Boormeester gestuurd boren niv. 3

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats

Boormeester gestuurd boren niv. 3

SOMA Bedrijfsopleidingen
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 153 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHarderwijk
19 feb. 2024 tot 11 mrt. 2024

Beschrijving

De boormeester gestuurd boren heeft een centrale rol tijdens een boring. Hij zorgt ervoor dat er veilig in de grond kan worden gewerkt. Hij is verantwoordelijk voor het aanbrengen van horizontaal gestuurde boren en stuurt de assistent boormeester aan. Dit vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering, conform de gemeentelijke voorschriften en het bestek. Hij is verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van vergunningen. In de opleiding leert de deelnemer welke voorbereidingen nodig zijn, hoe hij de apparatuur bedient en onderhoudt tijdens het aanbrengen van verschillende typen en doorsneden leidingen. Ook de invloed van de ondergrond op het boorproces, boorvloeistoffen en handelen bij…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: .

De boormeester gestuurd boren heeft een centrale rol tijdens een boring. Hij zorgt ervoor dat er veilig in de grond kan worden gewerkt. Hij is verantwoordelijk voor het aanbrengen van horizontaal gestuurde boren en stuurt de assistent boormeester aan. Dit vereist een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering, conform de gemeentelijke voorschriften en het bestek. Hij is verantwoordelijk voor het tijdig aanvragen van vergunningen. In de opleiding leert de deelnemer welke voorbereidingen nodig zijn, hoe hij de apparatuur bedient en onderhoudt tijdens het aanbrengen van verschillende typen en doorsneden leidingen. Ook de invloed van de ondergrond op het boorproces, boorvloeistoffen en handelen bij calamiteiten komen aan bod. De opleiding is CKB erkend.

Voor wie?

Medewerkers die de ambitie hebben om leiding te geven tijdens een boring.

Toelatingeisen

Geen.

Inhoud

  • Horizontaal gestuurd boren (HDD)
  • Veiligheid
  • Bestek lezen
  • Voorbereiding boring
  • Organisatie voor werkzaamheden

Resultaat

De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. De cursist krijgt het MBO diploma niveau 3 als beide examens behaald zijn. Duur 4 dagen, inclusief theorie-examen. Exclusief praktijkexamen op locatie

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.