiding leer je met behulp van psychologische concepten naar je eigen handelen te kijken. Waarom doe je iets en kan het ook anders? Je krijgt feedback van je medecursisten en Manon Bongers. Ze…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Management assistent, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Psychologie, Zelfontwikkeling en Secretaresse.

Functioneer zakelijk beter door 5 competenties

 1. Groei door zelfkennis
 2. Weet wat je wilt en kunt door zelfontwikkeling
 3. Ga beter om met lastige situaties door flexibel reageren
 4. Werk beter samen met verschillende personen
 5. Doorbreek gewoontes door zelfsturing

Je leert de ander én jezelf beter kennen. Je schat situaties beter in waardoor je direct komt met de oplossing. Je werkt met veel zelfvertrouwen en dat straal je uit! Je oefent jouw functie met meer plezier en professionaliteit uit.

'Tijdens de opleiding leer je met behulp van psychologische concepten naar je eigen handelen te kijken. Waarom doe je iets en kan het ook anders? Je krijgt feedback van je medecursisten en Manon Bongers. Ze leert je onder andere om de controle los te laten, wat heel moeilijk is voor mij. Haar boek ‘Dealen met je baas’ staat vol interessante anekdotes en tips over (samen)werken op kantoor. Als je jezelf beter wilt leren kennen en wilt ‘groeien’, raad ik deze opleiding ten zeerste aan.' Jeanette Balvers - Directiesecretaresse BOIP (Benelux Office for Intellectual Property)

Bekijk het volledige programma

 

Resultaat na deze opleiding

• Je geeft op een goede manier feedback
• Je past vier interactiepatronen toe, met succes
• Je weet de juiste sfeer te creëren in gesprekken
• Je gaat gesprekken aan zonder het zenuwachtige gevoel
• Je hebt meer invloed en komt krachtig over

Tijdens de opleiding wordt je een spiegel voorgehouden en dat kan best confronterend zijn. Het geeft vooral heel veel inzichten. Hoe meer je je open durft te stellen des te meer effect heeft de opleiding op jouw ontwikkeling. De dagen zijn intensief, dynamisch, interactief en erg leerzaam. Je staat versteld van het resultaat!

 

Trainer Manon Bongers houdt je op respectvolle wijze een spiegel voor

Manon Bongers behoort tot de toptrainers van Nederland op het gebied van ‘Management en persoonlijke groei’. Haar focus: bewustzijn van je eigen en andermans persoonlijkheid om de effectiviteit van denken, voelen en handelen te vergroten. Manon is door meer dan 200 management assistentes gewaardeerd met een 8,6!

Tijdens de opleiding houdt zij je op levendige en doortastende wijze een spiegel voor. Manon behandelt op een interactieve manier de theorie afgewisseld met ervaringsoefeningen. Ze geeft je suggesties en adviezen om jouw functie met nog meer professionaliteit en plezier uit te oefenen. Om persoonlijk te kunnen werken is er een maximum van 14 personen voor de opleiding.

Enkele reacties (lees alle reacties):

 • Angélique Heijnen, managementassistent facilitair bedrijf, Treant Zorggroep: 'Zeer leerzaam. De opleiding heeft me behoorlijk aan het denken gezet en mede door praktijkoefeningen inzicht gegeven in mijn eigen handelen. Manon geeft positieve feedback, dat heb ik als zeer prettig ervaren. De eerste twee bijeenkomsten via Zoom gevolgd, de laatste drie 'live' en dat vond ik zelf erg fijn.'
 • Lisette Petit: 'Ik ben tot enorm veel inzichten gekomen die ik stapsgewijs ga uitwerken en uitvoeren. Ik vond in deze coronatijd e.e.a. zeer goed opgepakt om de opleiding ook online te kunnen volgen. Blij dat ik dit heb gedaan. Manon; dank je wel hiervoor!'
 • Astrid: 'Ik heb nu echte handvatten om bepaalde situaties en personen anders te benaderen en er zelf veel minder last van te hebben. De spiegel heeft me veel opgeleverd!'

 

Is deze opleiding psychologie iets voor jou?

Deze opleiding is ontwikkeld voor management assistenten die over minimaal 5 jaar werkervaring en een HBO werk- en denkniveau beschikken. Je wilt weten hoe je overkomt op anderen en leren hoe je situaties en mensen kunt beïnvloeden en sturen. Je wilt de communicatie en samenwerking met anderen optimaliseren. Je staat steviger in jouw schoenen na afloop.

Door een intakeformulier verhelder je jouw ontwikkelvragen en leerdoelen en wordt de opleiding afgestemd op jou als persoon en jouw praktijksituatie.

Heb je vragen of hulp nodig bij het maken van deze keuze? Neem vrijblijvend contact op met onze opleidingsadviseur, Marjan Muller, telefoon: 040-2 974 947 of e-mail: opleidingsadvies@secretary.nl. Marjan geeft je graag persoonlijk advies!

Download de brochure in PDF (tip: dit is handig als je alle informatie overzichtelijk wilt uitprinten)

 

Inclusief diploma en studiepunten voor het SMI Degree

Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en jouw inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van deze opleiding het diploma Psychologie voor de Management Assistent van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.

Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Cadeau voor iedere deelnemer

Bij deelnamen aan de opleiding Psychologie voor de management assistent ontvang je nu gratis het boek Dealen met je baas! Dit boek helpt je jouw werkrelaties te versterken door meer inzicht in jezelf, in je leidinggevende en in je collega's te krijgen. Het boek is geschreven door de docent van deze opleiding Manon Bongers.

 

Zo overtuig je jouw manager!

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn! 

Na afloop van iedere opleiding of congres ontvang je het certificaat met studiepunten (2 studiepunten per dag). Als je 12 studiepunten hebt gehaald, ontvang je het SMI Assistant Degree. Hiermee laat je zien dat je het belangrijk vindt continu te investeren in jezelf en jouw ontwikkeling. Dit wordt ook meer en meer van je verwacht en is dus erg interessant voor jouw organisatie én CV!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.