IPMA® PMO | Online Training

Niveau
Tijdsduur
Logo van Lagant Management Consultants BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Lagant Management Consultants BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

IPMA® PMO training

De IPMA PMO training is de ideale voorbereiding op het IPMA PMO theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De training is gebaseerd op de eindtermen die in de NCB-4 worden beschreven. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis. Hiermee wordt tevens een goede basis gelegd voor het examen.

Methodische aanpak

In de training IPMA PMO leer je een methodische aanpak bij het ondersteunen van projecten en programma’s, en hoe deze de effectiviteit van projectprocessen vergroot. Ook leer je meer over de sociale vaardigheden die nodig zijn voor jouw taken. Alles draait om sterker worden op het gebied …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA PMO, IPMA-C, IPMA-D, IPMA-B en Assessment.

IPMA® PMO training

De IPMA PMO training is de ideale voorbereiding op het IPMA PMO theorie-examen van IPMA Certificering Nederland. De training is gebaseerd op de eindtermen die in de NCB-4 worden beschreven. Naast gerichte kennisoverdracht, richt de training zich op de praktische toepassing van verkregen inzichten en kennis. Hiermee wordt tevens een goede basis gelegd voor het examen.

Methodische aanpak

In de training IPMA PMO leer je een methodische aanpak bij het ondersteunen van projecten en programma’s, en hoe deze de effectiviteit van projectprocessen vergroot. Ook leer je meer over de sociale vaardigheden die nodig zijn voor jouw taken. Alles draait om sterker worden op het gebied van het ondersteunen van projecten & programma’s, zowel praktisch als inhoudelijk.

ICB4

Deze training is gebaseerd op de IPMA-competence baseline (ICB4). Tijdens de training behandelen we de belangrijkste eindtermen (en de achterliggende concepten en theorieën) die je nodig hebt om te slagen voor het IPMA PMO-examen. Ter voorbereiding op de klassikale training sessies maken de deelnemers gebruik van een e- leeromgeving waarin de eindtermen uitgebreid worden beschreven.

In beeld gebracht

Er zijn ook meerkeuze en scenario gebonden vragen beschikbaar om verkregen inzichten te toetsen.  In de training zelf  worden inhoudelijke vragen over de bestudeerde stof besproken. Verder passen we verkregen kennis toe op oefencases, examenvragen en praktijksimulaties. Hierbij maken we ook gebruik van video’s.

Inbegrepen

 • Cursusmaterialen
 • Licentiekosten
 • E-Learning
 • Locatie & catering

Tijdsinvestering

 • 4 dagen (8 dagdelen): 9:00u – 17:00uur

Aanpak

De training wordt klassikaal gegeven door een ervaren PMO-er, en zal 4 dagen in beslag nemen. Bij de training wordt gebruik gemaakt van het boek IPMA Compact van Rob Janssen Duyghuysen. Deze samenvatting van de IPMA theorie is het ideale hulpmiddel bij de voorbereiding van de klassikale trainingssessie en het theorie examen.

Examtrainer

Daarnaast wordt de training ondersteund door onze online ExamTrainer waarin alle relevante onderwerpen worden behandeld. Door de combinatie van online theorie training en klassikale praktijk toepassing, gaat deze training dieper en breder in op de toepassing van de methodiek dan vergelijkbare trainingen.

In de praktijk

Met de online ExamTrainer ben je in staat om zelf de diepgang van de studie te bepalen. Je zal hiermee een kennisniveau bereiken dat verder en dieper gaat dan nodig voor het Examen. Dit zorgt ervoor dat je ook op de praktijk goed voorbereid zal zijn.

Onderwerpen, Onder andere:

 • De inrichting van de (tijdelijke of permanente) PMO organisatie en bijbehorende rollen in project- programma- en portfolioprocessen.
 • De opzet van het projectmanagement proces: opstarten, definiëren, uitvoeren en afsluiten van een project.
 • Inrichten van de project administratie.
 • PMO support bij de projectstart en – inrichting: het opstellen van de opdracht, de business case, de risico analyse, projectorganisatie, communicatieplan, kwaliteitsplan, de planning.
 • Opzetten van monitoring- en rapportage structuren.
 • Persoonlijke vaardigheden zoals: leiderschap, communicatie, onderhandelen, conflicthantering en meer.

Doelgroep

Beginnende of ervaren professionals die werkzaam zijn in een Project Management Office (PMO) en behoefte hebben aan meer theoretische onderbouwing van hun vakmanschap.

Resultaat

De training IPMA PMO is gericht op verkrijgen van een theoretisch kader en handvatten om dit kader in jouw omgeving toe te passen.

Deze training leidt tot:

 • Het projectbureau in jouw organisatie in te richten en (verder) te professionaliseren.
 • Het portfolio-, programma- en projectmanagement beter helpen in te richten, te rapporteren over de voortgang en besluitvorming voor te bereiden.
 • Omgaan met probleemsituaties en in overleg met de projectmanager naar oplossingen te zoeken.
 • Je optimaal voor te bereiden op het behalen van het IPMA PMO-examen.

Certificering / Examen

Het examen is alleen rechtstreeks te bestellen via IPMA certificeren NL. Deelnemers moeten zich hiervoor zelf aanmelden. Voor meer informatie over het assessment en aanmelding kan je kijken op de website van IPMA Certificering Nederland (http://www.ipmacertificeren.nl/).

Voor meer persoonlijk advies, neem contact met ons op a.u.b.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
 • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
 • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: IPMA PMO.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Lagant Management Consultants BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.