Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten (R-DLP)

Tijdsduur
Locatie
Op locatie
Startdatum en plaats
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,7 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 6,7 (uit 34 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

placeHarderwijk
16 nov. 2021 tot 23 nov. 2021
placeHarderwijk
14 dec. 2021 tot 21 dec. 2021
placeDen Bosch
13 jan. 2022 tot 20 jan. 2022
placeHarderwijk
15 feb. 2022 tot 22 feb. 2022
placeDen Bosch
15 mrt. 2022 tot 22 mrt. 2022
placeHarderwijk
14 apr. 2022 tot 21 apr. 2022
placeDen Bosch
11 mei. 2022 tot 18 mei. 2022
placeHarderwijk
15 jun. 2022 tot 22 jun. 2022
placeDen Bosch
28 jun. 2022 tot 5 jul. 2022
placeHarderwijk
14 sep. 2022 tot 21 sep. 2022

Beschrijving

Werkvoorbereiding, wetgeving en communicatie zijn belangrijke aspecten in het werk van medewerkers die werkzaam zijn bij bodemsaneringen en baggerwerken. Daarbij kan door adequate kennis omtrent veiligheidsklassen en de daarbij wettelijk vereiste pakketten van maatregelen de inzet van een (externe) veiligheidskundige worden beperkt. Bovendien stelt de CROW-publicatie 400 opleidingseisen aan leidinggevenden op het gebied van veilig en gezond werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water.

Aanvullend op de reguliere DLP wordt verlangd dat de R-DLP in staat is betrouwbare bodemvocht- en luchtkwaliteitsmetingen uit te voeren. De taken en verantwoordelijkheden van de R-DLP zi…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: DLP, Operationeel management, Leidinggeven, Veiligheidstrainingen (overzicht) en Vrijwilligersmanagement.

Werkvoorbereiding, wetgeving en communicatie zijn belangrijke aspecten in het werk van medewerkers die werkzaam zijn bij bodemsaneringen en baggerwerken. Daarbij kan door adequate kennis omtrent veiligheidsklassen en de daarbij wettelijk vereiste pakketten van maatregelen de inzet van een (externe) veiligheidskundige worden beperkt. Bovendien stelt de CROW-publicatie 400 opleidingseisen aan leidinggevenden op het gebied van veilig en gezond werken in of met verontreinigde grond en verontreinigd (grond)water.

Aanvullend op de reguliere DLP wordt verlangd dat de R-DLP in staat is betrouwbare bodemvocht- en luchtkwaliteitsmetingen uit te voeren. De taken en verantwoordelijkheden van de R-DLP zijn beduidend zwaarder dan die van de DLP. Volg R-DLP in 2 dagen!

Cursus volgens de nieuwe richtlijnen van de CROW-publicatie 400

De cursus Deskundig leidinggevende projecten is een eendaagse cursus geschikt voor operationeel leidinggevenden die te maken kunnen krijgen met licht verontreinigde grond(water) en baggerwerken. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor deskundigen op het gebied van bodemonderzoek en bodemsanering. De cursus wordt gegeven volgens de nieuwe richtlijnen van CROW-publicatie 400. Alle wettelijke en verplichte kennis die een DLP moet weten komen aan bod. Voorafgaand aan de studie is het belangrijk dat je de CROW-publicatie 400 goed hebt bestudeerd. Wij rekenen ongeveer zeven uur zelfstudie die je nodig hebt om de publicatie door te nemen. Bestel de CROW-publicatie 400 bij SOMA Bedrijfsopleidingen voor € 127,50,- (excl. btw). En vergeet niet deze publicatie mee te nemen naar de cursusdag!

Examentraining gasmeten

Wilt u zich goed voorbereiden op het R-DLP praktijkexamen, neem dan een kijkje bij "Examentraining incl. gasmeten voorbereiding R-DLP examen".

Voor wie?

Gewenst mbo-niveau 4, leidinggevende ervaring, ervaring in het werken in of met sterk verontreinigde grond, of een DLP opleiding die voldoet aan de eind- en toetstermen van de CROW P400 of P132.

Toelatingeisen

Geen.

Inhoud

Toets- en eindtermen "Geregistreerd Deskundig Leidinggevende Projecten" (DLP-R) bij Werken in of met verontreinigde bodem:

Algemeen

 • De examenkandidaat is in staat om CROW-publicatie 400 in de praktijk op projectniveau toe te passen.

Wettelijk kader

 • De examenkandidaat kan de wet- en regelgeving geldend bij het uitvoeren van werkzaamheden waarvoor deze richtlijn is bedoeld, benoemen.
 • De examenkandidaat is bekend met de taken van de veiligheidskundigen en weet wanneer welke veiligheidskundige ingezet moet worden.
 • De examenkandidaat kan de beschermingsniveaus volgens de arbeidshygiënische strategie zoals beschreven in deze richtlijn toepassen.

Voorbereiding

 • De examenkandidaat kan de diverse fasen uit een bouwproces reproduceren inclusief de daarbij behorende verantwoordelijken/probleemeigenaren.

Onderzoek/ontwerp

 • De examenkandidaat kan de informatiebronnen die leiden tot een risicobeoordeling raadplegen en toepassen ten aanzien van de humane ernstig risicowaarde.

Taken

 • De examenkandidaat kan de taken van een deskundig leidinggevende projecten reproduceren, toelichten en toepassen.
 • De examenkandidaat is in staat een V&G-plan te begrijpen en de hierin genoemde maatregelen toe te passen.
 • De examenkandidaat kan de status van het bij de werkzaamheden gebruikte materieel, materiaal en de persoonlijke beschermingsmiddelen controleren op juistheid en bruikbaarheid.
 • De examenkandidaat is in staat om werknemers en derden die de verontreinigde zone moeten betreden voorlichting en instructie te geven over de risico’s en de te treffen maatregelen.
 • De examenkandidaat is in staat om aanwezigen effectief aan te spreken op hun gedrag binnen en, waar relevant, rondom het werkgebied.
 • De examenkandidaat is in staat om effectieve metingen te verrichten op bodemvocht en luchtkwaliteit.

Risicoherkenning, -beoordeling en -beheersing

 • De examenkandidaat is in staat om afwijkende situaties te signaleren en hierover te communiceren met de veiligheidskundige.
 • De examenkandidaat kan de risico’s voor de gezondheid bij werkzaamheden waarvoor deze richtlijn is bedoeld, benoemen en herkennen.
 • De examenkandidaat is in staat om bodemvreemde materialen (puin, (secundaire) bouwstoffen) te onderscheiden en asbestverdachte materialen te herkennen. Arbeidshygiëne
 • De examenkandidaat is in staat om de zonering en de bijbehorende procedure en de hierbij benodigde middelen te reproduceren en toe te passen.

Metingen & meetstrategieën

 • De examenkandidaat kan de werkwijze voor (concentratie)metingen in de lucht en de meetstrategie benoemen en toepassen.
 • De examenkandidaat kan de werkwijze voor bodemvochtmetingen benoemen en toepassen.
 • De examenkandidaat is in staat meetresultaten te beoordelen en op basis hiervan de juiste maatregelen toe te passen.
 • De examenkandidaat is in staat te werken met meerdere typen luchtconcentratiemeetmiddelen en deze op de juiste wijze in te stellen voor gebruik.
 • De examenkandidaat is in staat gewenste wijzigingen in de meetstrategieën te signaleren en deze te motiveren tegenover de veiligheidskundige.

Niet voorziene situatie / opschalen

 • De examenkandidaat kan in het geval van een niet voorziene situatie het risico onderkennen, de situatie veiligstellen en de veiligheidskundige raadplegen.

Zelfstudie

Voorafgaand aan de cursus dient u de publicatie CROW 400 te hebben bestudeerd. Hier staat ongeveer 7 uur zelfstudie voor. Wilt u de CROW publicatie 400 via ons bestellen voor € 115,- excl. BTW, geef dit dan aan bij de inschrijving. Als u zelf de publicatie in het bezit heeft, neemt u die dan mee naar de eerste cursusdag,

Resultaat

Een R-DLP kan aantonen te voldoen aan deze eisen met het onafhankelijk door CROW afgenomen examen waaruit blijkt dat de theoretische en praktische kennis in voldoende mate wordt beheerst. Legt een kandidaat dit onafhankelijke examen met goed gevolgd af, dan ontvangt deze een R-DLP certificaat van CROW en wordt de geslaagde kandidaat ingeschreven in het openbare R-DLP register van CROW. U dient zelf het CROW examen bij de CROW aan te vragen. De kosten voor dit examen zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.