Verkeersregelaar

Niveau
Tijdsduur
Logo van TA Nederland

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

TA Nederland biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Venlo

Beschrijving

Algemeen
In verband met de wijziging van artikel 82 van de Rvv 1990 krijgt de verkeersregelaar een officiële status. De aanwijzingen van de verkeersregelaar zijn bindend voor alle weggebruikers. 
Uniforme aanwijzingen (bijlage II van Rvv 1990) worden aangeleerd. De aanstelling van deze plaatselijke verkeersregelaars is voorbehouden aan de burgemeester. De aanstelling tot landelijk aangestelde beroeps verkeersregelaar behoort ook tot de mogelijkheden bij de Traffic Academy. De opleiding en het examen zijn hetzelfde. De landelijke aanstellingspas wordt dan verstrekt door het Verkeerscentrum Nederland. Nadat de beroeps verkeersregelaar is aangesteld kan deze zelfstandig optreden als verkeersregel…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Algemeen
In verband met de wijziging van artikel 82 van de Rvv 1990 krijgt de verkeersregelaar een officiële status. De aanwijzingen van de verkeersregelaar zijn bindend voor alle weggebruikers. 
Uniforme aanwijzingen (bijlage II van Rvv 1990) worden aangeleerd. De aanstelling van deze plaatselijke verkeersregelaars is voorbehouden aan de burgemeester. De aanstelling tot landelijk aangestelde beroeps verkeersregelaar behoort ook tot de mogelijkheden bij de Traffic Academy. De opleiding en het examen zijn hetzelfde. De landelijke aanstellingspas wordt dan verstrekt door het Verkeerscentrum Nederland. Nadat de beroeps verkeersregelaar is aangesteld kan deze zelfstandig optreden als verkeersregelaar.


Doel
De deelnemers worden geschoold om zelfstandig op te treden als beroeps verkeersregelaar.


Inhoud van de cursus

  • In de cursus worden een aantal relevante wettelijke zaken behandelt. - De Wegenverkeerswet 1994 (WvW1994)
  • Het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 ( Rvv 1990)
  • Het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BAWB)
  • Het Nieuw Burgerlijk Wetboek (NBW) en De Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet)

Duur van de cursus
De cursusduur voor de theorie bedraagt 1 dag inclusief theorie-examen en de cursusduur voor de praktijk bedraagt 1½ dag inclusief praktijkexamen. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 12 personen per cursus.


Examen
Het theoriegedeelte wordt afgenomen door de docent. Het praktijkexamen wordt afgenomen door een politieambtenaar, afgevaardigd door de Stichting Verkeersregelaars Nederland, en de docent.  

Locatie
Het theoriegedeelte kan bij u op locatie en de praktijk en het –examen op een locatie/stad die door de Stichting Verkeersregelaars Nederland is goedgekeurd.


Certificaat
Na de examens met succes zijn afgerond en, nadat het certificaat door de Stichting Verkeersregelaars Nederland naar Traffic Academy Nederland verstuurd is, ontvangt de opdrachtgever van Traffic Academy Nederland het certificaat waarmee u de aanstellingspas kunt aanvragen.

TA Nederland; Innovatief in opleiden waar maatwerk standaard is

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.