Lef om te Stralen - creatieve opleiding voor loopbaan- & ondernemerscoaches

Niveau
Tijdsduur

Lef om te Stralen - creatieve opleiding voor loopbaan- & ondernemerscoaches

The School of Play
Logo van The School of Play
Opleiderscore: starstarstarstarstar 9,8 The School of Play heeft een gemiddelde beoordeling van 9,8 (uit 10 ervaringen)

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

10
Gemiddeld cijfer voor Lef om te Stralen - creatieve opleiding voor loopbaan- & ondernemerscoaches
Gebaseerd op 1 ervaring Lees alle ervaringenchevron_right
starstarstarstarstar
van duijnhoven
faalvaardigheidstrainer, loopbaancoach
10
Lef om te Stralen - creatieve opleiding voor loopbaan- & ondernemerscoaches

"Ik vond deze opleiding een verademing naast de meer traditionele loopbaancoach-opleidingen. De focus echt ligt op het (her-)ontdekken van de talenten die mensen (en jijzelf als coach/ ondernemer) als vanzelf al in zich hebben, zonder zich daar echt bewust van te zijn. De creatieve, uitnodigende oefeningen geven hier een goede basis voor die maken dat deelnemers stevig voor zichzelf, hun talenten en eigenheid durven gaan staan.
Fijne lokatie, goede lunch, alles tot in de puntjes verzorgd en goed bereikbaar. Deskundige, professionele en betrokken trainers die net dat stapje meer doen. " - 20-02-2020 10:35

"Ik vond deze opleiding een verademing naast de meer traditionele loopbaancoach-opleidingen. De focus echt ligt op het (her-)ontdekken van de… alles lezen - 20-02-2020 10:35

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Beschrijving

Het Lef om te Stralen is een opleiding voor coaches en begeleiders die hun rugzak willen vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen waar een stukje lichtheid in zit. Jij wilt voorbij het verkennen van talenten en competenties en het in kaart brengen van iemands drijfveren, beweging in gang te zetten. Precies op het punt waar de ander zichzelf als vanzelfsprekend aanneemt.

Achteruitkijken is hierin nodig om de rode draad te ontdekken, vooruitblikken goed en waardevol. Maar dit alles doe jij het liefste met een vleugje magie. Zodat degene die jij (bege)leidt in Flow kan komen. De talenten creatief worden aangeboord. En ze in hun dromen durven gaan geloven en stappen zetten op het…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Durf & moed, Jouw Loopbaan, Creativiteit, Assertiviteit en Feedback geven.

Het Lef om te Stralen is een opleiding voor coaches en begeleiders die hun rugzak willen vullen met mega veel creatieve en uitdagende oefeningen waar een stukje lichtheid in zit. Jij wilt voorbij het verkennen van talenten en competenties en het in kaart brengen van iemands drijfveren, beweging in gang te zetten. Precies op het punt waar de ander zichzelf als vanzelfsprekend aanneemt.

Achteruitkijken is hierin nodig om de rode draad te ontdekken, vooruitblikken goed en waardevol. Maar dit alles doe jij het liefste met een vleugje magie. Zodat degene die jij (bege)leidt in Flow kan komen. De talenten creatief worden aangeboord. En ze in hun dromen durven gaan geloven en stappen zetten op het levenspad. Niet hun doelen SMART makend, maar juist openstaan voor wat er gebeurd wanneer ze gaan werken vanuit hun diepste waarden en verlangens. 

En jij gaat hen al doende voor op op dit pad. Theorie en praktijk gaan hand in hand. Ervarend leren en ontwikkelen, reflecteren op jezelf. En daarnaast krijg je inzicht in werkende coachingsprincipes voor Flow, zodat je dit ook bij de ander tot ontwikkeling kunt laten komen. Daardoor ervaar jij aan het einde van de opleiding het gevoel van een kind in een snoepwinkel. Je bubbelt. Je bruist. Je wilt aan de slag. Laat de toekomst maar komen. Jij bent er klaar voor. En dát is exact het gevoel dat jij ook jouw klanten wilt meegeven. Vanaf nu weet je hoe!

Wordt jij blij van verhalende technieken om momenten van Flow te (her)ontdekken of op te wekken? Wil jij je gereedschapskist uitbreiden om zo onderdelen aan te pakken die je met cognitieve technieken niet kunt bereiken? Dan ben je bij het Lef om te Stralen aan het juiste adres. Tijdens deze opleiding ga je actief aan de slag met prikkelende opdrachten waar je meteen ‘het diepe mee induikt’. Zo ervaar je ook zelf de kracht van je creative intuïtie en kun je het daarna vanuit je eigen ervaring aan de ander uitleggen en doorgeven. Geen ingewikkeld gedoe, maar direct-doen om er zo achter te komen wie jij bent, wat jouw verhaal is en hoe je dat naar buiten brengt.

Gedurende de vier tweedaagse programmablokken word je uitgedaagd om te werken met thema’s rondom leiderschap, groeimindset, groeien in moeilijke tijden en leven vanuit het hart. Voor jezelf en voor je klanten. Jij bent aan zet… welke kant ga je op?

Blok 1: De reis van de held

Ergens in je leven ben je ongetwijfeld tegen iets aangelopen in de wereld wat je pijn deed, waarvan je dacht dat het beter kon. Anders. Mooier. Je nam deze uitdaging aan en transformeerde je boosheid, wens, ongeduld of ongelukkige gevoelens tot een manier van werken, doen of zijn die beter paste. Of wellicht ben je nog onderweg op die reis. Dat maakt niet uit. Want wat je raakt en waar je staat ontdekken we samen in dit eerste blok. Verschillende storytellingtechnieken komen aan bod. Daarnaast werken we improviserend met levensthema’s en de wijsheid van dilemma’s en problemen zodat jij verder komt en dit proces ook met anderen kunt herhalen.

Blok 2: Talenten en competenties

Hoe jij de wereld een mooie plek maakt, heeft alles te maken met wie jij bent, wat je leuk vindt om te doen en welk talent je (nog) wilt laten groeien. Daarom doen we dit blok een talenteninterview en kijken we naar jouw oplaadpunten. Ook ontdek je de waarde van je Freak Factor, want als je ten volste kunt benutten wat jou ‘eigen’ maakt, wat iemand ánders maakt, kunnen we diversiteit en eigenheid ten volle benutten. Daarnaast bespreken we mindset als blokkerende of activerende manier van kijken naar ontwikkeling. Trots, niet vanwege een (mogelijk) eenmalig resultaat, maar vooral vanwege dagelijkse vooruitgang. Onmisbaar voor iedere leider en begeleider!

Blok 3: Drijfveren als rode draad

In dit blok brengen we je naar je verlangen. Nadenken over hoe het ‘ook’ zou kunnen zijn. Hoe droom jij de wereld een mooiere plek? Waar kom jij je bed voor uit? We ontdekken de denkstijlen achter talenten en daarnaast staat de ‘WHY’ centraal in dit blok. Leer hoe je dit diepgaand kunt inzetten in de begeleiding of coaching van jezelf, je team en je klanten.

Een goed verhaal uitdragen gaat namelijk verder dan een lijstje met kernwaarden, een goede slogan op je website of quote aan de muur. Een goed verhaal uitdragen betekent aan de ene kant 100% authentiek zijn. Er vol voor gaan, precies zoals jij bent. En aan de andere kant is letterlijk ‘gaan staan voor datgene waar je voor gaat’. Het goede doen. Voor jou én anderen. Voor nu én de toekomst.

Blok 4: Wees merkwaardig!

Koers uitstippelen. Dromen en wensen achterna. Lef tonen en jezelf in de etalage zetten. Dat gun jij jezelf en degenen met wie je werkt! Zichtbaar zijn. Voor jezelf. Voor anderen. Voor jouw missie in het leven. Om onbegrensd je gewenste toekomst tegemoet te spurten. Meerwaarde uit je waarden halen. Jouw eigen pad bewandelen. En ontdekken dat spreken over jezelf in termen als ‘kunnen leren’ ipv enkel ‘kunnen’ vele malen motiverender is.

Mens zijn we altijd in relatie tot anderen. En dus duiken we dit blok in de wereld van positieve provocatie en statusdynamieken. Durf jij je uit te spreken? Kun je sneller vooruit komen in tegenwind? Vind je sparkle en ontdek het plezier, zelfs wanneer het eindresultaat (nog) niet in zicht is.

Alles hangt hierbij af van het verhaal dat je jezelf vertelt. Dit is niet alleen het magische geheim achter elke goede verkoop en het ultieme ingrediënt van elke koerswijziging, maar ook de basis van moedig leiderschap. Voor iedereen die wil leven vanuit z’n tenen. Die zich vrijer en nutter in zijn of haar werkomgeving wil voelen. Voor iedereen die innovatiever willen handelen en bijdragen aan het geheel. Het zijn díé kwaliteiten waardoor je positief opvalt, je leeft vanuit je waarden en de ander je niet meer vergeet.

Afronding: 

Alle oefeningen en interventies staan verzameld in een uitgebreide opleidingsmap waar je ook achtergrondtheorie vind. Voldoende om na afronding van de opleiding alles in de praktijk te brengen. Deze opleiding is geen basis-loopbaancoach opleiding maar biedt een specifieke aanvulling voor creatieve, sensitieve out-of-the-box denkende klanten. Of zij nu willen gaan voor hun droombaan of droombedrijf.. jij weet na deze opleiding hoe je hen de goede kant in kunt kietelen =)

Missie van The School of Play

De wereld is een jungle en iedereen is 'druk, druk, druk'. Maar toch geloof ik ten diepste niet dat we meer rust willen. We willen gewoonweg meer energie om leuke dingen te doen. Het leven de moeite waard te maken. We willen openstaan voor het leven om onnadenkend, onbesuisd van al het moois te kunnen genieten. Ons wentelend in ervaringen, pluizige gevoelens en verliefd worden op alles inclusief onszelf. We willen ervaren én verwerken. Vrijheid bieden en durven nemen. Diversiteit omarmen en door de regels durven breken. Niet normaal doen maar wel normaal zijn. Ons niet bezighouden met stress, overprikkeling en balans maar volop het leven opslurpen, rollen in woelige beekjes der liefde. De zintuigen drinken. De zinnen bekoren. De bochten uitscheuren. Verlangens vervuld. Gevoelens van volmaaktheid in het imperfecte en overvloed in schaarse tijden.

De mensen waar ik mee werk zijn veelal fantasierijk, van nature creatief, flexibel, een tikkeltje rebels en behoorlijk avontuurlijk. Ze kunnen genieten van allerhande ervaringen, houden van afwisseling in het dagelijks leven en snakken naar nieuwigheden. Ze staan open voor nieuwe meningen, ideeën en ervaringen. En hebben de mogelijkheid om in een opgevangen glimp van het onbekende een geheel nieuwe wereld te ontdekken in jezelf.

Je verbonden voelen. Ervaren gezien te worden. Moed tonen. Grenzen verleggen en talenten optimaal benutten. Jezelf zijn, in elke vezel van je lijf. Nu én later. Voeg daarom een sprankje zorgeloosheid toe aan het leven. Doe eens een dansje in de keuken. Geloof niet alles wat er in je hoofd opkomt. Laat verwachtingen los. Vier (je) leven. En maak elke dag iemand gelukkig. Al is het alleen jezelf...

Het vraagt echter een behoorlijke portie durf om niet mee te gaan met gangbare regels en richtlijnen, maar kwetsbaar je eigen alternatief op tafel te durven leggen. Het vergt een speelse houding om open te staan voor de verrassingen die het leven biedt, wetende dat - wat er ook gebeurt - je het op kunt vangen. De combinatie van de openheid voor het leven en de kwetsbaarheid durven omarmen is exact datgene wat 'spelen met wat er is' en 'het gaan creëren van jouw droomwereld' mogelijk maakt. Het is daar waar de missie van The School of Play begint.

10
Gemiddeld cijfer voor Lef om te Stralen - creatieve opleiding voor loopbaan- & ondernemerscoaches
Gebaseerd op 1 ervaring
starstarstarstarstar
van duijnhoven
faalvaardigheidstrainer, loopbaancoach
10
Lef om te Stralen - creatieve opleiding voor loopbaan- & ondernemerscoaches

"Ik vond deze opleiding een verademing naast de meer traditionele loopbaancoach-opleidingen. De focus echt ligt op het (her-)ontdekken van de talenten die mensen (en jijzelf als coach/ ondernemer) als vanzelf al in zich hebben, zonder zich daar echt bewust van te zijn. De creatieve, uitnodigende oefeningen geven hier een goede basis voor die maken dat deelnemers stevig voor zichzelf, hun talenten en eigenheid durven gaan staan.
Fijne lokatie, goede lunch, alles tot in de puntjes verzorgd en goed bereikbaar. Deskundige, professionele en betrokken trainers die net dat stapje meer doen. " - 20-02-2020 10:35

"Ik vond deze opleiding een verademing naast de meer traditionele loopbaancoach-opleidingen. De focus echt ligt op het (her-)ontdekken van de… alles lezen - 20-02-2020 10:35

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)

Aanmelden voor nieuwsbrief

We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.