Graafschade Voorkomen in FttH Projecten

Tijdsduur

Graafschade Voorkomen in FttH Projecten

SOMA Bedrijfsopleidingen
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 7,5 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 7,5 (uit 113 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Tijdens deze trainingsdag leert de deelnemer alle facetten voor het zorgvuldig leren graven en boren (volgens CROW 500) van glasvezel projecten (FttH). De deelnemer leert de theorie wat betreft tekening lezen, WIBON-wet, proefsleuven graven en natuurlijk veiligheid en schadepreventie. Tijdens het praktijk gedeelte gaat de deelnemer aan de slag met terreinoriëntatie, tekening lezen, machinaal graven, voorsteken en de soloraket bedienen. Met als doel om het aantal incidenten wat betreft graafschade in de FttH-projecten te reduceren. De training heeft tot doel de veiligheid te vergroten en de schademeldingen te reduceren en een uniforme herkenbare werkwijze. Het lesmateriaal wordt in het Nederl…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Tijdens deze trainingsdag leert de deelnemer alle facetten voor het zorgvuldig leren graven en boren (volgens CROW 500) van glasvezel projecten (FttH). De deelnemer leert de theorie wat betreft tekening lezen, WIBON-wet, proefsleuven graven en natuurlijk veiligheid en schadepreventie. Tijdens het praktijk gedeelte gaat de deelnemer aan de slag met terreinoriëntatie, tekening lezen, machinaal graven, voorsteken en de soloraket bedienen. Met als doel om het aantal incidenten wat betreft graafschade in de FttH-projecten te reduceren. De training heeft tot doel de veiligheid te vergroten en de schademeldingen te reduceren en een uniforme herkenbare werkwijze. Het lesmateriaal wordt in het Nederlands, maar ook in het Pools en Turks aangeboden.

Voor wie?

Medewerkers die graafwerkzaamheden aan de geul uitvoeren. Daarnaast is de training ook uitermate geschikt voor de voormannen, uitvoerders en procesbeheerders die de medewerkers aan de geul aansturen.

Toelating

Geen. De training wordt in het Nederlands verzorgd. Wanneer iemand de Nederlandse taal niet beheerst is het noodzakelijk dat er een tolk aanwezig is. Het lesmateriaal wordt ook in het Pools en Turks aangeboden.

Inhoud

Theorie (40%)

 • veiligheid en schadepreventie
 • WIBON en (digitale) KLIC
 • richtlijn zorgvuldig graven
 • tekening lezen
 • kabel- en leidingherkenning
 • terreinoriëntatie en risicoanalyse
 • proefsleuf graven
 • zorgvuldig graven
 • gebruik soloraket
 • wat te doen bij schade?

Praktijk (60%)

 • terreinoriëntatie en tekening lezen
 • machinaal graven en voorsteken
 • gebruik soloraket

Resultaat

Aan het einde van de training wordt een theorietoets en praktijkbeoordeling afgenomen. De toets en beoordeling zijn laagdrempelig. Als deze theorietoets en praktijkbeoordeling goed wordt afgesloten ontvangt de cursist een certificaat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.