star

Ervaringen van deelnemers

Ruim 78.000 onafhankelijke ervaringen.

2 Voedingsdeskundige Opleidingen & Cursussen in Hilversum

Bekijk ook: Orthomoleculaire Voedingsleer, Massage, Gewichtsconsulent en Afslanken.

Tip: bekijk ook de Voedingsdeskundige producten die niet aan een specifieke startdatum of plaats gebonden zijn: Boek (72), E-Learning (9), Thuisstudie (9), of Voedingsdeskundige in heel Nederland (123). Of vraag vrijblijvend een offerte aan voor een incompany training.

Voor deze producten is er nog geen startdatum bekend, of kun je je niet direct inschrijven.

check_box_outline_blank

Examen Voedingsdeskundige

Logo van Kosmeoo Health Opleidingen
Hilversum en 17 andere regio's

Examen Voedingsdeskundige: Dit examen kan optioneel worden gedaan na het volgen van de schriftelijke opleiding Voedingsdeskundige . Na ieder…

check_box_outline_blank
Thumbnail img 8521  1

lezing Goods Foods (leren over gezonde voeding)

Logo van Buro Broccoli
Hilversum en 14 andere regio's
Thumbnail img 8521  1

Wil je meer energie, wil je meer weten over gezonde voeding, wordt je soms duizelig van alle tegenstrijdige informatie omtrend voeding, of b…

Keuzehulp Opleiding Voedingsdeskundige

Voeding is een van onze basisbehoeften, iedereen heeft dagelijks voeding nodig en is dus ook dagelijks bezig met voeding. Niet iedereen maakt echter de keuze voor gezonde voeding, vanwege onwetendheid of desinteresse. Andere mensen hebben speciale voeding nodig omdat ze bijvoorbeeld allergisch zijn voor gluten of koemelk. Voedingsdeskundigen kunnen hierbij hulp bieden, door mensen bewust te maken van hun voeding en ze te begeleiden naar een voedingspatroon wat bij hen past. Lijkt jou het leuk om mensen te begeleiden bij hun voedingspatroon? Dan is een opleiding of cursus Voeding misschien wel iets voor jou!

HBO Opleiding Voeding

Als je voedingsdeskundige of diëtist wilt worden kun je het beste een HBO Opleiding Voeding & Dietetiek volgen. Vakken die je volgt zijn natuurlijk toegespitst op voeding, maar je volgt bijvoorbeeld ook vakken als psychologie, fysiologie, dieetleer, communicatie en chemie. Daarnaast heb je soms de mogelijkheid om stage te lopen binnen de studie om alvast praktijkervaring op te doen. Aan het einde van de opleiding kies je een richting: een brede afstudeerrichting voeding of een gespecialiseerde paramedische opleiding, hiermee kun je bijvoorbeeld diëtiste worden.

MBO Opleiding Voeding

Op MBO niveau heb je verschillende korte cursussen op het gebied van gezond eten, voeding voor je kind, voedingstherapie, voedingsleer en voedingsadviseur. Daarnaast kun je een cursus doen tot Gewichtsconsulent, hiervoor bestaat ook een apart overzicht op Springest.

Voordelen Opleiding Voedingsdeskundige

Goede baankans

Door het brede werkveld heb je een grote kans op een baan, die in de aankomende jaren zal toenemen door de vergrijzing en de daarmee vergrootte vraag naar zorg en voedingsdeskundigen.

Breed werkveld

Je hebt een breed werkveld waarin je zult werken, je kunt bijvoorbeeld aan de slag als adviseur, dietist, ondernemer, onderzoeker en voorlichter.

Mogelijkheid tot compact programma

Als je niet de tijd hebt om de opleiding fulltime te volgen is er ook de mogelijkheid om een compact programma te volgen. Deze duurt niet korter dan een fulltime opleiding, maar geeft je de mogelijkheid de opleiding in 1 of 1.5 dag per week te volgen.