UFT Fundamentals (Sogeti)

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

UFT Fundamentals (Sogeti)

Sogeti Nederland BV
Logo van Sogeti Nederland BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8 Sogeti Nederland BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8 (uit 16 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placevirtual
10 mei. 2022 tot 17 mei. 2022
Toon rooster
event 17 mei 2022, 09:00-16:30, virtual, Lesdag 2: UFT Fundamentals

Beschrijving

Toelichting over een aantal fundamentele principes rond testframeworks en testautomatisering binnen Agile. Geschikt voor iedereen die direct met testautomatisering te maken krijgt.

Dat testautomatisering niet eenvoudig is, is inmiddels bekend. Maar hoe testautomatisering uit te voeren en op te zetten is erg contextafhankelijk.

Test Automatisering in Micro Focus Unified Functional Testing (Micro Focus UFT voorheen van HP) is een veel gebruikte tool voor testautomatisering. Hoewel de tool faciliteiten biedt voor record & playback automatisering, gebruikt men in de praktijk veelal een framework. Dat framework heeft tot doel de code te organiseren, herbruikbaar te maken en het onderhoud te verg…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Python, PHP, Programmeren (algemeen), Perl Scripting en Big Data.

Toelichting over een aantal fundamentele principes rond testframeworks en testautomatisering binnen Agile. Geschikt voor iedereen die direct met testautomatisering te maken krijgt.

Dat testautomatisering niet eenvoudig is, is inmiddels bekend. Maar hoe testautomatisering uit te voeren en op te zetten is erg contextafhankelijk.

Test Automatisering in Micro Focus Unified Functional Testing (Micro Focus UFT voorheen van HP) is een veel gebruikte tool voor testautomatisering. Hoewel de tool faciliteiten biedt voor record & playback automatisering, gebruikt men in de praktijk veelal een framework. Dat framework heeft tot doel de code te organiseren, herbruikbaar te maken en het onderhoud te vergemakkelijken. Maar wat is nu zo’n framework, en hoe wordt dat opgezet?

In deze opleiding wordt Micro Focus UFT geïntroduceerd middels hands-on oefeningen. Cursisten bouwen ervaring op met scripten in UFT en ervaren de uitdagingen die dat met zich mee brengt. Het initiële script blijkt namelijk al snel veel onderhoud te vragen bij wijzigingen en dat is waar de complexiteit begint. Samen met de docent doorlopen de cursisten wijzigingen aan het script om het herbruikbaar en onderhoudbaar te maken, terwijl ze gevoed worden met theorie over het hoe en waarom dat zinvolle wijzigingen zijn. Daarbij wordt de rol van testautomatisering binnen Agile besproken.

..

.Dat testautomatisering niet eenvoudig is, is inmiddels bekend. Maar hoe testautomatisering aan te pakken en op te zetten is erg contextafhankelijk. Tijdens deze opleiding gebruiken we Micro Focus UFT als basis voor een aantal fundamentele principes rond testframeworks, testautomatisering binnen Agile en de organisatie eromheen. Dit stelt de cursist met zijn of haar team in staat weloverwogen keuzes te maken rond testautomatisering.

Na de opleiding begrijpt de cursist de principes waarop een goed framework gebouwd wordt. Cursisten worden bewust van uitdagingen, leren valkuilen te voorkomen en krijgen inzicht in wat er nodig is om testautomatisering met Micro Focus UFT goed op te zetten. Dat helpt niet alleen om richting te vinden in het vak van toolengineer, maar ook om de discussie te voeren met teamleden over de aanpak en het gewenste resultaat.

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die direct met testautomatisering te maken krijgt. Voor testers en toolengineers is het een gedegen introductie in de werking van UFT. Voor business analisten en scrummasters is het een onmisbaar inzicht in de uitdaging en organisatie van testautomatisering. Voor managers en product owners is het een hands-on kennismaking met een essentieel onderdeel van de waardeketen en biedt het veel handvaten voor het faciliteren van testautomatisering.

Algemene kennis van testen en programmeren is gewenst.

De opleiding is opgebouwd uit de volgende onderdelen:
· Geschiedenis Micro Focus Unified Functional Testing (UFT)
· Introductie in de verschillende stromingen binnen testautomatisering
· Introductie Record & Playback (met oefening)
· Data-driven maken van scripts (met oefening)
· Introductie lagenmodel voor testautomatisering als kader voor het data-driven maken
· Omgaan met variatie in testscripts (met oefening)
o If statements & loops
o Debuggen van scripts
o Herhaalbaar maken van testscripts
· Starten en stoppen van applicaties (met oefening)
· Verificatie (met oefening)
o Data-gedreven verificatie
o Gebruik van Regular Expressions voor flexibele controles
o Rapportage (met oefening)
· Introductie Descriptive Programming (met oefening)
o Directe DP verwijzing
o Description objects
o Zoeken met description objects
o Object repository vs descriptive programming
· Introductie Frameworks
o Basisprincipes foutafhandeling
o Basisprincipes libraries
o Basisprincipes opzetten framework

..

..

..

..

Sogeti Academy

Sogeti organiseert al sinds 2006 met succes opleidingen voor onze klanten en houdt actief de trends bij op het gebied van leervormen en leermethodes. Opleiden is een vak en onze docenten zijn goeroes in hun vakgebied met sterke educatieve kwaliteiten. Zij maken het volgen van een opleiding een prettige en leerzame ervaring. De slagingspercentages van Sogeti behoren tot de hoogste in de markt, maar wij geloven dat impact op de werkvloer het doel moet zijn. Daarom zijn onze opleidingen zeer interactief en onze docenten uitermate bekwaam in de brug slaan naar de (werk)praktijk van de deelnemers.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.