Privacy voor beveiliging en particulier onderzoek

Tijdsduur

Privacy voor beveiliging en particulier onderzoek

SPV
Logo van SPV

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

SPV biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: Apeldoorn, Utrecht

Beschrijving

Bedrijven en instellingen die omgaan met persoonsgegevens hebben te maken met een veranderende wetgeving op het gebied van privacy. Sinds 25 mei 2017 is de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Maar deze wet kent een overgangstermijn tot 25 mei 2018. Tot die tijd geldt de Wet bescherming persoonsgegevens.

De AVG stelt vergaande eisen aan bedrijven en instellingen voor het omgaan met persoonsgegevens. Zo dient een organisatie een accuraat en actueel overzicht te hebben van alle gegevensverwerkingen (register van de verwerkingsactiviteiten) en moet men kunnen aantonen dat de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG verordening is of wordt…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Beveiliging, Privacy (algemeen overzicht), Veiligheidskunde, Criminologie en Integrale veiligheid.

Bedrijven en instellingen die omgaan met persoonsgegevens hebben te maken met een veranderende wetgeving op het gebied van privacy. Sinds 25 mei 2017 is de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Maar deze wet kent een overgangstermijn tot 25 mei 2018. Tot die tijd geldt de Wet bescherming persoonsgegevens.

De AVG stelt vergaande eisen aan bedrijven en instellingen voor het omgaan met persoonsgegevens. Zo dient een organisatie een accuraat en actueel overzicht te hebben van alle gegevensverwerkingen (register van de verwerkingsactiviteiten) en moet men kunnen aantonen dat de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming met de AVG verordening is of wordt uitgevoerd (de zogenaamde verantwoordingsplicht).

Bij de beveiliging wordt gebruik gemaakt van verschillende toepassingen die onder de AVG vallen, zoals het cameratoezicht en de toegangsbeheersingssystemen. Maar ook kan gedacht worden aan employment-screening. Bij het onderzoek naar vermeende onregelmatigheden worden persoonsgegevens vastgelegd in de onderzoeks-administratie en daarmee is de AVG van toepassing.

Speciaal voor degenen die werkzaam zijn in de (bedrijfs-)beveiliging en het particulier onderzoek heeft SPV een cursus ontwikkeld die u voorbereidt op wat gaat komen.

Programma

Het programma bestaat uit vier blokken van 1,5 uur. Per blok wordt ingegaan op actuele en toekomstige ontwikkelingen, alsmede de 'Europese dimensie'.

Blok 1: Introductie

 • Wat is privacy? Wat is gegevensbescherming?  Welke wetten zijn van belang?
 • Welke internationale en nationale privacywetgeving is van belang? Waar komt deze vandaan? Welke ontwikkelingen zien we daarin?
 • Welke kernbegrippen moet je kennen? Wat zijn persoonsgegevens, en wie is betrokkene of datasubject? Wat is verwerken van persoonsgegevens?
 • Wie is verwerkingsverantwoordelijke en wie verwerker? En wat zijn hun verantwoordelijkheden?
 • Wanneer is een Functionaris voor de gegevensverwerking verplicht en welke taken en verantwoordelijkheden heeft hij/zij?

Blok 2: Verplichtingen

 • Wat zijn de gevolgen van de toepasselijkheid van privacywetgeving?
 • Vereisten voor een rechtmatige gegevensverwerking: welke verwerkingsgrondslagen zijn er en welke zijn van belang voor VZ?
 • Wat is doelbinding? Wanneer is een verzameldoel voldoende welbepaald? Wanneer niet?
 • Wat zijn de bijzondere regels voor strafrechtelijke gegevens en andere ‘bijzondere gegevens’?
 • Hoe vertalen wettelijke verplichtingen zich naar de praktijk? We gaan op een praktische wijze doelen formuleren voor de zogenaamde beheersvoorzieningen.
 • Wat is de rol van de Autoriteit persoonsgegevens inzake handhaving en sancties?

Blok 3: Toepassing

 • Privacyreglementen en protocollen
 • Hoe ga je om met inzage verzoeken en klachten?
 • Wanneer en onder welke voorwaarden kunnen gegevens worden uitgewisseld en met wie?
 • Hoe kan ik het beste onderzoeken of voldaan wordt aan de verplichtingen die wet- en regelgeving stelt (self-assessment)?

Blok 4: Capita Selecta

Tijdens het laatste blok gaan we actief aan de slag met onderwerpen die helemaal zijn afgestemd op de eigen interesses en behoeften. Die onderwerpen zullen enigszins verweven zijn met de thema's in de voorgaande blokken:

 • Gebeurtenissenadministratie en GVPFI; Incidentenregister en PIFI
 •  Cameratoezicht en toegangsbeheersingssystemen
 • Employment-screening
 • Onderzoek naar vermeende onregelmatigheden door personeelsleden.

Opleiden voor een veiliger Nederland, dát doet SPV. We bieden al 50 jaar politieopleidingen en hebben met onze politieachtergrond een dijk aan ‘blauwe’ ervaring. Die gebruiken we inmiddels ook in opleidingen voor de non-profitsector, overheid en het bedrijfsleven. We combineren de best passende middelen om in uw opleidingsvraag te voorzien. Met een mix van online leren, praktijklessen en contactonderwijs stomen we onze studenten klaar voor de toekomst. SPV biedt open opleidingen aan, maar is gespecialiseerd in praktijkgerichte maatwerkopleidingen. We doen dat op locatie of in ons prachtige pand in Vaassen. En altijd met een warme, persoonlijke aanpak. SPV: opleidingspartner voor politie en veiligheid.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.