Wegmarkeren Medewerker

Tijdsduur
Logo van SOMA Bedrijfsopleidingen
Opleiderscore: starstarstarstar_halfstar_border 6,6 SOMA Bedrijfsopleidingen heeft een gemiddelde beoordeling van 6,6 (uit 33 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Wegmarkeerders staan regelmatig bloot aan het risico om aangereden te worden door het doorgaand verkeer of door materieel van collega's. Veilig werken bij wegmarkeringen is daarom van groot belang. Het werk van wegmarkeerders is specialistisch werk en is te verdelen in het figureren en het belijnen. Waarbij verf, koudplast of thermoplast met behulp van mallen op de weg wordt aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden moet er veilig en correct gewerkt worden. Veiligheidsschoenen, veiligheidshesje en in bepaalde gevallen een helm behoren tot de standaard uitrusting. In de buitenlucht kan er zonder maskers gewerkt worden, maar in bijvoorbeeld een parkeergarage moet er met maskers gewerkt worden. A…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Wegenbouw, Transport, Bouw, Veilig werken langs de weg en Beton.

Wegmarkeerders staan regelmatig bloot aan het risico om aangereden te worden door het doorgaand verkeer of door materieel van collega's. Veilig werken bij wegmarkeringen is daarom van groot belang. Het werk van wegmarkeerders is specialistisch werk en is te verdelen in het figureren en het belijnen. Waarbij verf, koudplast of thermoplast met behulp van mallen op de weg wordt aangebracht. Tijdens deze werkzaamheden moet er veilig en correct gewerkt worden. Veiligheidsschoenen, veiligheidshesje en in bepaalde gevallen een helm behoren tot de standaard uitrusting. In de buitenlucht kan er zonder maskers gewerkt worden, maar in bijvoorbeeld een parkeergarage moet er met maskers gewerkt worden. Al deze facetten en nog veel meer wordt er behandeld tijdens de cursus medewerker wegmarkeren.  

Vakgroep Specialistische wegenbouw
De Commissie Wegmarkeren van de Vakgroep Specialistische Wegenbouw van Bouwend Nederland organiseert samen met SOMA Bedrijfsopleidingen de cursus Medewerker Wegmarkeren en Vakman Wegmarkeren.

Als vervolg kunt u de cursus Vakman wegmarkeren volgen. De cursus Vakman Wegmarkeren is uitsluitend toegankelijk als de cursus Medewerker Wegmarkeren (voorheen genoemd; basiscursus) in 2018 of eerder, met goed gevolg is doorlopen. Daarnaast adviseren wij beide cursussen niet aansluitend op elkaar te laten volgen. Het introductiedeel van de cursus Vakman Wegmarkeren is namelijk voor een deel een herhaling van de cursus Medewerker Wegmarkeren en geldt als het opfrissen van eerdere opgedane kennis.

Voor wie

Medewerkers werkzaam als wegmarkeerder of werkzaam willen worden als wegmarkeerder.

Toelatingseis

geen

Inhoud

Theorie/praktijk

  • markeertechniek
  • meten & uitzetten
  • verkeersveiligheid tijdens wegwerkzaamheden en persoonlijke beschermingsmiddelen

Resultaat

Aan het einde van de cursusdagen wordt er een examen afgenomen. Als dit examen goed wordt afgesloten ontvangt de cursist een certificaat.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze cursus. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: Wegenbouw.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.