Eerste monteur service en onderhoud Elektrotechniek & Instrumentatie

Niveau
Tijdsduur
Locatie
Online
Startdatum en plaats
Logo van Technicom
Opleiderscore: starstarstarstarstar_border 8,3 Technicom heeft een gemiddelde beoordeling van 8,3 (uit 66 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

computer Online: Live Learning gecombineerd met Praktijkdagen
3 nov. 2021 tot 3 nov. 2023
check_circle Startgarantie
Toon rooster
event 3 november 2021, 09:00-12:00, Live Learning

Beschrijving

Eerste monteur Elektrotechniek & instrumentatie: onderhoud van machines en apparaten

Goed onderhoud is altijd en overal in de industrie belangrijk. Hoe houdt en brengt een eerste monteur Elektrotechniek & instrumentatie alles wat gebruikt wordt, optimaal in conditie? Dat is de hoofdvraag in onze opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek & instrumentatie. Een monteur Elektrotechniek & instrumentatie repareert en onderhoudt het elektrotechnische deel van machines, installaties en apparaten. Cursisten leren bijvoorbeeld deze onderhoudswerkzaamheden te plannen, kwalitatief goed uit te voeren en tegelijk veilig uit te voeren. Naast technische basistechniek en inhoudelijke thema’s op het gebied va…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Monteur, Elektrotechniek, Installatietechniek, Flensmonteur en Fietsenmaker.

Eerste monteur Elektrotechniek & instrumentatie: onderhoud van machines en apparaten

Goed onderhoud is altijd en overal in de industrie belangrijk. Hoe houdt en brengt een eerste monteur Elektrotechniek & instrumentatie alles wat gebruikt wordt, optimaal in conditie? Dat is de hoofdvraag in onze opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek & instrumentatie. Een monteur Elektrotechniek & instrumentatie repareert en onderhoudt het elektrotechnische deel van machines, installaties en apparaten. Cursisten leren bijvoorbeeld deze onderhoudswerkzaamheden te plannen, kwalitatief goed uit te voeren en tegelijk veilig uit te voeren. Naast technische basistechniek en inhoudelijke thema’s op het gebied van elektrotechniek & instrumentatie, gaan mensen aan de slag met basisvaardigheden zoals communicatie. Hoe bespreekt uw medewerker onderhoudswerkzaamheden met het team? Op welke manier werken mensen met elkaar samen? Ook dat speelt een belangrijke rol in onze opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek & instrumentatie.

Op de werkplek het verschil maken als goed opgeleide eerste monteur Elektrotechniek instrumentatie

In onze opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek & instrumentatie (mbo niveau 3) is het dagelijks werk van de cursist de basis. Op de eigen werkplek maakt de onderhoudsmonteur diverse functieopdrachten. Leren werkt nu eenmaal het beste door het gewoon te doen. Dat is onze filosofie. Naast praktijkopdrachten zorgen theorielessen voor de nodige achtergrondinformatie en verdieping. Om het diploma te behalen wordt de theorie met kennisvragen getoetst. De praktijk examineren we met reflectiegesprekken en assessments op de werkplek. Onze onderhoudsopleidingen worden verzorgd door docenten met ruime praktijkervaring in het vakgebied. Zij begeleiden de cursisten zowel op hun werkplek als in de online leeromgeving en werken met lesmateriaal dat wij in eigen beheer hebben ontwikkeld. Met de opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek & instrumentatie vergroot uw medewerker zijn of haar technische inzicht en kennis. Ook wordt er hard gewerkt aan ontwikkeling van communicatieve vaardigheden: essentieel om als onderhoudsmonteur goed te functioneren op de werkplek.

Inhoud opleiding

In de opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek & instrumentatie zijn de theorie en praktijk nauw met elkaar verweven. In de praktijk worden de volgende thema’s behandeld:

  • veiligheid en normen
  • inspecteren, meten en testen
  • onderhoudsvaardigheden
  • storingen verhelpen en voorkomen
  • optimaliseren in storingsgebieden
  • storingen lokaliseren en analyseren
  • afstellen en inregelen
  • begeleiden en instrueren

In de opleiding Eerste Monteur Elektrotechniek & instrumentatie kunnen ook drie keuzedelen worden gekozen. Dit kunnen verdiepende modules zijn, maar ook specifieke branchemodules zoals levensmiddelentechnologie. De keuzedelen bevatten zowel theorie- als praktijkonderdelen.

De theorie bestaat uit wiskunde, natuurkunde, onderhoud, veiligheid en milieu, onderhoudskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en communicatie.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Vraag nu gratis en vrijblijvend informatie aan:

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
infoEr is een telefoonnummer vereist om deze informatieaanvraag in behandeling te nemen. (optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
We slaan je gegevens op, en delen ze met Technicom, om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen. Meer info vind je in ons privacybeleid.