IPMA® PMO | Online zelfstudie

Type product
Niveau
Logo van Lagant Management Consultants BV
Opleiderscore: starstarstarstarstar_half 8,8 Lagant Management Consultants BV heeft een gemiddelde beoordeling van 8,8 (uit 6 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

IPMA® PMO | Online zelfstudie

De online IPMA PMO Zelfstudie is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de IPMA methode, maar geen klassikale training wil volgen. Onze IPMA Zelfstudies hebben het IPMA Keurmerk en voldoen daarmee aan alle kwaliteitscriteria zoals gesteld door IPMA Nederland. Het IPMA PMO examen dient rechtstreeks bij IPMA Certificeringen Nederland te worden aangevraagd.

Je krijgt met het aanschaffen van onze online IPMA PMO Zelfstudie een half jaar toegang. Dit is over het algemeen ruim voldoende om de online Zelfstudie te doorlopen. Mocht je toch extra tijd nodig hebben kan in onze webshop een verlenging van 2 maanden aanschaffen. De online IPMA PMO Zelfstudie …

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: IPMA PMO, IPMA-C, IPMA-D, IPMA-B en Budgetcoach.

IPMA® PMO | Online zelfstudie

De online IPMA PMO Zelfstudie is een uitkomst voor iedereen die zich wil verdiepen in de IPMA methode, maar geen klassikale training wil volgen. Onze IPMA Zelfstudies hebben het IPMA Keurmerk en voldoen daarmee aan alle kwaliteitscriteria zoals gesteld door IPMA Nederland. Het IPMA PMO examen dient rechtstreeks bij IPMA Certificeringen Nederland te worden aangevraagd.

Je krijgt met het aanschaffen van onze online IPMA PMO Zelfstudie een half jaar toegang. Dit is over het algemeen ruim voldoende om de online Zelfstudie te doorlopen. Mocht je toch extra tijd nodig hebben kan in onze webshop een verlenging van 2 maanden aanschaffen. De online IPMA PMO Zelfstudie is alleen in het Nederlands beschikbaar.

Competenties

In onze Computer Based Training worden de te examineren eindtermen van alle competenties in compacte vorm uitgelegd. Gebruik makend van meerkeuze- en open vragen kan verkregen kennis worden getoetst . Met behulp van scenario-opdrachten kunnen praktijk vaardigheden worden getraind. Er is een proefexamen omgeving beschikbaar om jezelf op het examen voor te bereiden. Het uitgangspunt voor de CBT is de projectmanagement theorie en technieken op basis van de ICB-4 eindtermen.

Contextueel

5 Contextuele competenties gericht op strategische context van verander initiatieven, prestatie en baten management, de business case en hiermee samenhangende investeringen, de realisatie van veranderingen via projecten en programma’s, projectmanagement methoden, de portfolio besturing, inrichten PPP- & permanente PMO organisaties, de structuur en cultuur van de staande organisatie, systeemontwikkeling methoden, de financiële administratie, duurzaamheid en veiligheid, HRM in projecten, macht en invloed.

Gedrag

10 Gedragsmatige competenties gericht op zelfkennis en zelfmotivatie, efficiënt omgaan met je tijd, stress beheersing, ethiek, betrouwbaarheid, communicatie en gespreksvaardigheden, vergaderen, presenteren, openheid, adviseren, motiveren, leidinggeven, teamwerk, conflict & crisis beheersing, onderhandelen, complexe problemen oplossen & creativiteit, resultaat gericht werken.

Techniek

13 Technische “hard skills“ van projectmanagement, competenties en practices gericht op projectaanpak, doelen & eisen, scope & resultaat, configuratie beheer, planning & fasering, organisatie, informatie, kwaliteit, kosten, financiering, middelen, procurement, projectmanagement proces ( voorbereiding, inrichting, beheersing & rapportage, wijzigingen, afsluiting), risico management, stakeholder management, change management.

Inbegrepen

  • Cursusmaterialen
  • Licentiekosten
  • Online examentraining
  • E-Learning

Hierbij kan een deelnemer zelf bepalen welke competenties, wanneer en waar met behulp van een e- leeromgeving worden bestudeerd en toegepast. De te examineren eindtermen van ICB4 zijn beschikbaar in de vorm van een e-book: “ICB4 compact”.

Met behulp van de in de leeromgeving opgenomen self-assessment kan een deelnemer gericht kiezen welke competenties bestudeerd moeten worden. De ervaring leert dat voor het bestuderen van elke competentie een deelnemer ongeveer 1 tot 2 uur moet investeren. Hierna besteedt de gebruiker tijd aan het toetsen van kennis via de meerkeuze- en open vragen.

E-learningomgeving

In de e-Learningomgeving van de CBT zijn onder andere een FAQ en definities beschikbaar. Verder bestaat de mogelijkheid om bij vragen of onduidelijkheden online contact op te nemen met een begeleider.

Examensimulatie

Via de examensimulatie kan vastgesteld worden of verkregen kennis voldoende is. Doormiddel van oefenscenario’s traint een deelnemer tot slot de toepassing van kennis. In de leeromgeving zijn proefexamens beschikbaar waarmee vastgesteld kan worden of verkregen inzichten en vaardigheden voldoende zijn.

Ervaren projectmanagers

Voor deelname aan het IPMA PMO assessment is 3 jaar projectmanagement ervaring vereist van PM’s die betrokken zijn bij gecompliceerde projecten. Als er weinig tijd en/of financiële middelen zijn vormt de CBT een ideale manier om je op deelname aan het IPMA PMO examen voor te bereiden. Een HBO werk- en denkniveau is gezien de omvang en breedte van ICB-4 wel wenselijk.

Met behulp van de IPMA PMO CBT ben je goed voorbereid op succesvolle deelname aan het IPMA PMO examen van IPMA Certificering Nederland. Daarbij zal je in de praktijk ook minder snel voor een verrassing komen te staan.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.
  • Vraag informatie aan over deze training. Je ontvangt vanaf dan ook een seintje wanneer iemand een ervaring deelt. Handige manier om jezelf eraan te herinneren dat je wilt blijven leren!
  • Bekijk gerelateerde producten mét ervaringen: IPMA PMO.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Lagant Management Consultants BV, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.