Notuleren met de laptop

Type product
Logo van Studytube BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,4 Studytube BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,4 (uit 146 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Leer praktische vaardigheden online.

Op Studytube volg je praktische en resultaatgerichte online trainingen gegeven door Top Experts. 

Beschrijving

Veel makers en lezers van notulen onderschatten vaak hoe pittig goed notuleren is. Het is vooral lastig om goede notulen te schrijven als de vergadering chaotisch is of als de tijd ontbreekt om de aantekeningen rustig uit te werken. Voor sommige mensen is notuleren bepaald geen hobby… Maar gelukkig gloort er hoop aan de horizon! Als je met de juiste technieken en trucjes aan de slag gaat, wordt notuleren een prettige ervaring en heb je je verslag snel af. De laptop helpt je hierbij enorm. Je leert in deze online training onder andere hoe je een vergadering goed voorbereidt, hoe je op een slimme manier naar een vergadering luistert, effectief aantekeningen maakt (bijvoorbeeld met handige sche…

Lees de volledige beschrijving

512253409 295x166

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Leer praktische vaardigheden online.

Op Studytube volg je praktische en resultaatgerichte online trainingen gegeven door Top Experts. 

Veel makers en lezers van notulen onderschatten vaak hoe pittig goed notuleren is. Het is vooral lastig om goede notulen te schrijven als de vergadering chaotisch is of als de tijd ontbreekt om de aantekeningen rustig uit te werken. Voor sommige mensen is notuleren bepaald geen hobby… Maar gelukkig gloort er hoop aan de horizon! Als je met de juiste technieken en trucjes aan de slag gaat, wordt notuleren een prettige ervaring en heb je je verslag snel af. De laptop helpt je hierbij enorm. Je leert in deze online training onder andere hoe je een vergadering goed voorbereidt, hoe je op een slimme manier naar een vergadering luistert, effectief aantekeningen maakt (bijvoorbeeld met handige schemaatjes op je laptop) en hoe je met zelfvertrouwen het verslag uitwerkt. Aan het einde van deze online training weet je precies wat goede notulen zijn en welke voordelen de laptop heeft ten opzichte van notuleren 'met de hand'. Je krijgt in deze online training onder andere antwoord op de volgende vragen:
  • Welke stappen zet je bij het maken van notulen en hoe helpt de laptop je daarbij? Om goed te kunnen notuleren moet je precies weten welke stappen je zet om tot je verslag te komen. Notuleren begint eigenlijk al voor de vergadering, met de voorbereiding. Tijdens de vergadering moet je slim luisteren en aantekeningen maken. Na de vergadering werk je je verslag in verschillende stappen uit. Bij veel stappen helpt de laptop je enorm. Door de stappen in de juiste volgorde te zetten, win je zeeën aan tijd!
  • Welke rechten en plichten heb je als notulist en welke taken heeft de voorzitter? Samen met de voorzitter zorg je ervoor dat een vergadering efficiënt verloopt. Het is belangrijk om te weten wat je wel en niet kunt doen als notulist en hoe de voorzitter je kan helpen bij je taak.
  • Hoe bereid je een vergadering uitstekend voor? Door een vergadering goed voor te bereiden, ben je uiteindelijk veel minder tijd kwijt met het uitwerken van je verslag. In deze online training krijg je een handige checklist waarmee je kunt nagaan of je alle voorbereidende stappen goed hebt gezet. Daarbij is het belangrijk dat je heel scherp weet welke doelen je agendapunten hebben.
  • Hoe maak je aantekeningen bij een ingewikkelde discussie? Emotionele, lange discussie waarbij de verschillende meningen over tafel vliegen zijn na deze online training geen struikelblok meer. Je ontwikkelt een goede luisterstrategie om deze discussies snel te doorgronden en samen te vatten. Met een luisterschema op je laptop boekt je ook hier weer enorme tijdswinst.
  • Hoe werk je een verslag goed uit? Een verslag moet niet alleen inhoudelijk kloppen, het moet ook lekker lezen. Dat is minstens zo belangrijk. In deze online training krijg je verschillende tips om je verslag goed te structureren en geschikt te maken voor de moderne ‘scannende’ lezer. Daarnaast leer je hoe je zorgt voor een heldere en aantrekkelijke schrijfstijl.

Er zijn nog geen ervaringen. Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Heb je een vraag? Onze leeradviseurs helpen je graag. Bel ons op 085 7440830 of e-mail naar info@springest.nl.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?