Basisopleiding Ondernemerschap

Type product

Basisopleiding Ondernemerschap

Study-Online
Logo van Study-Online

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Wilt u inzicht krijgen in ondernemerschap? Wilt u de markt kunnen verkennen en in staat zijn een idee tot strategie uit te werken? Ondernemerschap biedt veel uitdagingen. Deze opleiding biedt handvatten voor iedere (startende) ondernemer om de basiskennis van ondernemerschap te beheersen. Tijdens deze opleiding komen aspecten als het ondernemerschap en een ondernemingsplan aan bod, net als de omgevingsanalyse, van winst naar haalbaarheid en het opstellen van een financieel plan. Gedurende de opleiding stelt u een verbeterplan op, waarbij u de theorie direct toepast in de praktijk. Deze opleiding is een succes onder ondernemers. Na het afronden van deze opleiding bent u in staat om het ondern…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Middle management, Ondernemen, Leiderschap, Managementvaardigheden en Operationeel management.

Wilt u inzicht krijgen in ondernemerschap? Wilt u de markt kunnen verkennen en in staat zijn een idee tot strategie uit te werken? Ondernemerschap biedt veel uitdagingen. Deze opleiding biedt handvatten voor iedere (startende) ondernemer om de basiskennis van ondernemerschap te beheersen. Tijdens deze opleiding komen aspecten als het ondernemerschap en een ondernemingsplan aan bod, net als de omgevingsanalyse, van winst naar haalbaarheid en het opstellen van een financieel plan. Gedurende de opleiding stelt u een verbeterplan op, waarbij u de theorie direct toepast in de praktijk. Deze opleiding is een succes onder ondernemers. Na het afronden van deze opleiding bent u in staat om het ondernemerschap toe te passen.

Doelgroep

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere (startende) ondernemer of voor mensen die hun huidige functie ondernemender willen gaan bekleden. De opleiding is ook geschikt voor iedereen die inzicht wil hebben in de basiskennis van ondernemerschap.

Vooropleiding

Study-Online.nlstelt geen eisen aan uw vooropleiding. Enige werkervaring is een pré.

Studiewijze

Tijdens de opleiding staat het leren door doen centraal. U werkt met persoonlijke leerdoelen, praktijkcases en praktijk gerelateerde oefeningen. Als rode draad door de opleiding doorloopt u stap voor stap de onderdelen van ondernemerschap. Door onder meer het inbrengen van uw eigen situaties wordt de opleiding gericht op de eigen werksituatie.

De opleiding bestaat uit 10 lessen. Per les werkt u diverse praktijkopdrachten uit tot een compleet opdrachtenportfolio.De opleiding wordt afgesloten met een Verbeterplan Praktijk-Case©.

Studietijd

U studeert in uw eigen tempo en op de momenten die u zelf kunt bepalen.De opleiding dient wel binnen 1 jaar volledig afgerond te zijn, zodat u de verbanden tussen de verschillende onderwerpen blijft zien.

Studiemateriaal

Het meest actuele studiemateriaal wordt gebruikt.

Resultaat

 • U krijgt inzicht in het opstellen van een ondernemingsplan
 • U bent in staat om een idee tot strategie uit te werken
 • U leert de interne en externe omgevingsfactoren
 • U bent in staat om een financieel plan op te stellen
 • U heeft inzicht in financiële begrippen
 • U kunt op de juiste wijze rechtvormen toepassen
 • U leert hoe u de markt kunt verkennen

Programma

 • Ondernemerschap en ondernemingsplan
 • Van idee tot strategie
 • Omgevingsanalyse
 • Van analyse tot reclame
 • Van winst naar haalbaarheid
 • Voorbereid op de toekomst
 • Opstellen ondernemingsplan
 • Workshop opstellen ondernemingsplan
 • Opstellen financieel plan
 • Workshop opstellen financieel plan

Diploma

De opleiding Basisopleiding Ondernemerschap biedt u de mogelijkheid om het diploma te behalen:

 • Basisopleiding Ondernemerschap

Tijdens de opleiding schrijft u een Verbeterplan Praktijk-Case©. Hieruit moet uw beheersing van de behandelde onderwerpen goed naar voren komen.
Als u dit onderdeel met een positief resultaat afsluit, ontvangt u het officiële Study-Online: Basisopleiding Ondernemerschap - diploma.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.