Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen

Niveau
Tijdsduur
Trainer

Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen

SRMT Register Makelaars & Taxateurs
Logo van SRMT Register Makelaars & Taxateurs
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 SRMT Register Makelaars & Taxateurs heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 8 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

9,5
Gemiddeld cijfer voor Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen
Gebaseerd op 4 ervaringen Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
Rutger Schouten
Eigenaar
10
Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen

"Camiel en Klaas hebben mij goed geholpen met de voorbereiding van de praktijktoets. Deze twee heren (vader en zoon) werken vanuit de praktijk en jarenlange ervaring om je goed voorbereiden op de toets. Je bezoekt verschillende objecten om te taxeren en je krijgt de nieuwste informatie uit de sector. Een prettige manier van leren. SRMT staat altijd voor je klaar (zowel telefonisch of gewoon langskomen), is flexibel in de dagen en tijden, niets is te veel! Helaas heb ik de toets niet in 1x gehaald. SRMT helpt je met een eventueel bezwaarschrift en gaat mij nu helpen om alsnog te slagen voor de toets. Echt topservice en zeker de keuze voor een goede voorbereiding op je praktijktoets (zowel bedrijfsmatig als wonen)!" - 03-02-2017 09:59

"Camiel en Klaas hebben mij goed geholpen met de voorbereiding van de praktijktoets. Deze twee heren (vader en zoon) werken vanuit de prakti… alles lezen - 03-02-2017 09:59

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Trainingen van ervaren docenten, werkzaam in de praktijk. Wij zijn actief door geheel Nederland.

 • Inzicht in recente praktijktoetsen en examens
 • Kleine groepen van maximaal 6 personen
 • Flexibiliteit in planning
 • Maatwerk is mogelijk (in-company training en verschillende aglomeraties) 
 • Onze trainingen starten altijd, geen minimum aantal deelnemers
 • Start iedere 1e vrijdag van de maand

Samen met SRMT slaagt u wel voor uw examen! 

-- VOORBEREIDING PRAKTIJKTOETS REGISTER MAKELAAR-TAXATEUR --

Deelname aan de praktijktoets is een belangrijke stap in de carrière van een makelaar-taxateur. Een goede voorbereiding is dan ook onontbeerlijk. Deze praktische training is vooral gericht op succesvolle deelname aan de praktijktoets (examentraining). Onze bewezen en succesvolle methode ter voorbereiding op de praktijktoets is al voor menig kandidaat succesvol geweest.


-- ACHTERGROND --

Praktijktoetsen worden regelmatig regionaal georganiseerd in examen-agglomeraties. De organisatie van alle praktijktoetsen is in handen van SVM-NIVO.  Over het algemeen doet een kandidaat examen  in de agglomeratie waar deze in de toekomst werkz…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Taxateur, Juridische Aspecten I/II, Assistent-makelaar, Excel en Verhuurmakelaar.

Trainingen van ervaren docenten, werkzaam in de praktijk. Wij zijn actief door geheel Nederland.

 • Inzicht in recente praktijktoetsen en examens
 • Kleine groepen van maximaal 6 personen
 • Flexibiliteit in planning
 • Maatwerk is mogelijk (in-company training en verschillende aglomeraties) 
 • Onze trainingen starten altijd, geen minimum aantal deelnemers
 • Start iedere 1e vrijdag van de maand

Samen met SRMT slaagt u wel voor uw examen! 

-- VOORBEREIDING PRAKTIJKTOETS REGISTER MAKELAAR-TAXATEUR --

Deelname aan de praktijktoets is een belangrijke stap in de carrière van een makelaar-taxateur. Een goede voorbereiding is dan ook onontbeerlijk. Deze praktische training is vooral gericht op succesvolle deelname aan de praktijktoets (examentraining). Onze bewezen en succesvolle methode ter voorbereiding op de praktijktoets is al voor menig kandidaat succesvol geweest.


-- ACHTERGROND --

Praktijktoetsen worden regelmatig regionaal georganiseerd in examen-agglomeraties. De organisatie van alle praktijktoetsen is in handen van SVM-NIVO.  Over het algemeen doet een kandidaat examen  in de agglomeratie waar deze in de toekomst werkzaam zal zijn en/of waar deze het meest bekend is. Tijdens deze praktijktoets, die 1 dag duurt, dienen kandidaten twee woningen te taxeren  en een aantal schriftelijke vragen te beantwoorden. Het is noodzakelijk dat een kandidaat goed op de hoogte is van relevante zaken die actueel zijn in de examen-agglomeratie.

Uiteraard dienen kandidaten ook op de hoogte te zijn  van onderwerpen die van belang zijn voor het beroep makelaar - taxateur.  Aangezien er maar een korte tijd beschikbaar is om alle opdrachten volledig te kunnen uitvoeren is het noodzakelijk dat kandidaten beschikken over voldoende kennis  en de juiste vaardigheden. Met onze training komen wij op een gestructureerde manier tegemoet aan al deze eisen. 

-- OMSCHRIJVING TRAINING --

De training die wij verzorgen ter voorbereiding op de praktijktoets wonen is zeer praktisch van opzet en gericht op het behalen van het examen.  Inhoudelijk is de training opgezet rondom toetstermen van VastgoedCert*

De  praktische opzet van deze training is te herkennen aan het feit dat wij gedurende training verschillende typen woningen opnemen en hiervan het taxatie-rapport uitwerken. Deze uitwerking vindt plaats in het toetssysteem van SVM-NIVO genaamd 'ROBBIE'.

Hiernaast wordt uitgebreid aandacht besteed aan het gericht verzamelen van de noodzakelijke agglomeratie-kennis. Het opstellen van een permanente markt-analyse valt hier ook onder. Tenslotte besteden wij aandacht aan uw noodzakelijke theoretische kennis door het maken en bestuderen van examen-opgaven.

-- INHOUD TRAINING: ONDERDELEN --

 • Taxeren: opnemen van  gevarieerde objecten en uitwerken van rapporten via Robbie
 • Instructie op basis van het meest recente taxatierapport financiering woonruimte
 • Taxatieleer waaronder berekeningsmethodieken
 • Meetinstructie NEN2580
 • Theoretische opdrachten (casuïstiek)
 • Gestructureerd verzamelen van de marktkennis relevant voor de agglomeratie
 • Permanente Markt-Analyse : prijsanalyse van recente transacties en aanbod in agglomeratie
 • Op peil brengen van kennis aan de hand van actuele en realistische vragen
 • Examentraining voor het onderdeel open vragen
 • Uitleg over de praktijktoets (normering, puntentelling, wijze van correctie, rol van examinator etc.

-- OPZET VAN DE TRAINING –

De training wordt verzorgd door een ervaren docent die zelf actief werkzaam is als makelaar-taxateur. De bij ons aangesloten docenten hebben allen minimaal 10 jaar relevante werkervaring en zijn vaak gecertificeerd als makelaar en taxateur op verschillende gebieden (Wonen, BOG en WOZ). 

Iedere deelnemer start met een vrijblijvend intake-gesprek dat naast informeren het doel heeft om de wederzijdse verwachtingen van de training op elkaar af te stemmen. De docent bepaald aan de hand van het startniveau waar juist wel (of niet) aandacht aan besteed moet worden tijdens trainingen.

Hoewel wij zoveel mogelijk les op maat verzorgen is het uitgangspunt dat deze trainingen in groepen (maximaal 6 deelnemers) plaatsvinden.  De planning van de cursus wordt bepaald door de docent waar eventueel in onderling overleg van afgeweken kan worden. Bij een training van 5 volledige dagen moet ongeveer gedacht worden aan een doorlooptijd van ca. 10-12  weken. De daadwerkelijke planning is mede afhankelijk van een eventuele examendatum.

Wij hanteren een strak schema waarbij alle toetstermen* voor de praktijktoets aan bod zullen komen. Gedurende het verloop van de training is er ruimte om desgewenst te kunnen afwijken van het schema. Denkbaar is dat de frequentie van de training vlak voor het examen hoger is dan wanneer het examen nog ver weg is. Overigens verzorgen wij zonder bijkomende kosten vlak voor het examen een opfris-training als blijkt dat een eventueel examen lang op zich laat wachten.
 
Naast de intensieve training van 5 volle dagen verwachten wij hiernaast ook zelfwerkzaamheid van de deelnemers. Het betreft hierbij dan voornamelijk uitwerking van taxatie-rapporten en werken aan de permanente marktanalyse. De dagen waarop de training zal plaatsvinden bestaan in principe uit de taxatie van een woning en vervolgens het bespreken van deze taxatie en/of voorgaande opdrachten. 

-- VOOR WIE IS DEZE TRAINING GESCHIKT?—

In feite kan iedereen die beschikt over minimaal het certificaat basistheorie taxateur o.z. en de aanvullende theorie deelnemen aan deze training (KRMT). Hiernaast is ook het equivalente diploma HBO Vastgoed & Makelaardij geschikt.

Met nadruk willen wij er hiernaast op wijzen dat zelfwerkzaamheid en motivatie van groot belang zijn. Bij een adequate voorbereiding dienen deelnemers rekening te houden met het feit dat zij zeker meer dan 3 maanden intensief met deze training bezig zullen zijn. Tevens adviseren wij deelnemers open te staan voor eventuele samenwerking met andere deelnemers waar noodzakelijk. 

-- WAAR WORDEN DE TRAININGEN GEORGANISEERD ? --

Tenzij dit anders is vermeld worden de trainingen georganiseerd op onze leslocatie in het centrum van Rotterdam. In deze omgeving beschikken wij over voldoende representatieve woningen en appartementen voor het uitvoeren van de taxatie-opdrachten.

Het verzamelen van de  agglomeratie-kennis en opstellen van de prijsanalyse zal plaatsvinden volgens een methode die landelijk toepasbaar is. Het is voor ons niet mogelijk om tijdens de trainingen alle zaken die van belang zijn in een agglomeratie te bespreken. Anderzijds beschikken wij wel over een landelijk dekkend netwerk waarbij wij u in contact kunnen brengen met oud-deelnemers. Zij kunnen u binnen de agglomeratie eventueel op weg helpen.

Desgewenst is het uiteraard mogelijk om, bij voldoende belangstelling, een training te organiseren in een agglomeratie naar keuze. Hieraan zijn in principe geen extra kosten verbonden.

* = wij zoeken zoveel mogelijk aansluiting met de meest recente eisen en normen van het NRVT

9,5
Gemiddeld cijfer voor Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen
Gebaseerd op 4 ervaringen
starstarstarstarstar
Rutger Schouten
Eigenaar
10
Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen

"Camiel en Klaas hebben mij goed geholpen met de voorbereiding van de praktijktoets. Deze twee heren (vader en zoon) werken vanuit de praktijk en jarenlange ervaring om je goed voorbereiden op de toets. Je bezoekt verschillende objecten om te taxeren en je krijgt de nieuwste informatie uit de sector. Een prettige manier van leren. SRMT staat altijd voor je klaar (zowel telefonisch of gewoon langskomen), is flexibel in de dagen en tijden, niets is te veel! Helaas heb ik de toets niet in 1x gehaald. SRMT helpt je met een eventueel bezwaarschrift en gaat mij nu helpen om alsnog te slagen voor de toets. Echt topservice en zeker de keuze voor een goede voorbereiding op je praktijktoets (zowel bedrijfsmatig als wonen)!" - 03-02-2017 09:59

"Camiel en Klaas hebben mij goed geholpen met de voorbereiding van de praktijktoets. Deze twee heren (vader en zoon) werken vanuit de prakti… alles lezen - 03-02-2017 09:59

starstarstarstarstar
Rody Zuur RMT
Register Makelaar-Taxateur at Van der Panne woning- & bedrijfsmakelaardij
10
Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen

"Prima begeleiding, hoge flexibiliteit in het maken van afspraken, goed inzicht gegeven in wat er te verwachten valt op het examen wat mijns inziens het meest belangrijk is in deze training." - 13-01-2016 08:35

"Prima begeleiding, hoge flexibiliteit in het maken van afspraken, goed inzicht gegeven in wat er te verwachten valt op het examen wat mijns … alles lezen - 13-01-2016 08:35

starstarstarstarstar
Jasper
Makelaar en financieel adviseur
10
Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen

"Docent Klaas Schuurman en zijn zoon Camiel Schuurman zijn beide vakkundige makelaars en taxateurs. Bij het volgen van de cursus Praktijktoets wonen weten zij kennis, ervaring en lesstof op een boeiende en pakkende manier over te brengen op de cursist. Niet alleen het lesgeven maar ook de nazorg en begeleiding na het examen in mijn bezwaarprocedure heb ik zeer goed ervaren. Klaas en Camiel zijn te allen tijde beschikbaar voor ruggespraak en toelichtingen, zelfs op zondag was Klaas bereid af te reizen om in hotel van der Valk mijn volledige bezwaarschrift door nemen voordat ik deze definitief heb ingediend bij het examenadviesbureau. Maatwerk is waar deze cursus en docenten voor staan, ik beveel de cursus iedere toekomstige register makelaar taxateur aan." - 12-01-2016 20:24

"Docent Klaas Schuurman en zijn zoon Camiel Schuurman zijn beide vakkundige makelaars en taxateurs. Bij het volgen van de cursus Praktijktoet… alles lezen - 12-01-2016 20:24

starstarstarstarstar_border
Adinolfi
8
Praktijktoets Register Makelaar - Taxateur Wonen

"Kort, krachtig, zinvol en praktijkgericht. Opzet van de training is flexibel en houdt rekening met de deelnemers. Er wordt door de trainer wel verwacht dat er thuis ook het nodige werk wordt verricht. " - 11-08-2015 08:49

"Kort, krachtig, zinvol en praktijkgericht. Opzet van de training is flexibel en houdt rekening met de deelnemers. Er wordt door de trainer w… alles lezen - 11-08-2015 08:49

Klaas Schuurman
Eigentijds handelen met ouderwets vakmanschap
9

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.