Research Methods

Type product
Niveau

Research Methods

Total Talent Education B.V.
Logo van Total Talent Education B.V.

Tip: meer info over het programma, prijs, en inschrijven? Download de brochure!

Beschrijving

Research Methods

In het huidige zakelijke klimaat is (markt)onderzoek een bestaansvoorwaarde geworden voor management van organisaties. Door middel van marktonderzoek zijn bedrijven in staat om gegevens te verzamelen die noodzakelijk zijn om succesvol strategieën te ontwikkelen. Het helpt het management om op de hoogte te blijven van de huidige en toekomstige trends en daarop te anticiperen. Bent u die ondernemende manager die vooruit kijkt en niet verrast wil worden door zijn omgeving? Deze MBA-module is uitermate geschikt als u meer academische kennis over het marktonderzoek wilt vergaren. Ook als u niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen, is deze MBA-module…

Lees de volledige beschrijving

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Nog niet gevonden wat je zocht? Bekijk deze onderwerpen: SAFe Lean Portfolio Management, (Agile) Portfoliomanagement, SAFe Agile, Lean en MoP (Management of Portfolios).

Research Methods

In het huidige zakelijke klimaat is (markt)onderzoek een bestaansvoorwaarde geworden voor management van organisaties. Door middel van marktonderzoek zijn bedrijven in staat om gegevens te verzamelen die noodzakelijk zijn om succesvol strategieën te ontwikkelen. Het helpt het management om op de hoogte te blijven van de huidige en toekomstige trends en daarop te anticiperen. Bent u die ondernemende manager die vooruit kijkt en niet verrast wil worden door zijn omgeving? Deze MBA-module is uitermate geschikt als u meer academische kennis over het marktonderzoek wilt vergaren. Ook als u niet in de gelegenheid bent om nu de volledige MBA-opleiding te volgen, is deze MBA-module een goede keuze. U kunt deze module al in drie maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding van TTE.

Leerdoelen

Na het volgen van deze module bent u onder andere in staat om:
– een relevante doelstelling met bijbehorende gerichte onderzoeksvragen te formuleren;
– de verschillende stadia in een (markt)onderzoek te onderscheiden;
– het verschil tussen kwalitatief en kwantitatief onderzoek toe te passen.

Studieprogramma en toetsing

In de module Research Methods studeert u aan de hand van zorgvuldig geselecteerde academische artikelen en specifiek ontwikkelde casestudies. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Basiskennis onderzoek en onderzoeksontwerp

U krijgt inzicht in de betekenis, het belang en de verschillende vormen van onderzoek. U leert hoe u literatuuronderzoek toepast en begrijpt. De geleerde vaardigheden past u toe op uw eigen onderzoeksproject.

Ethiek en het gebruik van steekproeven

Er is veel materiaal nodig om goed onderzoek te doen. U leert hoe u toegang krijgt tot primaire en secundaire gegevens en welke ethische en logistieke problemen zich hierbij kunnen voordoen. Daarnaast krijgt u inzicht in welke steekproeftechnieken het best passen bij een bepaalde onderzoeksvorm.

Verzameling en analyse van primaire gegevens

We gaan dieper in op het verzamelen van primaire informatie door diepte-interviews en focusgroepen. U leert hoe u kwalitatief en kwantitatief onderzoek kunt analyseren. Aan de hand van een deductieve en inductieve aanpak bent u in staat goede onderzoeksvragen te formuleren.

De module is opgebouwd rond drie inzendmomenten en oefenopgaven tussendoor. In korte tijd doet u op hoog niveau kennis op. Doordat u zelf actief en analyserend aan de slag gaat, verwerft u in korte tijde inzicht in de verschillende onderzoeksstrategieën en de toepasbaarheid daarvan voor uw organisatie.

Voor wie is deze module bestemd?

De module Research Methods is uitermate geschikt voor (bedrijfs)leiders die overtuigd zijn van het belang van onderzoek om succesvolle strategieën te ontwikkelen. Deze module maakt deel uit van de internationale MBA Masteropleiding van TTE. Na het succesvol afronden van deze module kunt u versneld de volledige Masteropleiding doorlopen.

Overige informatie

Deze module kan in drie maanden worden doorlopen. U bepaalt zelf uw tempo. De module is goed voor 7,5 EC/ studiepunten. Een specifieke vooropleiding is niet vereist. De literatuur is grotendeels in het Engels, dus het is van belang dat u de Engelse taal redelijk tot goed beheerst. De studiewijzer is zowel in de Nederlandse als Engelse taal beschikbaar. Iedere module wordt afgesloten met een testcase. Na positieve afronding ontvangt u het TTE certificaat van de MBA-module Research Methods.

Blijf op de hoogte van nieuwe ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Deel je ervaring

Heb je ervaring met deze cursus? Deel je ervaring en help anderen kiezen. Als dank voor de moeite doneert Springest € 1,- aan Stichting Edukans.

Er zijn nog geen veelgestelde vragen over dit product. Als je een vraag hebt, neem dan contact op met onze klantenservice.

Download gratis en vrijblijvend de informatiebrochure

Aanhef
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)
(optioneel)

Heb je nog vragen?

(optioneel)
We slaan je gegevens op om je via e-mail en evt. telefoon verder te helpen.
Meer info vind je in ons privacybeleid.