Doktersassistent mbo-4

Niveau
Tijdsduur

Doktersassistent mbo-4

Spring Instituut
Logo van Spring Instituut
Opleiderscore: starstarstar_halfstar_borderstar_border 5 Spring Instituut heeft een gemiddelde beoordeling van 5 (uit 2 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, startdatum, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Dit product heeft geen vaste startdata en/of plaatsen.Vraag informatie aan over deze opleiding

Spring Instituut biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almere / Lelystad, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Haag, Deventer, Dordrecht, Drachten, Ede, Eindhoven, Emmen, Enschede, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heerenveen, Hilversum, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Terneuzen, Tilburg, Utrecht, Veenendaal, Venlo, Westland, Zaanstad, Zoetermeer, Zwolle

Beschrijving

Mbo-4 Doktersasisstent (1,5 jaar) 

Een doktersassistent heeft een afwisselende functie en verricht veel verschillende werkzaamheden voor een huisarts of medisch specialist. Bij Spring Instituut leiden we werknemers in hun eigen tijd en tempo op tot experts in hun vakgebied. 

Een baan als doktersassistent 
Een doktersassistent heeft een divers takenpakket en krijgt te maken met veel verschillende patiënten en situaties. De doktersassistent neemt bijvoorbeeld de telefoon op en is daarmee vaak het eerste aanspreekpunt in het contact met de patiënten. De doktersassistent bepaalt dan of iets spoed is of niet. Ook plant en begeleidt een doktersassistent het spreekuur en handel deze bepaalde vrage…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Mbo-4 Doktersasisstent (1,5 jaar) 

Een doktersassistent heeft een afwisselende functie en verricht veel verschillende werkzaamheden voor een huisarts of medisch specialist. Bij Spring Instituut leiden we werknemers in hun eigen tijd en tempo op tot experts in hun vakgebied. 

Een baan als doktersassistent 
Een doktersassistent heeft een divers takenpakket en krijgt te maken met veel verschillende patiënten en situaties. De doktersassistent neemt bijvoorbeeld de telefoon op en is daarmee vaak het eerste aanspreekpunt in het contact met de patiënten. De doktersassistent bepaalt dan of iets spoed is of niet. Ook plant en begeleidt een doktersassistent het spreekuur en handel deze bepaalde vragen van patiënten af. Daarnaast houdt de doktersassistent een eigen spreekuur voor bijvoorbeeld het doen van een bloeddrukmeting of het geven van een injectie. De doktersassistent staat in direct contact met de patiënt en de behandelend arts en vormt een onmisbaar onderdeel van de praktijk. 

Inhoud opleiding 
Tijdens de opleiding doktersassistent komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals medische kennis, medische technische handelingen en triage. Dit zorgt voor een goede voorbereiding op het afwisselende beroep van doktersassistent. 

De volgende modules zijn onderdeel van de opleiding doktersassistent: 

  • Anatomie, fysiologie en pathologie 
  • Triëren 
  • Hospitality in de zorg 
  • Voorlichting en advies geven 
  • Medisch-technische handelingen uitvoeren en assisteren bij medische verrichtingen 
  • Praktijkvoering en samenwerken 
  • Professioneel handelen en kwaliteitszorg 
  • Leren en ontwikkelen 

Ook krijgt de student les in de vakken Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. Bovendien volgt de student keuzedelen. Deze mogen zelf gekozen worden uit het aanbod van Spring Instituut. 

Studeren bij Spring Instituut 
Bij Spring Instituut studeren werknemers flexibel in hun eigen tijd en tempo, waar en wanneer ze willen. Onze opleidingen sluiten goed aan bij de praktijk. Zo kunnen medewerkers deze opleiding eenvoudig volgen naast hun werk en kunnen ze de opgedane kennis direct toepassen in de praktijk. 

Opleiden bij Spring Instituut kent verschillende voordelen: 
 
Intensieve begeleiding en ondersteuning 
• Een-op-een begeleiding van een persoonlijke studiecoach 
• Driehoeksgesprekken met de student, studiecoach en praktijkopleider; zo is iedereen altijd op de hoogte 

Interactief online leren 
• Vakinhoudelijke online lessen in een online leeromgeving met video’s en podcasts waarin experts hun ervaringen en de laatste trends bespreken 
• Studiebijeenkomsten gegeven door betrokken docenten (10 per jaar, 4 uur per keer) 

Lekker leren in de praktijk  
• Leren op de werkvloer in plaats van in de schoolbanken 
• Praktijkervaring wordt meegenomen in de opleiding op basis van de kennis en ervaring van de student  
• De theorie uit de lessen is direct inzetbaar in de praktijk  

Centrale examens en examen op de werkvloer  
• Met een erkend mbo-diploma als resultaat 

Voorwaarden voor deelname 
Om een mbo-opleiding bij Spring Instituut te kunnen volgen, moet een student een arbeidscontract hebben bij een werkgever. Het maakt niet uit of dit een vast, tijdelijk, nuluren- of uitzendcontract is. Wel moet de student minimaal 18 uur per week werkzaam zijn in het bedrijf. In de meeste gevallen betaalt de werkgever de opleiding. 

Kosten opleiding 
€ 4400 per jaar, daarna € 900,- per kwartaal
Inclusief: examens en herkansingen, er zijn geen boeken nodig – de opleiding wordt volledig online aangeboden 

Voordelig opleiden 
Op de opleiding doktersassistent is de subsidie praktijkleren van toepassing. Deze bedraagt maximaal € 2700 per jaar. Bekijk voor meer informatie de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook is het Stagefonds Zorg van toepassing. Deze bedraagt maximaal € 4000 per jaar. Bekijk voor meer informatie de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met Spring Instituut, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.