Job crafting

Type product
Tijdsduur

Job crafting

sSprong B.V.
Logo van sSprong B.V.

Tip: incompany training nodig? Vraag een offerte aan bij meerdere aanbieders!

Beschrijving

"Zelf werken aan bevlogenheid!"

De werkdrukbeleving in o.a. het onderwijs is hoog. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de ervaren beperkte mogelijkheid om de eigen werkzaamheden te kunnen plannen en vormgeven. sSprong heeft met de training ‘Job crafting in de praktijk’ een aanpak ontwikkeld die onderwijsprofessionals in staat stelt beter om te gaan met de werkdruk. De job crafting training heeft als doel medewerkers te stimuleren om zelfgeïnitieerde aanpassingen in het werk aan te brengen met als doel de baan te laten aansluiten op de eigen sterktes, voorkeuren, drijfveren en passies. De werknemers verwerven relevante inzichten en vaardigheden en gaan onder begeleiding van een tr…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Zelf werken aan bevlogenheid!"

De werkdrukbeleving in o.a. het onderwijs is hoog. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is de ervaren beperkte mogelijkheid om de eigen werkzaamheden te kunnen plannen en vormgeven. sSprong heeft met de training ‘Job crafting in de praktijk’ een aanpak ontwikkeld die onderwijsprofessionals in staat stelt beter om te gaan met de werkdruk. De job crafting training heeft als doel medewerkers te stimuleren om zelfgeïnitieerde aanpassingen in het werk aan te brengen met als doel de baan te laten aansluiten op de eigen sterktes, voorkeuren, drijfveren en passies. De werknemers verwerven relevante inzichten en vaardigheden en gaan onder begeleiding van een trainer zelf aan de slag met het beter passend maken van het eigen werk.

Doelgroep
Wij verzorgen deze maatwerktraining voor: 

 • Bestuurders
 • Leidinggevenden
 • Medewerkers
 • ​Teams 


Inhoud

 • Wetenschappelijk kader job crafting en bevlogenheid
 • Randvoorwaarden duurzame bevlogenheid en toename vitaliteit
 • Visualiseren van de eigen persoon-baan (mis)fits:
  • Baananalyse; takenpakket en tijdbesteding per taak
  • Persoonsanalyse; persoonlijke sterktes, drijfveren en belemmeringen in het werk
  • Fitanalyse; ‘koppelen’ van eigen sterktes, drijfveren en belemmeringen aan de taken
 • Aanpak en voordelen job crafting
 • Benoemen van mogelijke job crafting acties
 • Persoonlijk actieplan uitvoeren gedurende 4-6 weken
 • Evaluatie en borging van de resultaten 


Aanpak
De training omvat tien kernonderdelen van in totaal acht uur, verdeeld over drie bijeenkomsten in een tijdsbestek van vier tot zes weken. De training vindt plaats op de schoollocatie. De praktijkvoorbeelden die in de training ingezet worden zijn afgestemd op medewerkers in het onderwijs. De psychologische drijfveren staan centraal en de medewerkers hebben zelf de regie in de job crafting.

Resultaat
Na de training heeft u inzicht in uw werkdrukoorzaken en heeft u hiervoor zelf verschillende oplossingen benoemd. Het groepsgewijs vormgeven en vastleggen van persoonlijke job crafting acties biedt u de mogelijkheid om collega’s of leidinggevenden te betrekken bij eigen aanpassingen in het werk. U oefent zelf invloed uit op het werk door concrete, kleinschalige en persoonlijk betekenisvolle werkveranderingen in een periode van anderhalve maand zelf uit te proberen.

Het doel van ieder traject is het realiseren van groei en prestatieverbetering binnen uw organisatie. Door middel van concrete adviezen, prestatie-interventies en actieve ondersteuning draagt sSprong hieraan bij. Ieder prestatieplan is anders, immers iedere organisatie is anders. Dit maakt dat ieder traject op maat wordt gemaakt.

Voor een maximaal rendement worden deze prestatie-interventies vaak gecombineerd met consultancy en actieve (interim) ondersteuning.

Er zijn nog geen ervaringen.

  Deel je ervaring

  Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

  Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.