VoetreflexPlus™ Basisjaar

Niveau
Tijdsduur
Logo van Total Health Academy

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Startdata en plaatsen

Er zijn nog geen startdata bekend voor dit product.

Total Health Academy biedt haar producten standaard aan in de volgende regio's: 's-Hertogenbosch, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Zwolle

Beschrijving

Chinese en Westerse voetreflextherapie als een geheel
Voetreflexmassage ontspant lichaam en geest, laat de energie beter stromen, zorgt voor vitaliteit, geeft rust en bevordert de gezondheid. In deze praktische opleiding word je direct vanaf de eerste lesdag in zowel de Westerse als de originele authentieke Chinese voetreflexmassagetechnieken opgeleid. Zo leer je de Westerse speciale duimtechniek en de Chinese glijdende technieken waarbij je hand volkomen ontspannen blijft. Je leert de reflexzones, de Chinese meridiaan banen en de eeuwenoude ervaringspunten zoals het diabetespunt en het slapeloosheidspunt te masseren. De combinatie van beide massagetechnieken is zeer effectief, versnelt de re…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

"Ontvang je na het volgen van de Opleiding VoetreflexPlus™ Basisjaar een diploma?"

Gevraagd door Maria - 23-09-2019 14:17
Na het volgen van de Opleiding VoetreflexPlus™ Basisjaar ontvang je nog geen diploma. De gehele opleiding duurt drie jaren. En na het volgen van de gehele opleiding krijg jij een diploma.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: Voetreflexologie, Massage, Sportmassage & Sportfysiotherapie, Energetisch Therapeut en Hypnotherapie & Hypnose.

Chinese en Westerse voetreflextherapie als een geheel
Voetreflexmassage ontspant lichaam en geest, laat de energie beter stromen, zorgt voor vitaliteit, geeft rust en bevordert de gezondheid. In deze praktische opleiding word je direct vanaf de eerste lesdag in zowel de Westerse als de originele authentieke Chinese voetreflexmassagetechnieken opgeleid. Zo leer je de Westerse speciale duimtechniek en de Chinese glijdende technieken waarbij je hand volkomen ontspannen blijft. Je leert de reflexzones, de Chinese meridiaan banen en de eeuwenoude ervaringspunten zoals het diabetespunt en het slapeloosheidspunt te masseren. De combinatie van beide massagetechnieken is zeer effectief, versnelt de resultaten en geeft een uitbreiding van behandelingsmogelijkheden. Ook word je opgeleid in de eeuwenoude Chinese en moderne Westerse filosofie en theorie. Voor de Chinese voetreflextherapie maken we gebruik van het officiële lesmateriaal van een door de Chinese overheid erkend Voetreflex-instituut in Beijing. 

VoetrelfexPlus basisjaar
Alle 15 lessen zijn opgebouwd rond thema’s waarvan je zowel de theorie, als het masseren van de bijbehorende zones leert. Dit gebeurt steeds vanuit zowel de Westerse als de Chinese visie. Het voordeel van deze aanpak is dat de samenhang in het menselijk lichaam snel duidelijk wordt. Je werkt aan de oorzaak in plaats van aan de symptomen.
Na het eerste jaar ben je in staat effectieve (basis)behandelingen te geven.

Door de unieke Total Health leermethode wordt zowel de theorie als de praktijk vanuit zowel de Westerse als de Chinese visie aangeleerd. Deze combinatie geeft een toename aan effectiviteit en behandelmogelijkheden. Bovendien krijgt u een dieper inzicht op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. U leert de onderliggende oorzaak van klachten herkennen. U werkt aan de oorzaak in plaats van aan de symptomen. 

Aanvullende therapieën
Ook handreflex, voetdiagnostiek en gelukskunde zijn onderdeel van de opleiding. Handreflexologie geeft een uitbreiding van je behandelingsmogelijkheden. Voetdiagnostiek geeft je de mogelijkheid om via het kijken naar en voelen van de voeten te achterhalen wat de sterke en zwakke fysieke en/of emotionele kanten van iemand zijn. Gelukskunde brengt je harmonie, inzicht en balans. 

In het basisjaar staan de volgende thema’s centraal

 • Ontwikkeling, werking en filosofie van de voetreflextherapie
 • Westerse en Chinese voetreflextherapie
 • Traditionele Chinese geneeskunde en filosofie
 • Voetdiagnostiek 
 • Handreflexmassage 
 • Indicaties en contra indicaties
 • Uw persoonlijke ontwikkeling
 • Rustgevende, balancerende oefeningen 
 • Ondersteunende adviezen in de praktijk
 • Orgaangebieden van: het hoofd, de nieren en de blaas, het lymfesysteem, het spijsverteringsstelsel, hart en bloedsomloop, de luchtwegen, de wervelkolom, de spieren en gewrichten en de hormonen. 
 • Ontwikkeling, werking en filosofie van de voetreflextherapie 
 • Ontwikkeling en werking van de 
 • Traditionele Chinese Geneeskunde 
 • Indicaties en contra-indicaties 
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling 
 • Gelukskunde 

Studiebelasting
Het Total Health gecertificeerde lesmateriaal is overzichtelijk en duidelijk en is afgestemd op mensen die naast een volle baan deze opleiding willen volgen. Door de speciaal ontwikkelde lesstof training met antwoordmodellen maakt u zich de lesstof op een gemakkelijke, prettige en spelenderwijze eigen en wordt studeren een plezier. Door middel van de Total Health massage DVD kunt u thuis in uw eigen tempo alle massagetechnieken zo vaak bekijken als u wilt. Onze opleiding is afgestemd op mensen die naast een volle baan deze opleiding willen volgen. We hebben een speciaal leerprogramma opgezet met diverse vragen en antwoorden zodat je de theorie op een gemakkelijke, prettige en spelenderwijze eigen maakt. Ook coachen wij tijdens het leertraject met persoonlijke aandacht en individuele begeleiding. En wij ondersteunen je via ons studiecentrum.  

Weekend
Tijdens de opleiding VoetreflexPlus™ is er veel aandacht voor persoonlijke groei. Daarom is het weekend gericht op de ontwikkeling van de mens achter de therapeut. Er is volop gelegenheid om praktijkervaring uit te wisselen en om nieuwe vaardigheden en kennis op te doen.

Externe stage
Om gevoel te krijgen met het vak VoetreflexPlus™ therapeut is het belangrijk om praktijkervaring op te doen. Dit gebeurt tijdens de externe stage. U kunt dit op diverse plaatsen doen zoals bijvoorbeeld in een bejaardentehuis, een ziekenhuis of bij bedrijven.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Hieronder vind je de veelgestelde vragen van andere bezoekers. Als je ook een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

"Ontvang je na het volgen van de Opleiding VoetreflexPlus™ Basisjaar een diploma?"

Gevraagd door Maria - 23-09-2019 14:17
Na het volgen van de Opleiding VoetreflexPlus™ Basisjaar ontvang je nog geen diploma. De gehele opleiding duurt drie jaren. En na het volgen van de gehele opleiding krijg jij een diploma.
Nick Huiberts
Beantwoord door Nick Huiberts (Springest adviseur)

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.