Machinist Grondzuigen

Tijdsduur
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,6 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 6,6 (uit 30 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Jaarlijks gebeuren er veel ongevallen bij graafwerkzaamheden. Om veilig te graven wordt de grondzuigwagen gebruikt. Grondzuigen is een nieuwe moderne techniek waar met een speciaal ontwikkelde "zuigwagen" de ondergrondse infrastructuur kan worden blootgelegd, zonder beschadigingen in de bodem. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast op locaties waar beperkte ruimte aanwezig is. Het doel van deze cursus is de machinisten op te leiden zodat zij gecertificeerd hun werkzaamheden kunnen uitvoeren volgens de gestelde eisen. CODE 95 Daarnaast dienen beroepschauffeurs om hun vakbekwaamheid in stand te houden, volgens de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid 2003/59, in een periode van vijf jaar 35 uu…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Grondverzet, Kraanmachinist (TCVT), Grondmechanica, Grondverwerving en Grondbeleid.

Jaarlijks gebeuren er veel ongevallen bij graafwerkzaamheden. Om veilig te graven wordt de grondzuigwagen gebruikt. Grondzuigen is een nieuwe moderne techniek waar met een speciaal ontwikkelde "zuigwagen" de ondergrondse infrastructuur kan worden blootgelegd, zonder beschadigingen in de bodem. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast op locaties waar beperkte ruimte aanwezig is. Het doel van deze cursus is de machinisten op te leiden zodat zij gecertificeerd hun werkzaamheden kunnen uitvoeren volgens de gestelde eisen. CODE 95 Daarnaast dienen beroepschauffeurs om hun vakbekwaamheid in stand te houden, volgens de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid 2003/59, in een periode van vijf jaar 35 uur nascholing te volgen.

Voor wie?

Voor machinisten van grondzuigwagens met enige ervaring.

Toelatingeisen

Geen.

Inhoud

  • Typen en toepassingen
  • Wet- en regelgeving
  • Informatie arbocatalogus
  • Graafschade voorkomen
  • Graven van putten en sleuven
  • Asbestherkenning
  • Graven in besloten ruimten
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen
  • Bediening en gebruikshandleiding
  • Werken met de grondzuigwagen in de petrochemie

Resultaat

Na de cursus ontvangt de cursist een SBG certificaat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.