ACT en Psychosociaal Therapeut NFG

Niveau
Tijdsduur

ACT en Psychosociaal Therapeut NFG

StressWise Academy
Logo van StressWise Academy

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

De opleiding tot ACT en Psychosociaal therapeut is een driejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Het eerste jaar bestaat uit twee onderdelen: de zelfstandige opleiding tot ACT coach en de opleiding PSBK (Psychosociale Basiskennis). De opleiding tot ACT coach geeft een prachtige basis voor het vervolg van de opleiding Psychosociaal therapeut. De opleiding PSBK is door de overheid verplicht gesteld voor alle (psychosociaal) therapeuten in de complementaire gezondheidheidszorg. StressWise Academy heeft PSBK geïntegreerd in de opleiding tot Psychosociaal therapeut, zodat je goed bent voorbereid om als erkend therapeut te werken na afronding van de opleiding Psychosociaal therapeut. Daarnaast we…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

De opleiding tot ACT en Psychosociaal therapeut is een driejarige post-HBO opleiding in deeltijd. Het eerste jaar bestaat uit twee onderdelen: de zelfstandige opleiding tot ACT coach en de opleiding PSBK (Psychosociale Basiskennis). De opleiding tot ACT coach geeft een prachtige basis voor het vervolg van de opleiding Psychosociaal therapeut. De opleiding PSBK is door de overheid verplicht gesteld voor alle (psychosociaal) therapeuten in de complementaire gezondheidheidszorg. StressWise Academy heeft PSBK geïntegreerd in de opleiding tot Psychosociaal therapeut, zodat je goed bent voorbereid om als erkend therapeut te werken na afronding van de opleiding Psychosociaal therapeut. Daarnaast werken wij samen met de NFG, waardoor het lidmaatschap van deze beroepsvereniging en vergoeding van je diensten eenvoudig mogelijk wordt. Bij voldoende opleiding en ervaring is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor de opleiding ACT coach en/of PSBK; je kunt dan wellicht instromen in het tweede jaar van de opleiding Psychosociaal therapeut.

Het eerste jaar van de opleiding Psychosociaal therapeut is een nadere kennismaking met jezelf en een kennismaking met elkaar, met de kernwaarden van de opleiding en met ACT, Acceptatie en Commitment Therapie. Je doet de eerste belangrijke en ingrijpende stap in verbinden met jezelf en je omgeving, om vanuit deze basis met mensen te werken. Je vergroot je persoonlijke en professionele ruimte. Je leert te werken met de basisvaardigheden van Acceptatie en Commitment Therapie en je ontdekt wat het voor jou betekent om te leven en te werken met een hart zo groot als de wereld. Onze kernwaarden Compassie en Ontwikkeling vormen de competenties om effectief als ACT coach te kunnen werken en je voor te bereiden op jaar 2 van de opleiding Psychosociaal therapeut. In het eerste jaar van de opleiding Psychosociaal therapeut is tevens PSBK geïntegreerd.

Je verdiept in dit tweede jaar van de opleiding Psychosociaal therapeut je professionele competenties als therapeut. Je leert om te gaan met je eigen kwetsbaarheid en dat van de ander. Je ontwikkelt je tot een toegewijde therapeut die vanuit een diep doorleeft proces van mededogen werkt met mensen die extra psychologische veerkracht nodig hebben. Je hebt een sterk besef van je persoonlijke waarden en weet die vorm te geven in je werk. Betekenis geven, verdieping en liefdevolle vriendelijkheid vormen de rode draad in dit tweede leerjaar van de opleiding tot Psychosociaal therapeut. Aan het eind van dit jaar ben je een creatieve Psychosociaal therapeut. Je werkt vanuit compassie en je weet hoe je zelf in je kracht kan blijven staan.

In het derde en laatste jaar van de opleiding ga je een stap verder in de ontwikkeling van je eigenheid als Psychosociaal therapeut. Acceptatie en Commitment Therapie is voor jou een methode die je op een vrije manier kunt verbinden met je hart en met je andere competenties als Psychosociaal therapeut. Je leert ook te werken met ACT binnen relatietherapie en in het werken met groepen. Je werkt vanuit een diep besef dat naast vreugde ook pijn een onderdeel van het leven is en je kunt daar vanuit evenwicht en met open ogen mee omgaan. Verbinden, medevreugde en gelijkmoedigheid vormen de rode draad in dit laatste jaar van de opleiding tot Psychosociaal therapeut.

Na afronding van deze driejarige opleiding kun je je zelfstandig vestigen als Psychosociaal therapeut. Je kunt je als lid aanmelden bij beroepsvereniging NFG, waardoor je gebruik kunt maken van alle voordelen die dit lidmaatschap je biedt, waaronder vergoeding van je diensten door zorgverzekeraars. Als je wilt kun je via StressWise Nederland aan de slag met de cliënten van StressWise door het geven van therapie, coaching en/of trainingen aan individuele cliënten en/of groepen. Uiteraard kun je daarnaast ook inzetten op een zelfstandige praktijk als Psychosociaal therapeut waarbij je een eigen cliëntenbestand opbouwt. Verbinding met StressWise mag wel (dat vinden we prachtig), maar het hoeft natuurlijk niet.

StressWise Academy biedt opleidingen die hun basis vinden in mindfulness en ACT, Acceptatie en Commitment Therapie. Bij ons vind je geen schoolse leeromgeving, maar een stimulerende ervaringsgerichte praktijk, die in directe verbinding staat met collega’s uit de complementaire gezondheidszorg en de cliënten van StressWise. Bij StressWise Academy sta je dus met een been in de opleiding en met het andere been in de praktijk van alledag. Stevig, krachtig en dynamisch.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op, en delen ze met StressWise Academy, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.