Containerheftruck Chauffeur Basis en Herhaling

Tijdsduur

Containerheftruck Chauffeur Basis en Herhaling

SOMA Bedrijfsopleidingen
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,4 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,4 (uit 144 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De containerheftruck is bedoeld voor het laden en lossen van containers en voor het verplaatsen van containers op een op- en overslaglocatie. Aan de containerheftruck is een schuifspreader of een toploader bevestigd om containers mee op te pakken. Containers worden via de containerheftruck aan- en afgeleverd aan bijvoorbeeld vrachtauto, railwagons, terminaltrekkers of voor de overslag op schepen. Aan chauffeurs van containerheftrucks worden hoge eisen gesteld om veilig en verantwoord te werken. Het is daarom van belang dat chauffeurs van een containerheftruck conform Arbowetgeving voldoen aan de meest recente veiligheidseisen en een goede opleiding c.q. instructie hebben gehad. Bij een posit…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Chauffeur, Heftruckcertificaat, Rijbewijs / Rijles, Digitale tachograaf en Veilig werken langs de weg.

De containerheftruck is bedoeld voor het laden en lossen van containers en voor het verplaatsen van containers op een op- en overslaglocatie. Aan de containerheftruck is een schuifspreader of een toploader bevestigd om containers mee op te pakken. Containers worden via de containerheftruck aan- en afgeleverd aan bijvoorbeeld vrachtauto, railwagons, terminaltrekkers of voor de overslag op schepen. Aan chauffeurs van containerheftrucks worden hoge eisen gesteld om veilig en verantwoord te werken. Het is daarom van belang dat chauffeurs van een containerheftruck conform Arbowetgeving voldoen aan de meest recente veiligheidseisen en een goede opleiding c.q. instructie hebben gehad. Bij een positieve afsluiting van de praktijkbeoordeling ontvangt de deelnemer een certificaat.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor werknemers die de Containerheftruck (gaan) bedienen.

Toelatingeisen

Geen.

Inhoud

Theorie/praktijk

 • Arbowetgeving
 • Veiligheidsinstructies
 • Voor- en eindcontrole
 • Bediening
 • Aan- en afkoppelen
 • Laden, lossen en verplaatsen
 • Stabiliteit
 • Onderhoud en storingen
 • Noodprocedures
 • Bedrijfsregels

Resultaat

De cursus wordt afgesloten met een praktijkbeoordeling. Bij een positief resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig.

Combinatie

Deze cursus kan ook worden gecombineerd met het veilig werken met de reachstacker en / of terminaltrekker.

Duur

Afhankelijk van de ervaring.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Chauffeur.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.