Opleiding Senior Management Assistent

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van Secretary Management Institute
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Secretary Management Institute heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 239 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeLa Vie Utrecht & online
5 apr. 2022 tot 14 jun. 2022

Beschrijving

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling als managementassistent

Je wilt beter worden in je vak, jezelf verder ontwikkelen in de rol van adviseur, groeien in jouw persoonlijkheid en steviger in je schoenen staan. Kortom: je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Als je vindt dat het tijd is om deze stap te maken, is de opleiding Senior Management Assistent perfect voor je. Je leert krachtige vaardigheden zoals: 

 • Sterker communiceren
 • Sneller iets voor elkaar krijgen door inzicht in jezelf en de ander
 • Leren Uilen: afstand nemen van emotie en oordeel
 • Professioneel reageren
 • Makkelijker en sneller beslissingen nemen: weg met die twijfel

Bekijk het volledige programma

Dit is de populairste…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Werk aan je persoonlijke ontwikkeling als managementassistent

Je wilt beter worden in je vak, jezelf verder ontwikkelen in de rol van adviseur, groeien in jouw persoonlijkheid en steviger in je schoenen staan. Kortom: je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling.

Als je vindt dat het tijd is om deze stap te maken, is de opleiding Senior Management Assistent perfect voor je. Je leert krachtige vaardigheden zoals: 

 • Sterker communiceren
 • Sneller iets voor elkaar krijgen door inzicht in jezelf en de ander
 • Leren Uilen: afstand nemen van emotie en oordeel
 • Professioneel reageren
 • Makkelijker en sneller beslissingen nemen: weg met die twijfel

Bekijk het volledige programma

Dit is de populairste opleiding van de afgelopen jaren en niet voor niets beoordeeld met een 9,6. 'Het is een opleiding die mij heeft wakker geschud en heeft geïnspireerd om kritisch mijn gedrag en communicatie onder de loep te nemen.' Lees meer reviews

 

Opleiding Senior Management Assistent: leren op HBO-niveau

Tijdens de opleiding leer je in 5 dagen:

 1. Beïnvloeden en communiceren - Geen trucjes, maar verandering van binnenuit
 2. Adviseren met zelfvertrouwen - Zelfverzekerd aan tafel
 3. Kantoorpolitiek & Real power
 4. Coach de manager - Wat is jouw toegevoegde waarde?
 5. Persoonlijk profileren met jouw talent - Werk aan je 'IK'-merk

Download de brochure in PDF (tip: dit is handig als je alle informatie overzichtelijk wilt uitprinten)

Omdat je intensief werkt aan jouw ontwikkeling, krijg je het diploma Senior Management Assistent. Hiermee laat je zien dat je werkt en denkt op HBO-niveau: een mooie aanvulling op je CV en LinkedIn profiel!

 

Is deze opleiding iets voor jou?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze management assistent, (directie)secretaresse en personal assistant met ruime werkervaring in het secretaressevak. Na al die jaren wil je aantonen dat je op HBO-niveau werkt en denkt, je wilt groeien in jouw persoonlijkheid en je wilt jezelf verder ontwikkelen in de rol van adviseur.

De opleiding Senior Management Assistent is niets voor jou als je niet wilt leren hoe je met meer lef communiceert en jezelf profileert. Je blijft graag doen wat je doet en dat is ok.

Wil je overleggen of de opleiding interessant is voor jou? Twijfel je of het niveau aansluit bij jouw ervaring? Of heb je een andere vraag? Neem direct contact op met onze opleidingsadviseur Marjan Muller op 040 - 2 974 947. Marjan staat je graag te woord.

 

Inclusief diploma en studiepunten

 • Diploma
  Als je voldoet aan de aanwezigheidsnorm (80%) en je inzet is optimaal, ontvang je aan het einde van de opleiding het diploma Senior Management Assistent van Secretary Management Institute. Omdat je werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling, belonen wij dat daarnaast met 10 studiepunten.
 • Studiepunten voor het gewilde SMI Degree
  Bij 12 studiepunten heb je recht op het SMI Assistant Degree. Bij 24 studiepunten heb je recht op het SMI Top Assistant Degree en bij 40 studiepunten ontvang je het SMI Excellent Assistant Degree. Met ieder van deze diploma's maak jij jouw ervaring zichtbaar: erg interessant voor jouw organisatie en CV! Meer informatie over studiepunten en het SMI Degree

 

Zo overtuig je jouw manager

Twijfel je of jouw manager wel goedkeuring kan/wil geven voor deze opleiding? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is? Of vraag je je af of jouw opleidingsbehoefte wel groot genoeg is? Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Je bekijkt deze opleiding niet voor niets: jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor!

Wij helpen je om de drempel richting jouw manager weg te nemen. In dit blog geven we je 10 tips waarmee je je goed voorbereidt op het gesprek met jouw manager. Ook maak je jouw persoonlijke opleidingsvoorstel. Jouw manager móet daarna wel overtuigd zijn.

 

Ga nóg een stap verder met de vervolgopleiding Senior Management Assistent - Deel II

Vanuit deelnemers is veel vraag naar een verdieping op de opleiding Senior Management Assistent. Daarom hebben we samen met docenten Titia en Astrid de intensieve 2-daagse vervolgtraining 'Senior Management Assistent - Deel II' ontwikkeld. Deze training sluit perfect aan en geeft je een intensieve verdieping in persoonlijk leiderschap en drijfveren.

Dit vervolg is perfect als jij je rol verder wilt uitbouwen en ‘ja’ wilt durven zeggen tegen nieuwe taken die niet tot jouw standaard pakket behoren. Daarnaast krijg je inzicht jouw drijfveren: wat beweegt jou en wat weerhoudt jou?

 

Ook interessante opleidingen voor jou:

 • Opleiding Business Assistant
 • Opleiding Hoger Management Support
 • Opleiding Senior Assistant op strategisch niveau

Persoonlijke aandacht van topdocenten

De opleiding wordt verzorgd door topdocenten met jarenlange ervaring: Astrid Kies en Titia Huisman. Deze docentes hebben al aan honderden management ondersteuners opleidingen verzorgd. Ze kennen jouw vak als geen ander en worden steevast beoordeeld met een 9 of hoger. 'Geweldige docenten die op een natuurlijke manier de lesstof overbrengen.' (lees meer over de docenten). Enkele video-tips van Astrid:

Waar richt jij je aandacht op:

Pak jouw twijfeltaal aan:

Oordelen over een collega:

Goed om te weten: om je alle persoonlijke aandacht te geven, kunnen maximaal 14 assistants per editie deelnemen.

 

Online coaching - ondersteun jouw leerproces

Online werken en leren is niet meer weg te denken: alle antwoorden vind je tegenwoordig online. Zo is online coaching ook in opmars. Door gebruik te maken van de middelen van nu levert het je organisatie en jezelf direct tijd op. Daarom krijg je tijdens deze opleiding Senior Management Assistent een extra online coachgesprek: je ontvangt feedback en wordt extra ondersteund in jouw leerproces.

Op deze manier, door trainen en coachen te combineren, beklijft het geleerde nog meer. Hierdoor ben jij langer bezig met jouw persoonlijke ontwikkeling en dit levert altijd betere resultaten op. Vergelijk het met het behalen van je rijbewijs: alleen door daadwerkelijk in het verkeer rij-ervaring op te doen, word je een goede chauffeur.

Tijdens jouw coachgesprek bepaal je welk leerdoel jij wilt bespreken. Dit gesprek vindt plaats na de eerste dag (via ZOOM) en duurt een uur. Omdat het online is, kun jij het inplannen wanneer het jou uitkomt. Online coachen is efficiënt en effectief!

'Ik heb de twee online coach sessies als heel prettig ervaren. Het voordeel van online coachen is dat je geen rekening hoeft te houden met reistijd. Je plant makkelijk en snel een afspraak op een moment dat het jou uitkomt (in mijn geval 2 dagen)'.

 

Na afloop van iedere opleiding of congres ontvang je het certificaat met studiepunten (2 studiepunten per dag). Als je 12 studiepunten hebt gehaald, ontvang je het SMI Assistant Degree. Hiermee laat je zien dat je het belangrijk vindt continu te investeren in jezelf en jouw ontwikkeling. Dit wordt ook meer en meer van je verwacht en is dus erg interessant voor jouw organisatie én CV!

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.